1999 yılından beri sitelere, villalara, müstakil ev ve bahçelere yüzme havuzu yapan Çağdaş Havuzculuk’dan Şeref Sepetçi,  “Yüzme havuzlarını yalnızca güzel görüntüleri nedeniyle değil, sundukları sağlıklı yaşam desteği ile de tercih ederiz. Çünkü havuz hem spor, hem de eğlence aracı olduğu kadar rahatlık ve hijyen bakımından kusursuz olmalıdır.”dedi.
Havuz denilince akla görsellik geliyor, ancak yüzmeyi sevenler için görüntüsünden ziyade sağlıklı ve kullanışlısı önemlidir. Peki, en ideal havuz nasıl olmalı? Onu da işin uzmanına sorduk. 1999 yılından beri Uskumruköy’de faaliyetlerini sürdüren ve bugüne kadar yüzlerce havuz yapan Çağdaş Havuzculuk’dan Şeref Sepetçi, “Yüzme havuzları şık ve ferah görüntülerinin yanı sıra insanın rahatlamasına ve egzersiz yapmasına da olanak sağlar. Yani yüzme havuzlarını yalnızca güzel görüntüleri nedeniyle değil, sundukları sağlıklı yaşam desteği ile de tercih ederiz. Çünkü havuz hem spor, hem de eğlence aracı olduğu kadar rahatlık ve hijyen bakımından kusursuz olmalıdır.”diye konuştu.

1999 YILINDAN BERİ HİZMET VERİYOR

1999 yılında kurulan Çağdaş Havuzculuk, yüzme havuzu, süs havuzu, havuz bakımı, yapımı, alanında faaliyet gösteren öncü firmalardan biri. Alanında uzman, tecrübeli personel kadrosuyla proje, mühendislik, dizayn, imalat, gibi konularda hizmet veren Çağdaş Havuzculuk işletmecisi Şeref Sepetçi, şunları kaydetti: “Kusursuz havuz yapmak için, havuzda aranan her şeyi bilmek gerekiyor. Çağdaş Havuzculuk çalışmalarında teknolojiyi yakından takip eder ve mutlak müşteri memnuniyetine göre çalışır. Çalısmalarımızda müşterilerimizin kullanacağı ürünlerin kalitesi en üst seviyededir. Yüzme havuzları şık ve ferah görüntülerinin yanı sıra insanın rahatlamasına ve egzersiz yapmasına da olanak sağlar. Yani yüzme havuzlarını yalnızca güzel görüntüleri nedeniyle değil, sundukları sağlıklı yaşam desteği ile de tercih ederiz. Çünkü havuz hem spor, hem de eğlence aracı olduğu kadar rahatlık, sağlık ve  hijyen bakımından kusursuz olmalıdır.”

HAVUZ BAKIMI ÇOK ÖNEMLİ

Havuz yapımından, bakım ve suyunun değiştirilmesine kadar nelere dikkat edilmesi gerektiğini yılların vermiş olduğu tecrübeyle anlatan Şeref Sepetçi, “Kullanıcı gereksinim ve istekleri, arsaya bağlı çevresel veriler, çevrenin iklimsel özellikleri, kullanılacak malzemeler ve maliyete ilişkin verileri göz önüne alarak havuz tasarım gerçekleştir.”dedi. Bir havuzu temiz, berrak ve sağlıklı tutmak için, iki ana alana dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Sepetçi, “İlk olarak yüzme havuzunun kimyasal dengesi sağlanmalıdır, ve ikinci olarak havuzdaki istenmeyen kirler, tozlar, partiküller ve yabancı maddelerden arıtmamız gereklidir.” bilgisini verdi.

SUYA RASTGELE KİMYASAL İLAVE EDİLMEZ

Havuzun dengesini koruması için rastgele kimyasal ilavesi yapılmamasını öneren, Sepetçi, şöyle devam etti: “Sık sık havuzun suyunun tahlilleri yapılmalıdır. Sağlık açısından tahlillerin sonuçlarına göre havuz ilaçlaması yapılır. Tahlillerin sonuçlarına göre havuz ilaçlaması yapılır. Günlük klor miktarı 100 metreküp suya 200 gramdır. Günlük PH miktarı 100 metreküp suya 100 gramdır. Suyun değerine göre miktar değişebilir, bu miktarlar 24 saat için geçerlidir. Ayrıca, özel durumlarda ilave kimyasallar gerekebilir; örneğin şiddetli fırtınalardan sonra veya havuz bozulduğunda.”

BİZİM İÇİN ÖNCE SAĞLIK SONRA KEYİF 

Sepetçi, son olarak havuz filtrasyonundan bahsederken, “Yüzme havuzunda bulunan yabancı maddeleri ve katı pislikleri arıtmak için bir pompa/ filtre sistemi bulunmaktadır. Bunun görevi hem katıları tutmak hem de suyun sirkülasyonu ve karışmasıdır. Filtrasyon sistemine destek vermek amacıyla havuz fırçalanır ve dip süpürgesi yapılır.”diye konuştu.

İletişim:

Salih Paşa Cd. Uskumruköy No:36 /Sarıyer

Tel: 0212 202 53 51

Faks: 0212 202 53 52

Gsm: 0532 136 43 09
[email protected]

CagdasHavuzculuk.com

http://www.sariyerposta.com