Eski Büyükdere İskelesi içerisinde bulunan ve Sarıyer’in seçkin mekanlarından biri haline gelen Grande Molo Restaurant, lezzet tutkunlarına hizmet vermeye devam ediyor.

1853 yılında hizmete açılıp 131 yıl boyunca dönemin masumiyetine şahit olduktan sonra tarihi dokusu korunarak özen ve tutkuyla restore edilen Eski Büyükdere İskelesi’nde yer alan Grande Molo, tarih ve lezzeti bir arada sunuyor.

Nostalji ve boğaz manzarası iç içe

Eski ruhu canlandıran restorasyonuyla, İstanbul’un en güzel ilçesinde, deniz manzaralı terası, toplantı salonları ve pasajıyla bütün etkinlikleri bünyesinde bulunduran Grande Molo, misafirlerini bekliyor. Tarihi dokusu korunarak günümüze uyarlanan Grande Molo, teknik ekipmanlarıyla donatılmış toplantı alanları, etkinlik sektörünün her türlü ihtiyacını gidermek üzere kurgulanan workshop odalarında kendinizi özel hissedeceğiniz üst düzey hizmet sunuyor. Şıklığın zarafet ile birleştiği odalar, özel davetler, toplantılar, lansmanlar ve tanıtım organizasyonları kapsamında sizler için düzenlendi.

“Yeni konsept ile hizmetteyiz”

Eşsiz tatlarıyla oluşturulan menüsüyle lezzete önem verenler için gözde mekan haline gelen Grande Molo Restaurant’ın Müdürü Batuhan Açıkel, 6 ay önce konsept değişikliğine gittiklerini belirterek, “Birkaç yıl önce restore edilmiş ve hizmete girmiş olan mekanda 6 ay önce yaptığımız yeni dekorasyon, yeni kadro, yeni menü ve yeni yüz ile hizmet veriyoruz. Bu kapsamda İşletmemiz bünyesinde çalışan elemanlar ile belirli aralıklarla toplantılar yapıp onlarında düşüncelerini de alarak bir yol haritası çiziyoruz. Müşteriyi memnun etmek istiyorsanız önce personelinizi mutlu etmeniz gerekiyor. Çalışanlar mutlu ve güler yüzlü olmalı ki bu pozitif enerji misafirlerimize de yansısın” dedi.

“Türk ve İtalyan mutfağının sentezi”

“İşletmemiz Türk ve İtalyan mutfağını sentezleyen bir restaurant” diyen Açıkel, “Bu lezzetleri harmanlayıp gelen misafirlerimize sunuyoruz. Ayrıca bununla yetinmeyip gelen müşterilerimizin isteği ve talebi doğrultusunda farklı menüler oluşturuyoruz. Alkolsüz hizmetimiz ile Sarıyer’de ailenizle, sevdiklerinizle huzur ve lezzet için gönül rahatlığıyla gelinebilecek mekanların başındayız” diye konuştu.

“Toplantılara ev sahipliği yapıyor”

Grande Molo’nun yalnızca yiyecek ve içecek alanında hizmet vermediğinin altını çizen Açıkel, “Restaurantımızda sadece yiyecek ve içecek servisi yapmıyoruz. Bunların yanı sıra hanımefendiler altın günleri, baby shower ve doğum günleri gibi etkinlikler yapabiliyorlar. Tüm bu etkinlikler için gelen talep doğrultusunda özel menüler oluşturuyoruz. Mekanımızda VIP odalarımızda mevcut. Kurumsal firmalar toplantı odalarımızda faaliyetlerini yürütebiliyorlar. VIP odada yapılan toplantılarda yemek düzenine göre 20, toplantı düzeninde 30 kişiye kadar hizmet veriyoruz. Her türlü teknolojik donanımlara sahip ses düzenleri, televizyon ve bilgisayar ile bir toplantı için gereken tüm ürünler mevcut. Ayrıca işletmemizin iç alanında yemek düzeni içerisinde 96, 24 kişilik kapasite ile de bahçe alanımızla misafirlerimizin hizmetindeyiz. Ayrıca firmalara sunduğumuz tam gün toplantı paketlerimiz var. Fiyatlarımız da bu paketlerin seçimine göre değişiyor. Toplantı odalarında açık büfe kahvaltılarımız oluyor. Toplantı esnasında çay ve kahve hizmetimiz var. Öğle saatlerinde kendilerinin belirlediği fiks menülerimiz var. Yemeklerini yedikleri zaman çalışmalarına devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“Tatları harmanlayıp yeni lezzetler sunuyor”

