26 Ağustos’ta açılması planlanan Yavuz Sultan Köprüsü, Garipçe Köyü'nde ev fiyatlarını adeta uçurdu. Köyün evleri için şu sıralar milyonlar konuşuluyor.

İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e açılan kapısının hemen dibinde olan Garipçe, son dönemde popüler kılan şey üçüncü köprüyle beraber köyde ev fiyatlarının neredeyse uçuyor olması.

garipçe 1Balıkçı evleri 200 bin TL’den başlıyor

Garipçe köyünün tek geçim kaynağı; balıkçılık. Köyün tarihinde ilk kez kısmet ayağına geldi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün inşasının bu köyde başlaması  ve boğazın iki yakasının üçüncü kez Garipçe üzerinden bir araya gelmesi Garipçe’ye adeta talih kuşu kondurdu. Son dönemde, İstanbul’un en gözde rant mekanı bu küçük balıkçı köyü oldu. Üçüncü köprünün ayakları yükseldikçe köydeki arazi ve ev fiyatları arttı. Balıkçı evleri şimdi 200 bin liradan başlıyor,

tyezeKöyün en eski evi

Rumeli Hisarı’na Boğazkesen deniliyor. Bu noktada bulunan köyün en büyük konağı olan ahşap ev en çok rağbet gören ev 80 yaşındaki Mevlüde Çavuşoğlu’na ait. Yaşlı kadın, tek katlı boğaza hakim bir noktada yer alan evinin satılmasını istemiyor.  Evin fiyatı sorulduğunda,  “Çocuklar bilir ama pahalı, 5 milyon lira” cevabını veren Çavuşoğlu, “Ev şu anda satılık değil, ben oturuyorum. Satılacaksa da çocuklarım ve torunlarım faydalanır. Burada geçti ömrüm. Burası köyün en eski evidir ve hatıra yüklüdür” dedi.