Günlük yaşamın stresinden uzaklaşmak, negatif enerjilerinden kurtulmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen Sarıyerlileri, geniş ve ferah bir mekanda ağırlayan Sarıyer Kulübü, yogadan pilatese, zumbadan çocuk balesine kadar birçok alanda hizmet veriyor.

Özellikle kadınların günlük yaşamının bir parçası olan spor ile şehir stresi ve iş temposundan bunalan insanların negatif enerjisini attığı yoga, pilates gibi aktiviteler yoğun ilgi görüyor. Zekeriyaköy Pelikan Park Evleri’nde faaliyetlerini sürdüren Sarıyer Kulübü de Sarıyerli kadınların iç huzurunu bulmalarını ve bir nebze olsun nefes almalarını sağlıyor.

YOGA İLE SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Fiziksel ve ruhsal ihtiyaçları karşılayarak dengede tutmayı amaçlayan yoganın bilinmeyen birçok faydası var. Nefes alma teknikleri ve farklı egzersizleriyle güç katan yoga, ayrıca günlük yaşamda da insan sağlığına katkıda bulunuyor. Yogada uygulanan pranayama yani nefes alma teknikleri, insanın nefes kontrolünü sağlarken, diğer yandan da akciğer sağlına olumsuz anlamda ciddi yansımaları oluyor. Bunların yanı sıra nefes teknikleri kalbi dinlendirme fonksiyonları da bulunuyor.

“FİYATLARIMIZ SON DERECE UYGUN”

Firma ile ilgili bilgiler veren işletme ortağı Mina Şahperi,Pelikan Park Evleri’nde faaliyet gösteriyoruz. Müşteri portföyümüz ağırlıklı olarak tüm Sarıyer geneli olsa da bulunduğumuz bölge itibariyle Maden ve Zekeriyaköy’den daha çok misafirimiz geliyor. Aletli pilates, yoga, zumba, çocuklar için bale-yoga, grup halinde ve bayanlar için özel derslerimiz mevcut. Hocalarımız son derece tecrübeli ve donanımlı. İşlerinde uzmanlar. Tüm bu ayrıcalıklardan yararlanmak isteyen Sarıyerliler için fiyatlarımız da son derece uygun” ifadelerini kullandı.

ERKEN YAŞTA BALE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ

Çocukların küçük yaşlarda bale eğitimine başlamasının önemine değinen Şahperi, “Çocuklarda erken yaşta başlanacak bale eğitimi zihinsel, ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlar. Çocuğun iç disiplini ve sorumluluk alma duygusu gelişir. Dış dünyaya daha duyarlı bir birey haline gelir. Görsel hafızaları gelişeceğinden çabuk algılayan ve hızlı düşünen bir kişi olarak hayatına devam eder. Ayrıca klasik balenin temelinde kişi hem bedenini hem de zihnini disipline etmeyi en iyi şekilde öğrenir” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZI YERİNDE İNCELESİNLER”

“Öncelikle Sarıyerlileri deneme derslerine katılmaya davet ediyorum” diyen Şahperi, sözlerini şöyle tamamladı: “Gelsinler, bizi tansınlar, çalışmalarımızı yerinde incelesinler. İddia ediyorum ki daha sonra bizden ayrılamayacaklar. Herkes gönül rahatlığıyla saydığım etkinliklerden yararlanabilir. Burada hem spor yapma hem de sosyalleşme imkanı var. Sağlıklı ve huzurlu bir yaşamın yanı sıra kaliteli insanlarla tanışıyoruz.”

“HERKES PİLATES YAPABİLİR”

Pilates eğitmeni Gamze Ayık, “Sarıyer’de ikamet ediyorum ve yaklaşık 3 yıldır pilates ile ilgileniyorum. Daha önce amatör olarak yapıyordum. Fakat gerekli kurumlardan eğitimler alarak bu işe başladım. Hafta içi ve hafta sonu eğitimler veriyoruz. Son derece güzel bir ekibimiz ve ortamımız var. Pilates sadece spor yapmak ve kalori yakmak için değil, aynı zamanda sağlıklı bir omurga yapısı oluşturmak, duruş bozukluklarını düzeltmek ve sağlıklı bir yaşam için yapılmalı. Nefesini ve omurgasını doğru kullanabilen herkes pilates yapabilir. Hatta bel fıtığı ve boyun olan biri de pilates yapabilir. Yanlış pilates yapıp bu hastalıklara sahip olan da var. Bu yüzden doğru program ve çalışma şart. Biz gelen konuklarımızın sağlık analizini yapıyoruz. Buna göre doğru bir çalışma programı hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“SARIYER KULÜBÜ OLARAK ENERJİSİ YÜKSEK BİR EKİBİZ”

Fitness, pilates, zumba hocası Aylin Bekar ise, “Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu mezunuyum. Fitness, pilates, zumba branşlarında eğitim veriyorum. Mina Hanım ile hikayemiz küçük bir buluşma ile başladı. Fakat sonrasında birlikte çok güzel bir organizasyona imza attık. Peki insanlar burayı neden tercih etmeli? Öncelikle bir aile ortamı olduğunun altını çizmeliyim. Sıcak, içten, saygılı bir ortam var. 12 yaşından itibaren herkes pilates yapabilir. Buraya gelen insanların sağlık problemlerine veya duruş bozukluklarına göre bir yol haritası belirliyoruz ve buna göre beslenme programları veriyoruz. Bel probleminden diz ağrılarına, yağ yakmadan kuvvetlenmeye kadar geniş bir alanda hizmet veriyoruz. Konuklarımıza randevulu çalışma imkanı sunuyoruz. Haftanın 2 ya da 3 günü programlı bir şekilde çalışmalarını gerekleştiriyorlar. Ayrıca çalışma sonunda yüksek enerji ve mutlu bir şekilde ayrıldıklarını da belirtmeliyim. Zaten Sarıyer Kulübü olarak enerjisi yüksek bir ekibiz” diye konuştu.

“ZUMBA BİR DANS TÜRÜ DEĞİLDİR”

“Zumba fitness, fitness’ın bir dalıdır” diyen x, “İnsanlar dans edemediklerini ve bu yüzden katılamayacaklarını düşünür. Zumba bir dans türü değildir. Müzik eşliğinde yağ yakma isteyen herkesin yapabileceği bir etkinliktir. Bunun için profesyonel bir dansçı olmaya, dans etmeye ve müzik kulağınızın olmasına gerek yok. Tamamen müzik eşliğinde hareket ederek, kilolarınızdan kurtuluyorsunuz. 1 saat içerisinde 500 ile bin kalori yakıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Pelikan Park Evleri Zekeriyaköy Sarıyer Sosyal Tesisleri

GSM: 0551 960 28 97

Instagram: sariyer_kulubu

SARIYER POSTA