Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Sarıyer İlçe Müdürlüğü, geleneksel kıyı balıkçılığının kayıt altına alınması ve desteklenmesi kapsamında Sarıyerli balıkçılara destek olmaya devam ediyor.

Resmi Gazete’de yayınlanan geleneksel kıyı balıkçılığının kayıt altına alınması ve desteklenmesi tebliği, 10 metreden küçük balıkçı teknelerini kapsıyor. Boy uzunluğu 4,99 metreye kadar olan tekneler için 500 TL, 5 ile 7,99 metreler arasındaki teknelere 750 TL, 8 ile 9,99 metre uzunluğundaki balıkçı teknelerine 1.000 TL’ye kadar hibe desteği sağlanıyor.

Mevzuata uyan herkes başvurabilir

Geleneksel kıyı balıkçılığı ile geçimini sağlayan vatandaşlara destek amacıyla uygulanan hibe destek projesine başvuru yapacakların dikkat etmesi gereken 3 önemli husus var: Geminin Su Ürünleri Bilgi Sistemine (SUBİS) kayıtlı olması, teknelerin tebliğin yayınlandığı tarih itibariyle su ürünleri ruhsat tezkeresine sahip olması ve bu ruhsatın iki yıl öncesinden yenilenmiş olması gerekiyor.

Müracaat il ve ilçe müdürlüklerine

14 Eylül tarihine kadar ruhsat tezkeresinin verildiği il ve ilçe müdürlüklerine gerçekleştirilecek olan müracaatlarda, tek gemi üzerinden birden fazla başvuru yapılamıyor. İkiden ve daha fazla balıkçı gemisi olanlar, her bir teknesi için ayrı ayrı başvuru yapma hakkına sahip.