Doğanın şefkatli dokunuşunu bilimle buluşturan Simya Evi, geniş ürün skalası ile cildinizi güzelleştirirken sürülebilir ve doğal formülleri ile gezegeni de koruyor.

İlhamını doğanın iyileştirici dokunuşlarından alan doğal ve sürdürülebilir kozmetik markası Simya Evi, zehirsiz aktif bileşenleri en son bilimsel yöntemlerle buluşturdukları ürünleriyle baştan ayağa güzelliğin sırrını veriyor. “Sürülebilir doğa” felsefesiyle yaratılan, serumdan kreme, şampuandan güneş koruyucuya oldukça geniş bir skalada ürün yelpazesine sahip marka, bütünsel güzelliğe odaklanırken çözüm odaklı ve minimalist rutinlere eşlik eden ürün serileri sunuyor.

Eczacı ve Toksikolog Ferda Doğruöz ve Finans Denetçisi Peykan Doğruöz Nebioğlu tarafından “zehirli kimyasallar olmadan, etkili sonuçlar yaratan” ürünlere sahip olma amacıyla kurulan ve küçük bir Facebook grubunda her Perşembe açtıkları satış postları ile hayata başlayan marka, şu an dünya çapında satış ağına sahip. Neredeyse tüm kişisel bakım ihtiyaçlarına yönelik ürün çeşitliliğine sahip olan Simya Evi, doğal içerikli kozmetik markası olarak endüstriyel ürünlerden alınan çoğu etkinin daha fazlasını insan vücuduna, doğaya ve çevreye zarar vermeyen formülleriyle sağlıyor.

NEDEN DOĞAL KOZMETİK KULLANILMALI ?

Tüm dünyada ekonominin büyük bir kısmına hükmeden endüstriyel kozmetik sektörü varken son zamanlarda doğala olan ilginin ve farkındalığın artmasının pek çok nedeni var. Rengarenk ambalajları, birbirinden farklı kokuları ve iddialı reklam filmleri herkesi onlarca kozmetik malzemesine sahip olmaya ikna ediyor olsa da işin iç yüzü pek o kadar da keyifli değil. Endüstriyel kozmetik ürünleri SLS, paraben, silikon, mineral yağ ve mikro plastikler gibi insan vücudunda ciddi hasara sebep olabilen, deniz canlılarına zarar veren ve ekolojik tahribata yol açan pek çok içerik barındırıyor. Üretimlerinde kullanılan yöntemler ve lojistik gibi etkenlerle son derece yüksek oranda karbon ayak izine sahip olmaları ve yüksek miktarda plastik içermeleri sebebiyle atık oluşumuna sebep olmaları (Dünya’da 7. Kıtanın pasifik okyanusuna bırakılan çöplerden oluşan Türkiye’nin 5 katı büyüklüğünde bir ada olduğunu varsayarsak bu başlı başına bir küresel kriz), insan sağlığını ve ekolojik refahı düşünen herkesi sürdürülebilir alternatifler keşfetmeye teşvik ediyor.

Doğa Ana’nın bize hediyesi olan bitkilerin özlerinde ve doğal içeriklerde yer alan kıymetli yağ asitleri, mineral ve vitaminlerin cilt üzerinde etki eden ve çoğu endüstriyel kozmetik ürününün içeriğinde bulunduğu belirtilen iyileştirici bileşen, doğal kozmetik ürünlerinde saf ve konsantre şekilde yer alıyor.

Doğal içerikli kozmetiği hassas dengeye oturtan en önemli iki anahtar kelime güven ve denge. Formüllerini yaratırken tamamen sertifikalı ve doğal hammaddeler kullanan Simya Evi, fayda-zarar dengesi son derece hassas olan doğal kozmetiği en bilimsel yöntemlerle, profesyonel laboratuvar ortamında buluşturuyor. Doğal bileşenlerin gücünü bütünsel güzelliğin başlıca içerikleri ile harmanlayan Simya Evi, zehirsiz kozmetiğin yağ bazlı ürünlerden ibaret sanılmasının aksine, su bazlı nemlendiriciden doğal şampuana, güneş kreminden asit içerikli serumlara etkili bir cilt bakım rutininde olması gereken tüm ürünleri geniş yelpazesinde doğal yaşam tutkunları ile buluşturuyor.

Minimalist bir bakım rutininde olması gereken, her cilt tipine, her yaşa ve her cinsiyete uygun ürün skalasının yanı sıra hem bedensel hem ruhsal sağlığı destekleyen uçucu yağ karışımları, aromaterapi aksesuarları ve ürünlerin kullanımını destekleyen masaj taşı, kese, spa eldiveni gibi pek çok ürüne Simya Evi’nin güvenli, doğal ve şifalı dünyasında rastlamak mümkün. Nişantaşı ve Zekeriyaköy’de yer alan mağazalarıyla birebir alışveriş deneyimi sunan Simya Evi’nin ürünleri aynı zamanda www.simyaevi.com adresinden de satın alınabiliyor.

Zekeriyaköy 5 Cad. Kapalıçarşı Blokları No: 29 / www.simyaevi.com

SARIYER POSTA