İstanbul’un son dönemde yıldızı en çok parlayan ilçesi olan Sarıyer’de değişimler hız kesmiyor. Üçüncü köprü ve yeni tünellerin faaliyete girmesi ve Sarıyer’in birçok bölgesinde yeni mekanların açılıyor olması, ilçede hem sosyal hem de ekonomik çıtayı yükseltiyor.

smart-logo_adressYurtiçi ve yurt dışından çektiği yatırımlarla, birçok kurum ve kişiyi gayrimenkul sahibi yapan Smart Proje Gayrimenkul ve Danışmanlık, kurumsal yapısı ve dinamik ekibiyle Sarıyer’e yepyeni bir soluk ve canlılık getirdi. Smart Proje, İstinye sahilinde açılan şubesinde dokuz kişiden oluşan profesyonel bir ekiple kısa zaman içinde ses getiren projelere imza atarak Sarıyer’e önemli yatırımcılar taşıdı. Firma sahibi Şahin Güçlü, henüz 25 yaşında olan genç ve başarılı bir isim. Fenerbahçe Koleji’ndeki lise eğitiminden sonra Işık Üniversitesi’nde Uluslar arası Ticaret ve İşletme eğitimi alan Güçlü, üniversite yıllarında sektörde çalışmaya başladı. Güçlü, üniversite mezuniyetinin ardından edindiği tecrübe, eğitim ve mesleki birikimini birleştirerek Smart Proje Gayrimenkul ve Danışmanlık’ın yönetici koltuğuna oturdu.

Başarılı girişimci Şahin Güçlü, gazetemizin editörü Nevra Yerlikaya’ya Sarıyer’deki gelişmeleri ve sektörü değerlendirdi.

A+ hizmet prensibi

Smart Proje Gayrimenkul ve Danışmanlık, yaklaşık altı ay önce İstinye’de açıldı. Daha önce DAP Plaza’da hizmet veren Şahin Güçlü ve ekibi artık İstinye sahilinde hizmet veriyor. Çalışma prensiplerinin başında A+, A sınıfı plaza ve residence geldiğini belirten Şahin Güçlü “Biz, satılık- kiralık A ve A+ sınıfı, yol-deniz yalı ve yalı daireleri, ticari birimler, kat karşılığı arsa ve proje geliştirme alanlarında profesyonel, hızlı ve uzman kadromuzla yatırımcılarımıza kazanç sağlamayı amaç edinmiş bir firmayız. Uzmanlık bölgelerimiz olarak Etiler, Ulus, Bebek ve Maslak bölgelerine çalışmaktayız. Sarıyer son dönemde gelişme grafiğini yükselten bir ilçe. Biz de bu gelişmelerin ışığında yıllardan beri süregelen tecrübemiz ve vizyonumuzu daha efektif kullanmak amacı ile ofisimizi asıl uzmanlık bölgemiz olan İstinye’ye taşıdık. Kurumsal donanımını üst seviyede tutan Smart Proje Gayrimenkul ve Danışmanlık bünyesinde gayrimenkul danışmanı, data araştırmacısı, portföy danışmanı, dijital ortam uzmanı görev yapıyor” dedi.

Profesyonel ekip

Çalışma ekibinin, alanında profesyonel insanlardan oluştuğunu belirten Güçlü, “Firmamız için çalışma ortamı çok önemli. Ekibim ve ben her zaman güçlü bir iletişim halindeyiz. Çalışma arkadaşlarımın her birinin kendi uzmanlık bölgesi mevcut. Zamanımız çok değerli. Burada sahada olan ben ve arkadaşlarım önceliği; doğru portföy ile doğru müşteriyi eşleştirmeye ve hızlı sonuca gitmeyi verir, mesleğimizin rutin işleri olan ilan verme, portföylerin fotoğraflandırılması, bölgede çıkan farklı portföylerin bulunması ve bünyemize kazandırılması gibi işlemleri ofis içinde ana görevi bu rutinler olan arkadaşlarımız yapmaktadır” şeklinde konuştu. Firma bünyesinde periyodik olarak iletişim eğitimi verildiğini vurgulayan Şahin Güçlü, “Smart ailesi olarak bizi sektörde farklı kılan şey elbette kurumsallığımız. Ağırlıklı olarak A sınıfı kitle ve yabancılarla çalışıyoruz. Sarıyer bölgesine diğer bölgelerden oldukça fazla yabancı üst düzey yönetici yönlendirdik ve kendilerini Sarıyer’e kazandırdık. Üst düzeye hitap ettiğimiz için her zaman kendini geliştiren ve yenileyen bir çalışma prensibimiz var” dedi.

IMG_4856“Sektördeki gelişmeleri takip ediyoruz”

Kurumsal amaçlarının, müşterinin ihtiyacını karşılamak olduğunu ifade eden Şahin Güçlü, “Piyasada çok talep gören gayrimenkulleri araştırıyoruz ve ağırlığımızı bu portföyleri edinmeye veriyoruz. Yatırımcımızın likitini rasyonel bir şekilde değerlendirmek ve iyi yatırımlar yapmasını sağlamak istiyoruz, çünkü her yaptırdığımız yatırımın sonucunda memnun kalan müşteri katma değer olarak bize çevresinden diğer yatırımcıları yönlendirmekte ve önceliğimiz olan müşteri memnuniyetini gördüğümüzde bize ekstra bir motivasyon sağlamaktadır. Kendimize hedef olarak özellikle A+ gayrimenkul piyasasında en iyi marka olmayı hedefliyoruz. Bu amaçla da profesyonel ekibimle piyasada farklı pazarlama stratejileri bulmaya ve müşteri memnuniyeti üzerine daha neler yapılması gerektiği hakkında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.

