Akfen Holding CEO’su Süha Güçsav, Singapur merkezli The Ascott Limited firmasının Sarıyer’deki Maslak 1453 Projesi’nde aktif rol alacağını söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İhracat Pusulası Etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında ‘Rota: Singapur’ konulu bir de oturum yapıldı. Oturumda konuşan Güçsav, iki ülke arasındaki ticaret hacminin birkaç yılda yaklaşık 3-5 milyar dolarlık rakamı bulabileceğini söyledi. Singapur’da paranın çok olduğunu, buna mukabil toprağın da son derece az bulunduğunu kaydeden Güçsav, yatırım fırsatlarına dikkat çekti. Ülkenin teknoloji alanındaki dev şirketleriyle katma değer oluşturulabileceğini ifade eden Güçsav, örnekler verdi.

TÜRKİYE, SİNGAPUR’UN YAKIN TAKİBİNDE


Güçsav, 2 ay önce imzalanan ticaret anlaşmasının ardından Singapur’un Türkiye’yi yakın takibe aldığını belirtti. Güçsav, “PSA International, Akfen ortaklığında Mersin’deki limanla başlayan hevesleri, daha da katlandı. Şimdi, otel markası olan Banyan Tree, otel projesi yapacak. Bunu Nef ile ortaklaşa yapacak. The Ascott Limited de Sarıyer’de Ağaoğlu Şirketler Grubu’na ait Maslak 1453 Projesi’nde aktif bir rol olacak” ifadelerini kullandı.