Menülerinde yer alan lezzetlere ilginin yoğun olduğunu vurgulayan Açıkel, “Tüm dünyanın vazgeçilmezi olan pizzalar oldukça talep görüyor. Onun haricinde Türk mutfağından da birçok yemeğimize büyük ilgi var. Daha önce de belirttiğim gibi biz Türk ve İtalyan mutfağını sentezleyen bir restaurantız. Ayrıca şakşuka bruşettalarımız revaçta. İtalyanların ekmeğin üzerine sürdüğü bruşettaları biz şakşuka ile harmanlayıp küçük dokunuşlarla yeni bir lezzet olarak sunuyoruz. Menümüzde başlangıç olarak en çok tercih edilenlerden biri de kıtır mantımızdır. Süper food salatamız ile birlikte diyette olan müşterilerimizin vazgeçilmezi oldu. Bol tahıllı, balıklı veya peynirli gibi birçok çeşit arasından dilediklerini seçebilirler. Bunun dışında farklı lezzetlerde de salatalarımız var. İnsanların aklına salata deyince sadece yeşillik geliyor. Ama biz pişirme tekniği ile diledikleri yiyecekleri minimum yağ seviyesine getirip sunuyoruz. Bunlar, konuklarımızın başka bir yerde bulamayacakları tatlar olduğunu düşündüğüm lezzetlerden birkaç tanesi” şeklinde konuştu.

“Burada hizmet vermekten gurur duyuyoruz”

Tarihi bir mekanın içerisinde verdikleri hizmetten dolayı mutluluk duyduklarını söyleyen Açıkel, şöyle devam etti: “İnanın bu tarihi doku içerisinde Sarıyerlilere hizmet vermek bizleri son derece memnun ediyor. Gelen misafirler, burada gözleri dolarak içeriye giriyorlar. ‘Çok eski yıllarda babamı buradan yolcu ederdim. Şimdi tarihi yapısına uygun restore edilip restaurant açılmış’ diyen müşterilerimiz oluyor. Bizlerde bundan büyük kıvanç duyuyoruz. Tercih edilmemizin en önemli sebepleri sessiz, sakin, huzurlu ve en önemlisi lezzetli menümüzün olduğunu düşünüyorum.”

“Ulaşımın en rahat olduğu mekan”

Restauranta ulaşımın çok kolay ve alternatifli olduğunu bildiren Açıkel, şu bilgileri verdi: “Mekânımıza ulaşım son derece basit ve kolay. Hem sahil yolundan hem de Büyükdere Mahallesi’nin iç kısmında ki ara yoldan gelinebiliyor. Ayrıca otopark ve vale sorunumuz kesinlikle yok. İşletmemize ait güvenli otoparklarımız ve son derece tecrübeli valelerimiz ile aracı ile gelen misafirlerimize tüm kolaylığı sağlıyoruz.”

“İsteğe göre menü hazırlıyoruz”

Müşterilerin isteğine göre menü oluşturduklarını belirten Açıkel, şunları söyledi: “Genel olarak fiks menü oluşturmuyoruz. Gelen misafirin isteği doğrultusunda servilerimizi yapıyoruz. Menümüzde balık olarak sadece somon var. Fakat mevsimine göre hamsi, levrek veya çipura gibi balık siparişlerini talep gelmesi halinde servis ediyoruz.”

Büyükdere Mahallesi, Çayırbaşı Cad. No: 150/A Sarıyer

Mail: [email protected]

Tel: (0212) 218 41 10