“Sarıyer atağa geçti”

Son dönemde birçok alanda yıldızı parlayan ilçe olan Sarıyer’i değerlendiren Şahin Güçlü, daha evvel Bebek, Etiler, Ulus ve Levent’i tercih edenlerin artık Sarıyer’e yöneldiklerini belirtti. Bu yönelimlerin başında lokomotif bölgeler olarak Yeniköy, İstinye ve Tarabya’yı gösteren Güçlü, geniş iç metrekareleri, doğası ve konforlu oluşunun yanı sıra, İstinyepark Alışveriş Merkezi gibi Avrupa’nın sayılı AVM’lerinden birini bünyesinde barındırmasının da fark kattığını belirtti. “Müşterilerimizin Sarıyer’i tercih etme sebeplerinin başında üçüncü köprünün açılması, tünellerin yapılması gibi etkenler de var. Yatırımcılar artık Bebek, Etiler gibi yerlerden buraya kayıyor” diye konuşan Şahin Güçlü, “Burada çalışmaya başladığımızdan beri birçok ünlü sanatçı ve sporcuyla iş yaptık. Bunlar, bölgenin nasıl bir cazibe merkezi haline geldiğinin en büyük göstergesi. Eskiden Beşiktaş bölgesinden çıkmayan müşterilerimiz Sarıyer’deki konforlu ve geniş metrekarelerin farkına vararak yaşam alanlarını bu bölgeye doğru yönlendirdiler. Sarıyer çok anlamda atağa geçti ve biz de yatırımcıları buraya çekmek için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

“Sarıyer tam bir sosyal merkez”

Sarıyer’in, Maslak ve Ayazağa mahallelerinin de Sarıyer’e bağlanmasıyla birlikte Vadistanbul, Mashattan, Ağaoğlu Myhome ve Eclipse gibi önemli inşaat firmalarının yaptığı bu residence projelerini bünyesinde bulundurduğunu sözlerine ekleyen Güçlü “Sarıyer İstanbul’un en büyük iki ilçesinden biri haline gelmiştir. Bu projelerin çoğunluğunu Maslak Plazalarda çalışan yönetici ve çalışanlar, bazı yabancı firmaların ana merkezinin bu bölgede bulunması sebebiyle yurtdışından ülkemize gelen yabancı yöneticiler oluşturmaktadır” dedi.

Sarıyer’in tam bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Şahin Güçlü, “Kafe ve restaurant tarzı yer işletmek isteyenler artık bu bölgeye geliyor. Buna en büyük örneği Yeniköy olarak verebiliriz, burada açılan kaliteli franchiselar, kafe ve restoranlar bölgenin tanıtımına ve talebine büyük katkıda bulundu. Bu sebeple Sarıyer tam bir sosyal merkez halini aldı. Biz de hem bu güzel ilçeye hem de yatırımcılarımıza layık olmak istiyoruz. Bu amaçla başarı odaklı ve disipline edilmiş kurumsal prensibimizle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Gayrimenkul işini merdiven altı yapanlar var”

Gayrimenkul pazarlama sektörünün ayaklar altına alındığından yakınan Güçlü, “Günümüzde merdiven altı gayrimenkul işi yapan yerlere şahit oluyoruz. Bu iş 24 saatlik ve disiplin isteyen bir iştir, kurumsallık gerektirir. Bizim gibi başarı odaklı çalışan kurumsal firmalarla aynı işi bu şekilde yapmaya çalışanlar mülk sahiplerini, yatırımcıları ve de diğer meslektaşlarımızı yormakta ve zamanlarını çalmaktadırlar. Denetimlerin yapılması ve mesleğimizin saygınlığının korunması gerekir” dedi.

Prensiplerinden şaşmıyorlar

“Başlıca hedefimiz; müşterilerimize sunduğumuz tüm gayrimenkulleri onların istekleri doğrultusunda, azami fiyat ve kalite dengesini yakalayarak onların yatırım ve gayrimenkul ihtiyaçlarını karşılamaktır” diyen Şahin Güçlü, sözlerini şöyle tamamladı: “Sektörde kendimizi geliştirirken bunun yanında içinde bulunduğumuz sektörü ve müşteri kitlemizi bizimle birlikte gelişmeye ve yatırımlarına değer katmaya çalışmak önceliğimizdir. Temel misyonumuz; yerli ve yabancı yatırımcılara bölgeyi ve bölgenin fırsatlarını anlatmak, mülk sahiplerinin gayrimenkullerini en doğru fiyata değerlendirmek ve azami kazanç önermek, aracılık hizmetinin temel prensiplerini unutmadan, doğru ve güvenilir iletişim temelinde tek seferlik değil sürdürülebilir ticari ilişkiler kurmaktır. Tüm bu prensiplerimizin ışığında bölgede çalışmaya devam edeceğiz.”

Nevra YERLİKAYA

İstinye Mah. Sahil Yolu Cad. Sarıyer

Tel: 444 81 13 Gsm: 0532 171 51 51

wwwsmartproje.com