Sarıyer Belediyesi’nin  desteklediği  Alışveriş Festivali, iki gün sürdü. Çok çeşitli ürünlerin satışa sunulduğu Festival’e yoğun ilgi vardı. Özellikle kadınların ilgi gösterdiği alışverişlerde satıcılarda el emeği göz nuru döken kadınlardı!
ucuzluk-pazariilkSarıyer Kapalı Pazar Alanı’nda kadınların bir araya gelerek oluşturdukları pazarda ‘Alışveriş Festivali’ düzenlendi. 26-27 Kasım tarihleri arasındaki festivalin ilk gününe ilgi yoğun oldu.

BELEDİYE DESTEKLİYOR

Sarıyer Belediyesi’nin de desteklediği ‘Ucuzluk Festivali’nde, ayakkabıdan çantaya, ev tekstilinden  oyuncaklara, yiyecekten, takı tasarımına kadar pek çok ürün satışa çıkarıldı.  Sıfır ve ikinci el ürünlerin fiyatları 2 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldı. Yöresel yemek stantları, organizasyona değişik bir tat kattı! Alışveriş Festivali’ne vakıf ve dernekler de destek verdi. Türk Kadınlar Birliği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’de kendi standını kurdu. İki gün boyunca açık kalan festivaldeki stantlar için ödenen bedeller ise ihtiyacı olan öğrencilere öğrenim bursu olarak verilecek. Festivalin ilk gününü neşeli geçiren üretici kadınlar, dj eşliğinde çalınan müziğin keyfini oynayarak çıkardı. Tezgahlarına uğrayan müşterilerine satış yapan üretici kadınlar, boş vakitlerinde ise karşılıklı oynamaları pazarı neşelendirdi.

ucuzluk-pazari1100’E YAKIN STANT KURULDU

Sarıyer Ucuzluk Festivali’ni organize eden kadınlardan Cihan Şen, bugün açılışı yapılan festival kapsamında 100’e yakın stant kurulduğunu belirtti. Kadınların evlerinde kendi el emeği göz nuru ile yaptıkları ürünleri bu festivalde sattıklarını hatırlatan Şen, “Bu Sarıyer’de ilk organizasyonumuz. 100’e yakın stant kuruldu. Kadınlarımız evlerinde imkanlarına ve kabiliyetlerine göre yaptıkları ürünleri burada satma imkanı buluyor. Çok güzel bir fırsat. Bize bu imkanı sağlayan Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç’e teşekkür ediyoruz. Ayrıca Başkan Yardımcısı İsmail Erdem’de bizimle çok ilgilendi. Pazara gelen kadınlarımızda Şükrü Bey’e bu desteğinden ötürü teşekkürlerini sürekli bize dile getiriyor. Yani herkes bu durumdan memnun! Çünkü kadınlar, yaptıklarını satma imkanı buluyor. Emeklerinin karşılığını alıyor.”diye konuştu.

ucuzluk-pazari4BURS VERİYORUZ

Etkinliği kadınlar adına organize eden Cihan Şen, stantlardan elde edilen gelirleri de öğrencilere burs olarak aktardıklarını hatırlatarak, “Belediye bize Pazar yeri vererek destek oluyor. Biz de stant gelirlerini ihtiyacı olan öğrencilere burs olarak aktarıyoruz. Hem kadınlara Pazar sağladığımız için mutluyuz. Hem de  öğrencilere burs verme imkanı bulduğumuz için mutluyuz.”dedi.

PİYASAYA GÖRE ÇOK UCUZ

Adıyla özdeşleşen pazarda tüm ürünleri çok ucuz fiyatlarla alma imkanı buluyorsunuz. Cihan Şen, “Pazarımız yoğun bir ilgi görüyor. Çünkü hem el emeği göz nuru var. Hem de piyasaya göre çok ucuz. Tüm kadınların pazarı gelip görmesini bekliyoruz. Aradıkları her şeyi de bulabilirler.”ifadelerini kullandı. Cihan Şen, Sarıyer’de ilkini düzenledikleri ‘Ucuzluk Festivali’nin İstanbul’da diğer ilçelerde de belediyelerle sürdüreceklerini sözlerine ekledi. Sarıyer Ucuzluk Festivali yarında devam edecek.