Kış aylarında yağmurlu ve karlı günlerde çokça tercih edilen ayakkabı modellerinden biri olan bot modelleri, genelde kadın kullanıcıların günlük hayatta severek kullandığı ayakkabı çeşitleri içinde yer alıyor.

Botların çizmeden daha kısa, diz altında boyları olur. Botların uzun boylarının olması ayaklarınızı ve bacaklarınızı soğuktan, ıslanmaktan koruması açısından hasta olmanızı ve kıyafetlerinizin kirlenmesini önlemesi açısından önemli. Botların tam diz altında olan uzun modelleri olduğu gibi bilek boyunda ya da normal ayakkabı görünümünde olan outdoor modelleri de bulunuyor. Etek ve elbise gibi ya da dar pantolon modelleri ile diz altında olan uzun bot çeşitleri kullanılırken, bol pantolonlarla da bilek boyda olan bot çeşitleri kullanılıyor.

Kadın bot modellerini satın alırken nelere dikkat edilir?

Kadın botları genelde deri, suni deri, süet ve plastikten yapılıyor. Yağmurda giymek için üretilen ve tasarlanan yağmur botları gibi ürünler genelde plastikten üretiliyor. Eğer yağmur için özel botlar satın almak isterseniz yağmur botlarını tercih edebilirsiniz. Deri ve suni deri bot modelleri ise genelde günlük kullanım için satın alınan modeller olur. Eğer yıllarca kullanabileceğiniz bir ürün satın almak istiyorsanız deriden üretilen modelleri seçebilirsiniz. Ürünün yapıldığı materyal ürün kalitesi ve bot fiyatları belirlediği için bot alırken botun yapıldığı materyale dikkat etmeniz tavsiye ediliyor.

Kadın bot fiyatları ne kadar?

Kadın bot fiyatları genel olarak botun markasına, botun boyuna ve nasıl bir materyalden yapıldığına bağlı olarak değişiyor. Özellikle farklı markaların farklı tasarımlarda ürettiği botlar der, suni deri, süet ve plastik gibi materyallerden yapılıyor. Deri, süet gibi materyallerden yapılan bot modelleri suni deri ve plastik gibi alternatif materyallerden imal edilen çeşitlere göre daha yüksek değere satılıyor. Materyalden kaynaklanan bu fiyat farklılaşması genelde deri ve süetin daha değerli ürünler olmasından dolayı yaşanıyor. Bot boyları bilek boyundan diz altı boyuna doğru çıktıkça yani botların boyları uzadıkça yapımında da daha fazla materyal kullanılır bu da ürünlerin fiyatlarının artmasına neden oluyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