İletişim Tel: 0212 242 80 80

Sarıyer’de 9 yıldır araç kiralama üzerine hizmet veren Meç Rent a Car’ın sahibi Mehmet Kara, Sarıyer Posta’ya önemli açıklamalar yaptı. Kara, araç kiralayacakları piyasanın altındaki fiyatlara karşı uyardı.

Şehit Mithat Yılmaz Caddesi Reşit Efendi Sokak’ta faaliyet gösteren Meç Rent A Car’ın sahibi Mehmet Kara, sadece oto kiralamak isteyenlere değil, aynı zamanda araçlarını kiraya vermek isteyenlere de önemli tavsiyelerde bulundu. Kara, “Özel şahısların araçlarını rent a carlar üzerinden kiraya vermesi mağduriyet yaratıyor” uyarısı yaptı.

“ARABAYI KİRALADIKTAN SONRA BAŞKASINA VERİYORLAR”

Sektörde yaşadıkları mağduriyetleri dile getiren Kara, “Araç kiralayan kişiler bize karşı dürüst olmalı. Arabayı kiralayacak kişinin imzası lazım diyoruz fakat bizden aldıktan sonra aracı başkalarına veriyor. Bu hem bizi hem de kendilerini mağdur ediyor. Bizden araç kiralayıp akrabasına veya dostlarına vermeleri, düğün gibi etkinliklerde yer alması ve özellikle de sürücü kursları varken firmalardan araba kiralayıp kullanmasını öğretmeye çalışmaları daha fazla mağduriyet yaratıyor” dedi.

KARA’DAN ÖNEMLİ TAVSİYELER

İnternet üzerinden araç kiralamaya dikkat çeken Kara, “Vatandaşlar internet üzerinden araç kiralarken dikkat etmeli. Son zamanlarda özellikle internet üzerinden kiralamalarda mağdur olan insanlar gelip bizden fikir alıyor. İşin acı tarafı da bu tip dolandırıcılığa karşı caydırıcı bir ceza yok. Bu yüzden sektörde dolandırıcılık oranında artış olduğunu görüyoruz. Benim tavsiyem iş geçmişi olmayan firmalardan ve internet üzerinden aracın kapıya teslim edildiği durumlara çok dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı.

“UCUZ FİYATLARA ALDANMASINLAR”

Vatandaşları dolandırıcılara karşı uyaran Kara, “Bazı firmalar günlük araç kiralamanın fiyatını 90-100 TL olarak belirledi. Fakat maliyeti zaten bu fiyatlara denk geliyor. Peki o firmalar nasıl kar elde ediyor? Bir de kapıya teslim konusu var. Evin önüne arabayı getiriyor ve kredi kartı ile ödeme sırasında 5 bin hatta 10 TL’ye kadar çekim yapabiliyorlar. Bu yüzden mağdur olabiliyorlar. Lütfen bu konuya çok dikkat etsinler. Özellikle böyle ucuz fiyatlara aldanmasınlar” diye konuştu.

“ARAÇLAR DAHA TEMİZ KULLANILMALI”

Araç kiralayan müşterilerimizden bir isteğimiz var. Lütfen araçları nasıl aldıysa o şekilde teslim etsinler. Çünkü kendilerinden sonra başkaları da araba kiralayacak. Biz de hayvanları çok seviyoruz. Fakat bazı insanlar kendi araçlarını kullanmamak için bizden araba kiralayıp hayvanları bu araçlarla taşıyorlar. Tabi doğal olarak aracın içerisi kirleniyor. Biz yıkayıp temizliyoruz ancak daha dikkatli olunursa seviniriz” şeklinde konuştu.

“MÜŞTERİLERİMİZİN GÜVENİNİ KAZANDIK”

Araç kiralamak isteyenlerin kiraladıkları yasal prosedürleri tam olup olmadığını kontrol etmesi gerektiğini söyleyen Mehmet Kara, “Meç Rent A Car olarak günlük, aylık ve yıllık kiralama hizmeti veriyoruz. 9 yıldır da büyüyerek, müşterilerimizin güvenini kazanarak yolumuza devam ediyoruz. Güvenli, sağlam ve kaliteli hizmet vererek bu günlere geldik. Müşterilerimizin güvenini kazanmaya devam ederek, bu şekilde devam edeceğiz” dedi.

“DIŞARIDAN ARAÇ ALMIYORUZ”

Vatandaşların araç kiralama şirketleri aracılığı ile kendi araçlarını kiraladıklarını söyleyen Kara, “Dışarıdan kesinlikle araç almıyoruz. Araçlarımız kendi adımıza olup Maliye’ye kayıtlıdır. Sigortaları buna göredir. Bizim tavsiyemiz kimseye güvenerek araç vermesinler. Hem yasal da değil hem de hiç güvenilir bir ticaret değil. Araçlarını verenler hep mağdur olmuştur. Bunun en büyük nedeni de paralarını alamamalarıdır. Müşteriler de başkalarının araçlarını kiraladıkları için bakımın yapılıp yapılmadığını bilmedikleri için yolda kalabiliyorlar. Sağlıklı bir ticaret değil. Biz tavsiye etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

ARAÇ KİRALAMA FİRMALARINDA BULUNMASI GEREKENLER

“Araç kiralama firmalarının belli başlı kriterleri bulunmalı” diyen Kara, şunları söyledi: “Bunlar hem aracı kiralayan kişinin hem de firma yetkililerinin menfaati için olmazsa olmazdır. Öncelikle araçların modelleri yüksek olması gerekiyor. Yeni ve bakımlı arabaların bulunması lazım. Kar lastiklerine kadar en ince ayrıntı düşünülmeli. Tüm bu unsurlar eksiksiz bir şekilde tamamlanırsa güvenli bir ticaret yapılabilir.”

SARIYER POSTA