Zekeriyaköy’de açılışı gerçekleştirilen FİKA, bilindik tatların yanı sıra İsveç ve Amerikan lezzetleri başta olmak üzere, geniş menüsü ile Sarıyerlilerin damak tadına hitap ediyor.

Nezih ortamı, birbirinden farklı ve lezzetli tatları ile kısa sürede adından sıkça söz ettiren FİKA, Amerikan turtalarından İsveç’e özel çikolata toplarına, New York cheesecakeden foccaciaya kadar geniş menüsü ile büyük beğeni topladı.

Geniş menü, lezzetli tatlar

FİKA’nın menüsü hakkında bilgiler veren Mutluer, “Çok geniş ve farklı kültürlere ait tatlarımızdan oluşan bir menümüz var. En iddialı olduğumuz ürünümüz başta İsveç çörekleri olmak üzere, yabanmersinli, balkabaklı, elmalı ve çikolatalı kekler, kruvasan, danish, ekler, cupcake, Amerikan turtalar, brownie, Amerikan kurabiyeleri, havuçlu kek, özel yapımlı New York cheesecake, redvelvet cheesecake, İsveç’e özel çikolata topları, İsveç kurabiyeleri, gurme sandviçleri, tavuklu pestolu, somon fume sandwic, sebzeli quiche. Ayrıca FİKA olarak special/ artisan ekmeklerimiz, foccacia, tam tahıllı çekirdekli, Fransız baget, mini roll ekmekler, 7 tahıllı ekmek, glutensiz ekmek, siyez unlu ekmek. Menümüzden de anlaşılacağı üzere tatlılara büyük önem verdik. Özel günlere, toplu yemeklere, tasarım pastaları, baby shower gibi etkinliklere özel pasta ve tatlı hizmetlerimiz de var” şeklinde konuştu.

“Ürünlerimiz doğal ve lezzetlidir”

Ürünlerinin doğal ve lezzetli olduğunu söyleyen Mutluer şöyle konuştu: “Biz dışarıdan mümkün olduğunca az ürün almaya özen gösteriyoruz. Hemen hemen her şeyi el emeği ile yapmaya gayret gösteriyoruz. Bunun için mutfak bölümümüzü çok geniş ve her türlü ihtiyaca cevap verebilecek şekilde dizayn ettik.”

Doyumsuz tat İsveç çöreği

Spesiyal ürünleri olan İsveç çöreği ile ilgili konuşan Mutluer, şunları söyledi: “FİKA’nın başlıca ürünü olan İsveç çöreği ile ilgili bilgiler vereyim. Öncelikle özel bir hamurdan yapıldığını belirteyim. İsveç’e ait bir baharat var. Bu ürünümüzde onu da kullanıyoruz. Özel olarak yurt dışından getirtiyoruz. Bu hamur 24 saat boyunca mayalanıyor. Akabinde tarçın ve tereyağı ile birlikte harmanlanıyor ve fırına veriliyor. Günlük olarak taze bir şekilde satışı yapılıyor. Asla ertesi gün misafirlerimize sunmayız. Bizde her şey doğal ve tazedir. Sadece bu çöreğimiz değil, tüm lezzetlerimiz günlüktür.”

İsveç’ten Zekeriyaköy’e uzanan hikaye

İsveç’te doğduktan sonra İstanbul’a üniversite eğitimi için gelen Josefine Sevgen Mutluer, eşiyle tanışma sürecini, Zekeriyaköy’e yerleşip FİKA’yı açma hikayesini gazetemizle paylaştı. Mutluer, “Ben İsveç’te doğdum. Annem İsveçli, babam Türk. Üniversite için Türkiye’ye geldim ve eşimle burada tanıştım. Ardından burada kalmaya karar verdim ve Zekeriyaköy’e yerleştim. İsveç kelimesi olan FİKA Türkçede çay saati anlamına geliyor. Saat 14.00 - 15.00 arasında çay ve kahvenin yanında tatlı niyetine yediğimiz bir şey. İşletmemizin ismini buradan esinlendik. Ayrıca oradaki tatlıları çok özlediğimden ve Sarıyerlilere farklı bir tat sunmak için böyle bir işletmeyi hizmete açtık. Zaten böyle bir yer açma gibi bir hayalim vardı. Bu amaçla yola çıktık” dedi.

Psikologdu Zekeriyaköy’e FİKA’yı açtı

Asıl mesleğinin psikolog olduğunu söyleyen Mutluer, FİKA’yı açmasının gerekçesini şöyle anlatıyor: “Benim asıl mesleğim psikolog. Ayrıca uzun yıllardır kadın sığınma evlerinde görev yaptım. Oradaki kadınlar ile daha fazla ilgilenmek, toplumsal hayata kazandırmak için beraber mutfağa giriyorduk, tatlılar yapıyorduk. Bu durum ayrıca o kadınlar için terapi oluyordu. Daha sonra psikolog mesleğine bir süre ara verdim. Benim çalıştığım alan çok ağır bir alandı. Birkaç sene o işi yaptım. Gerçekten insanı çok yoran bir meslek. Bu süre içerisinde sektör değiştirerek FİKA’yı açtım.”

“Misyonu kadınlara istihdam sağlamak”

“İşletme olarak misyonumuz daha çok kadınlara istihdam sağlamak” diyen Mutluer sözlerine şöyle devam etti: “Bu benim için son derece önemli. Özellikle kadın sığınma evlerinde yaşayan kadınların topluma kazandırılmasını ve kendi ayakları üzerinde durmasını çok önemsiyorum. İlerleyen süreçte şubelerimizi genişleterek, sadece o kadınlara istihdam sağlamak hedeflerimden bir tanesi.”

“Sosyal sorumluluk projelerine önem vereceğiz”

Sokak hayvanlarına yönelik sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer aldıklarını ifade eden Mutluer, “Bunun yanı sıra özellikle sokak hayvanlarına karşı FİKA olarak sosyal sorumluluk projelerimiz mevcut. İşletmemizdeki ustamız sokak hayvanlarına ödül mamaları hazırlıyor. Ve bunların satışını gerçekleştiriyoruz. Bunların gelirinin tamamını sokak hayvanlarına ayırıyoruz. Kuru mama dağıtımı yapılacak. Yani kazancımızın bir kısmını sevimli dostlarımızla paylaşıyoruz. Bundan da son derece memnunuz. Ayrıca bir hayvansever olarak her Pazar sokak hayvanlarını beslemeye çıkıyorum” ifadelerini kullandı.

Zekeriyaköy Kilyos Cad. No 167/A Blok No:1

İletişim: 0538 687 83 01

www.fikaistanbul.com

İnstagram: fikabakeryistanbul