Fatura Vizyon Tahsilat Sistemleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) fatura ödeme merkezleri ile ilgili gerçekleştirdiği yasal düzenleme çerçevesinde Sarıyer’in ilk lisanslı fatura ödeme merkezi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. 2006 yılından bu yana Sarıyerlilere güvenle hizmet verdiklerini belirten Fatura Vizyon Sarıyer Temsilciliği sahibi Metin Karaaslan; “Fatura Vizyon; müşterilerimizin fatura tahsilatlarını yapmak üzere kurulmuş, arkasında Türkiye Finans Katılım Bankası’nın olduğu, BDDK’dan yetki almış Sarıyer’deki ilk kuruluştur” dedi.

Vatandaşın fatura ödeme güvenliği sağlanıyor

Lisanslı ve lisanslı olmayan ödeme merkezleri arasındaki farkı anlatan Karaaslan, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Karaaslan, “BDDK, fatura ödeme merkezlerine QR kodlu kontrol sistemleri kurdu. Oradaki barkottan, merkezin lisanslı olup olmadığını anlayabiliyorsunuz. Lisanslı ödeme kuruluşlarının ardında güçlü sermayesi olan bankalar var. Bu da o ödeme kuruluşunun ve bankaların, kurumlarla anlaşmalı olduğunun bir kanıtıdır. Bir vatandaş, faturasını bu noktalardan ödediğinde; ödenen para, ilgili kuruluşa anında aktarılıyor. Lisansız ödeme merkezlerinde bu güvence yok. BDDK’nın öncülüğünde yürürlüğe giren yasayla her önüne gelen kişi artık fatura ödeme merkezi açamıyor” ifadelerini kullandı.

Karaaslan: Faturalar bir bankadaki gibi tahsil ediliyor

Vatandaşlardan yetki ve lisans sahibi ödeme merkezlerinde işlem yapmalarını isteyen Metin Karaaslan şöyle devam etti: “Fatura Vizyon Ödeme merkezinin ve Türkiye Finans Katılım Bankası’nın bu alanda Sarıyer’deki temsilcisiyiz. Aynı zamanda Büyükdere’de de bir şubemiz var. Biz, anlaşmamız olmayan kurumların fatura ödemelerini almıyoruz. BDDK, buna müsaade etmiyor. Ödeme alım yetkisi alınan kuruluşun faturaları, tıpkı bir bankadaki gibi tahsil ediliyor.”

EFT ve havale gibi işlemler de yapılabiliyor

Fatura ödeme hizmeti dışında da faaliyet gösterdiklerini sözlerine ekleyen Karaaslan, “Belli bir miktara kadar EFT ve havale hizmetimiz var. Bu işlemleri de banka sistemi üzerinden güvenli bir şekilde yapıyoruz. EFT ücretlerimiz, bankalara oranla son derece makul düzeyde. Sigorta aracılık hizmeti ve yurt dışı para transferi işlemini de gerçekleştiriyoruz. BDDK lisansı almak demek tüm bu yetkilere sahip olmak anlamına geliyor. Biz her ne kadar fatura ödeme merkezi olarak görünsek de Türkiye Finans Katılım Bankası’nın mini bir şubesi olarak hizmet veriyoruz. Orada yapabileceğiniz her işlemi bizim vasıtamızla da yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Sarıyer Veznesi: Şehit Mithat Yılmaz Cad. No:65 Canlılar Pasajı Sarıyer 
0212 242 22 82

Büyükdere Veznesi: Büyükdere Mah. Çayırbaşı Cad. 100/A Sarıyer
0212 242 50 44