BURADA HER ŞEY ÇOCUK GİBİ DÜŞÜNÜLDÜ

Reşitpaşa'da faaliyet gösteren Çocuk Vadisi Anaokulu-Okul Sonrası-Gelişim Merkezi, içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde gerekli tüm önlemleri alarak, eğitim hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

MEB müfredatı ile birlikte çocukların bireysel farklılıklarını göz önünde bulundurarak Montessori Eğitimi ve Çocuk Merkezli Eğitim programı uygulayan Çocuk Vadisi, 15 Haziran tarihinde yayınlanan genelge doğrultusunda kapılarını yeniden açtı.

EĞİTİM ALANLARI ÖZEL OLARAK TASARLANDI

Çocuklar için doğal, güvenilir ve merak uyandıran bir öğrenme ortamı hazırlanırken, tüm eğitim alanları, mimar, peyzaj mimar ve çocuk gelişimi uzmanları iş birliği ile özel olarak tasarlandı. Ayrıca anaokulunda öğrencilerin duyuları ile hissederek, dokunarak ve deneyimleyerek yaratıcılıklarını geliştirici kum havuzu, motor becerilerini geliştirici tırmanma duvarı, marangozluk atölyeleri ve araç parkuru, sanatsal yönlerini geliştirici müzik duvarı gibi alanlar da mevcut.

EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

Montessori yaklaşımı, oyun terapisi, psikolog, yabancı dil, müzik, resim, yaratıcı drmama, sanat, atölyeler, hobi bahçesi, açık alan oyun parkı ve soft play oyun alanı gibi ayrıcalıkları öğrenciler ile buluşturan Çocuk Vadisi, çocukların eğlendirerek öğrenmesini sağlıyor.

FİZİKSEL VE ZİHİNSEL GELİŞİM SAĞLAMAYI HEDEFLİYOR

Çocuklara evlerinde hissettikleri güven ve huzur dolu ortamı sunmak isteyen anaokulu, alanlarında deneyimli uzman eğitim kadrosu ile öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

"GÖNÜL RAHATLIĞIYLA BİZLERİ TERCİH EDİYORLAR"

Anaokulu serüvenini Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na anlatan işletme sahibi İlkim Durmuş, "Ben daha önce bu okulun velisiydim. Serüvenimiz oğlumun yaz okuluna kayıt olmasıyla birlikte başlamıştı. Bu süreçte oğlumdaki gelişmeler dikkatimi çekti. Dört duvar arasından çıkıp okulun bahçesindeki yeşilliğiyle buluşan çocuğum için bu çok yararlı oldu. Bu sayede kendisini daha iyi ifade edebiliyordu. Akabinde okulun devri ile ilgili konuşmalar duydum. Bu noktada ilgililer ile temasa geçtim ve okulun yeni sahibi oldum. Burada her şey çocuk gibi düşünüldü. Çünkü oğluma sağlamak istediğim tüm olanakları burada bir araya getirdim. Bu yüzden diğer anne ve babalar da gönül rahatlığıyla bizleri tercih ediyor" diye konuştu.

"SARIYER'DE FARK YARATAN BİR OKULUZ"

Çocuk Vadisi'ni diğer anaokullarından ayıran özellikleri açıklayan Durmuş, "Diğer anaokullarından bizi ayıran belli başlı temel özellikler var. Bunlardan ilki bin metrekareye yakın bahçe ve yaşam alanımız bulunuyor. 3 katlı bir bina, bir müştemilat ve 500 metrekare açık alanımız mevcut. Ayrıca okulumuz çok merkezi bir konumda olmasına rağmen diğer yandan da şehir yoğunluğundan uzak. Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatını uyguluyoruz. Karma bir sitem değil, her yaş grubuna göre sınıflar var. Her çocuğun ihtiyaç ve gereksinimleri farklıdır. Akademik kadromuzdaki alanında uzman eğitimciler ile birlikte çocukları gözlemleyerek ve ardından kişisel farklılıklarına göre yol haritası belirliyoruz. Tabi burada aileleriyle de temasa geçip nasıl daha iyi eğitim verebileceğimize ilişkin fikir alışverişinde bulunuyoruz. Tüm bu özellikler de bizi Sarıyer genelinde fark yaratan bir okul haline getiriyor" ifadelerini kullandı.

GÜVEN VE HUZUR İÇERİSİNDE EĞİTİM

Durmuş, "Çocuk Vadisi olarak öğrencilerimizin evlerinde gördükleri güven ve huzurlu ortamı burada da hissetmelerini arzuluyoruz. Ev sıcaklığında eğitim veriyoruz. İçerisinde bulunduğumuz pandemi sürecin dolayısıyla bir süre kapalıydık. Fakat Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyeleri ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda 15 Haziran itibariyle yaz okulu olarak faaliyetlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu sayede kendilerine de vakit ayırmak isteyen anne ve babalar çocuklarını yaz okulumuza getirerek az da olsa nefes aldılar. Bu sayede izin kullandılar, dinlendiler. Zorlu süreçte onlara bir nebze yardımcı olabildiğimiz için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

"ALDIĞIMIZ ÖNLEMLER İLE AİLELERİN GÖNLÜ RAHAT"

Pandemi sürecine ilişkin aldıkları önlemleri anlatan Durmuş, şunları söyledi: "Okulların açılması velilerimizi doğal olarak tedirgin ediyordu. Bu kapsamda belirlenen kurallara harfiyen uyuyoruz. Eğitimcilerimiz ve çocuklar arasında sosyal mesafe ile maske kuralı olmazsa olmazımız. Çocukların vakit geçirdiği bahçemiz geniş ve oldukça ferah. Sınıflarımız çift taraflı havalandırma sistemine uygun. Sınıflardaki öğrenci kapasiteleri maksimum 10. Ayrıca binaya giren herkesin ateşi ölçülüyor ve 4 saatte bir bunun takibini yapıyoruz. El dezenfektanlarını belli noktaları yerleştirerek erişimi kolaylaştırdık. Sarıyer Belediyesi tarafından haftada bir kez dezenfekte çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bunun dışında kendimize ait dezenfekte makinesi temin ettik. Mesai bitiminde haftada iki gün okulumuzu dezenfekte ediyoruz. Oyuncaklarımız gerekli hijyen malzemeleri ile her gün yıkanıyor. Öğretmenler ve öğrenciler dışarıdan geldiğinde üzerindeki kıyafetleri mutlaka değiştiriyor. Okulun belli başlı yerlerinde önlemlere ilişkin uyarı tabelaları var. Ayrıca dışarıdan gelenleri binaya almıyoruz, bahçemizde ağırlıyoruz. Velilerimiz ile de randevu sistemi ile çalışıyoruz. Diğer önemli bir konuda Milli Eğitim Bakanlığı'nın çok önem verdiği izolasyon odasının bulunması. Müştemilatımızdaki iki odadan birini izolasyon sınıfı olarak düzenledik. Eğitimciler dahil okuldaki herhangi bir kişide belirti gözükmesi durumunda ambulans veya veli gelene kadar o kişiyi bu odada gözlem altında tutuyoruz. Bu önlemler sayesinde ailelerin gönlü de rahat oluyor."

Reşitpaşa Mah. Aksedir Çıkmazı No:10 Sarıyer

Bilgi Tel: 0212 229 43 43

GSM: 0530 949 03 72

www.istinyecocukvadisi.com

Instagram: istinyecocukvadisi

SARIYER POSTA GAZETESİ