Efe Sigorta Aracılık Hizmetleri Kurucusu Sibel Kılıçarslan Metin, KOBİ'lerin güvenle ticaret yapmasını sağlayacak olan Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasının avantajlarını anlattı.

“Artık küçük ve orta ölçekli işletmelerin sorunlu alacaklarıyla ilgili problem yaşamaktan korkmalarına gerek kalmadı” diyen Metin, bu poliçe sayesinde şirketlerin alacak konusunda zarar etmeden şirketlerini büyütebileceklerini aktardı.

Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası yapılmadan önce sigorta teminatı verilecek olan alıcılar için bir risk değerlendirmesi yapıldığını söyleyen Metin, “Bu risk değerlendirmesine göre poliçe düzenlendikten sonra sigortalı şirket, alacağı olan şirket ya şirketlerden alacağını tahsil edemezse, sigorta devreye girerek sigortalının zararını karşılar” dedi.

Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasından en az iki yıldır faaliyet gösteren, vergi ve SGK borcu olmayan, yıllık cirosu 125 milyon TL'den az olan, küçük ve orta büyüklükteki şirketlerin faydalanabileceğini belirten Sibel Kılıçarslan Metin, ihracata yönelik satışların sigorta kapsamına girmediğini söyledi.

Metin, Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortasının faydalarını ise şöyle sıraladı: “Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası öncelikle şirketin risk yönetimine katkı sağlar. İşletmeyi öngörülmeyen tahsilat problemlerine karşı koruyarak, finansal yapısını güçlendirir. Bankalar ve finansal kuruluşlar nezdinde kredibilitesini arttırır. Sorunlu alacaklarla ilgili hukuki takip işlemlerini sigorta şirketinin avukatları işletme adına yürüttüğü için, işletme alacak sorunlarını bir kenara bırakarak asıl faaliyet alanına odaklanır.”

SARIYER POSTA