Başarılı sporcuların yanı sıra duyarlı, bilinçli, özgüvenli bireyler yetiştiren Fenerbahçe Spor Okulları Sarıyer Futbol Okulu'nun Genel Koordinatörü Altay Unan, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuştu.

Cumhuriyet Mahallesi’nde faaliyet gösteren ve U11, U12, U13, U15, U17 ve başlangıç yaş gruplarına futbol eğitimi veren Sarıyer Futbol Okulu, sporun yanı sıra gençlerin yaşam koçluğunu da yapıyor.

"ÇOCUKLAR PANDEMİDE HAREKETSİZ KALDI"

Corona virüs salgınının çocuklar üzerindeki etkisini anlatan Unan, "Çocuklar Covid-19 pandemi sürecinde evlere kapandılar. Bu yüzden enerjilerini atacak bir alan bulamadılar ve hareketsiz kaldılar. Gençler bu ülkenin geleceği. Akademik hayatları ile birlikte herhangi bir spor dalıyla ilgilenmeleri gerekiyor" diye konuştu.

SPOR EĞİTİMİNİN YANI SIRA YAŞAM KOÇLUĞU

Futbol eğitiminin yanı sıra yaşam koçluğu görevini de yürüttüklerini belirten Unan, "Fenerbahçe Spor Okulları Sarıyer Futbol Okulu olarak antrenman metotlarımızın yanı sıra yaşam koçluğu hizmeti de veriyoruz. Kötü alışkanlıklardan uzak durma, uyku düzeni, doğru beslenme, aileye saygı ve toplumda nasıl davranması gerektiğine ilişkin eğitimler veriyoruz. İlerleyen dönemlerde bu eğitimleri profesyonel olarak sunup, psikolojisi olumsuz etkilenen çocuklara da yardımlı olmak istiyoruz. Aile-sporcu-eğitmen üçgeninde ve doğru yönlendirmelerimizle kendi ayakları üzerinde durabilen, özgüvenli bireyler yetiştiriyoruz. Futbolda başarılı olan gençlerimizi de akademi liglerine yönlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Mah. Arabayolu Cad. No: 107 Boğaztepe Dallas Halı Saha Tarabya Üstü - Sarıyer

GSM: 0532 273 75 86

SARIYER POSTA GAZETESİ