BEDAŞ Sarıyer İşletme Müdürü Önder Erdağ, Sarıyer’e yapılan enerji yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

152 bin 265 aboneye elektrik dağıtımı yapan BEDAŞ Sarıyer İşletme Müdürü Önder Erdağ, özelleştirme sonrasında bölgeye yatırımın arttığını açıkladı.

 “Zorlukları aşmak için yatırım yapıyoruz”

Sarıyer İşletme Müdürlüğü’nün hizmet bölgesinin büyük bölümünü ormanlık alanın oluşturduğunu söyleyen Erdağ, “Ne yazık ki orta gerilim hatlarının ormanın içinden geçmesi arızalara müdahale etmeyi geciktiriyor. Ayrıca orman alanı içinde sepetli araç veya vinç ile arızaya müdahale etmek de zor oluyor. Kurum olarak bunların önüne geçmek üzere yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz” diye konuştu.

“Özelleştirmeyle birlikte yatırımlar arttı”

BEDAŞ’ın 2013 yılında özelleştiğini hatırlatan Erdağ, yatırımlarla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Bölgeye 2014-2017 yılları arasında 14 milyon TL yatırım yapıldı. 2018 yılında 7,8 milyon TL yatırım yaparak toplamda 21,8 milyon TL’ye ulaşacak.”

Abone sayısı artıyor

Kaydını yeni yaptıran abone sayıları hakkında bilgiler veren Erdağ, “Genel olarak ayda ortalama 670-680 yeni abonelik işlemi yapılıyor. 2018 yılı ilk üç ayında toplam 2.028 yeni abone kaydını yaptırdı” şeklinde konuştu.

Erdağ: Arıza sayısında ciddi düşüş var

“Arıza sayısında ciddi düşüş var” var diyen Erdağ, “Sarıyer’de kaliteli enerji için yapılan bakım ve onarım çalışmaları sonucunda arıza sayıları 2017 yılında 2016’ya göre yüzde 34,9 geriledi” dedi.

Elektrik tüketimi mevsim şartları ile orantılı

Sarıyer’de yaz ve kış aylarında harcanan elektrik verilerini karşılaştıran Erdağ, şöyle konuştu: “Bölgemizde elektrik tüketimi havaların soğuması ile birlikte Ocak ayında tavan yapıyor. Sonrasında ise mevsim şartlarına bağlı olarak tüketim düşüyor. Yaz aylarında klima etkisi ile Ağustos ayında zirve görüyor.”

“Yangınlara karşı önlemlerimizi alıyoruz”

Özellikle yaz aylarında elektrik bazlı çıkan yangınlara karşı aldıkları önlemleri anlatan Erdağ, “Yaz aylarında ormanlık alanlarda havai hatlarımızın geçtiği noktalardan Orman Bölge Müdürlüğü ile beraber hat altındaki ağaçların kesim ve budama çalışmalarını yapıyoruz. Koç Üniversitesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Garipçe Köyü ve Rumelifeneri’ne enerji sağlayan hattın yenilenmesi, Garipçe Köyü’ne enerji sağlayan havai hattın köy girişlerinde ve içerisinde yer altına alınması için proje çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.