Sundurma gölgelikler günümüzde özel dekorasyon parçaları olarak halen sıkça tercih ediliyor. Özellikle parlak yan aydınlatmaların hafifletilmesi gereken durumlarda ya da sadece kapının önünün kuru kalması istenen durumlarda kullanılabiliyor.

Birçok ev için ciddi bir tamamlayıcı görevi gören sundurmalar, farklı model ve renk seçenekleri ile dekorasyon kısmının önemli bir parçasını oluşturuyor. Sundurma gölgelik, biraz da eskiye olan özlemi ve nostalji isteğini hatırlatmakla birlikte, modern yapılara kolaylıkla uyum sağlayabildiği gibi daha eski, klasik ve özen gösterilmesi gereken yapılarda da sırıtmayacak ve çiğ durmayacak şekilde tasarlanıyor. Gelin hep birlikte sundurma gölgelik modellerine göz atalım;

Nostalji sundurma gölgelikler
Sundurmaların koruduğu giriş kapılarının ardında bulunan nostaljik bir ortama adım adım atmak, özellikle geniş bahçesi olan evlere sahip kişiler tarafından sıklıkla hayal edilen bir durumdur. Bunun yanı sıra modern yapılarda da oldukça hoş duran modelleri sayesinde hem kapı hem de önlerinde hiç pay olmayan pencereleri korumak için sundurmalar biçilmiş kaftan vazifesi yapıyor.

Pencere önündeki sundurmalar sayesinde pencere önlerinde saksı gibi dekoratif ürünlerin muhafazasını da sağlayabilirsiniz. Sundurmanın sağladığı faydalardan bir diğeri de koruma görevi sayesinde, şiddetli yağmurlarda bile pencereden bakmak mümkün hale geliyor. Bunun yanı sıra pek çok bitkinin yaşaması ve ilerlemesi için oldukça iyi bir dekoratif parça olan sundurmalar bahçelerinde, kapı yanlarında ya da pencere kenarında sarmaşık çiçek büyütmek isteyenlerin en çok tercih ettikleri ürünler arasında yer alıyor.

Pembe panjurlar ve beyaz sundurmalar
Gölgelik yapması amacı ile de sıklıkla tercih edilen dekoratif ve oldukça işlevsel ürünlerden biri olan sundurmalar hem amacına uygun hem de amaç dışı kullanıma uygun olarak tasarlanmış yapılardır. Genel olarak yapım amaçları güneşten korumak ya da yağmur gibi doğal olayların iç kısımlara ulaşmasını engellemek olan sundurmalar, pek çok farklı alanda dekoratif olarak da kullanılıyor. Kullanıldığı yere göre işlevselliğinde artış ya da azalma olsa da genellikle tercih edilen ve özellikle kendinden aydınlatma sitemine sahip modelleri tercih edilen ürünlerdir.

Bu sistem sayesinde, sundurmaya bağlı olan 2 adet sokak laması formatındaki ampul, geceleri oldukça şık ve hoş bir görüntü oluşturmaktadır. Genel olarak beyaz ya da şeffaf olarak üretilen sundurmaların tercih edildiği bilmekle birlikte, şeffaf olanlar beyaz olana göre daha net bir görüntü imkânı sağlayabilir. Böylece sundurma sayesinde gökyüzü kendini gösterebiliyor.

Daha modern bir bakış, klasik bir dokunuş
Sundurmaların günümüzde güncellenen ve yenilenen modelleri sayesinde pek çok binanın giriş kısımları sundurma ile süslenebilmekte ve koruma altına alınabilir. Kalın demir ayaklar ve kalın plastikten yapılmış olan pek çok yeni model, sadece daha nostaljik ve sempatik bir ortam yaratma konusunda yardımcı olur. Bunun yanı sıra demir ayaklarının dizaynı sayesinde, özellikle bahçeli evlerde bu modellerin tercih edilmesi pek çok alanda yararlı oluyor. Demir ayakların iç kısımlarında bulunan delikler sayesinde gerek uzamaya meyilli bitkilerin yetiştirilmesi gerekse bu ayaklar kullanılarak dekorasyon işlemlerine taban oluşturulması konusunda, sundurmaların tasarımlarından sıklıkla faydalanılıyor.

Farklı boyut ve renk seçeneklerinin olması sayesinde dış cephe dekorasyonu alanında tercih edilen her kısımda kolaylıkla kullanılabilen ve kolaylıkla uyum sağlayan sundurmalar, de monte kurulumları sayesinde, kurulum aşamasını bile bir nevi hobi işine çevirebilir. Bu hobinizi daha zengin bir hale dönüştürmek için evim ticaret her an yanınızda! Özellikle boyut seçeneklerinin standart olmaması sayesinde, daha büyük ya da daha dar alanlar için de kullanılabilmesi uygun olan pek çok ürün modelinin olduğu biliniyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