7’den 70’e herkese at sevgisini aşılamayı misyon edinen işletme sahibi Alp Arslan, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu.

Güzellikleri temelinde barındırdığı doğa ve hayvan sevgisi sayesinde insanla at arasındaki arkadaşlığın kurulmasını sağlayan ve bilimsel bir sanat olarak yapılan binicilik, bugün gitgide teknikleşen, çağımız insanını doğaya bağlayarak, fizik ve ruh gelişimini etkileyen en iyi sporlardan birisi haline geldi.

“Kalbinizdeki at sevgisini hissedin”

Arslan,“Yeryüzünün en soylu varlıkları arasında sayılan at ile binicisinin, birbirlerini tanıyarak, etkileyerek ve nihayette tamamlayarak oluşturdukları uyum ile hiç bir yerde bulamayacağınız sahilde at binme keyfini, muhteşem doğa güzellikleriyle birleştirip, atların özgür dünyasında kalbinizdeki at sevgisini hissedin” diyerek, at sevgisinin görünenin ötesinde muhteşem bir deneyim olduğunu ifade etti.

“Uzman eğitmenlerle at binmenin keyfini çıkarın”

Atlıtur’un yemyeşil ve bol oksijenli atmosferinde, tesislerine gelen misafirlerinin, güne lezzetli ve renkli bir kahvaltı ile başlayabileceğini söyleyen işletme sahibi Arslan, “ Mekanımızda, uzman eğitmenler eşliğinde gezintiye çıkarak at binmenin keyfini çıkarın. Şehrin yanı başında sizi bekleyen at safarileri, Belgrad Ormanı,  zirveden Karadeniz Ormanı’nın akciğerlerinize dolan kokusunu, ruhunuzda özgürlüğü yaşayın” diyerek, at binmenin sanıldığından da etkileyici bir spor olduğunu vurguladı.

Yetiştirdiği at seslerinin melodisi…

At sevgisini, yetiştirdiği atların seslerini telefonunun melodisi yaparak, gösteren Arslan, “ Çiftliğimizin bulunduğu lokasyon doğada at binme konusunda gerçekten çok zengindir. Diğer farklılığımız Kapadokya’da da yerimizin olması. Evet, Kapadokya harika bir yer, ama denizin, sahilin olduğu yerler bizim için daha büyük avantaj. Denize 700 metre uzaklıkta ve sahile yakın bir mesafedeyiz. Kısa bir süre içerisinde, denize 200 metre olan yeni yerimizde faaliyet göstermeye başlayacağız. Onun hazırlıklarını yapıyoruz. Ayrıca Atlıtur’un,  İç Anadolu’da turizmin yoğun olduğu yerlerden biri olan Kapadokya’da hem bir butik otel hem de aynı zamanda bütün doğada binicilik yapılabilecek, 15 dönüm araziye yayılmış vaziyette, 400 dönüm arazinin içinde bir alt yapısı var” dedi.

“Atlara dokundurabilecek ilk el; ATLITUR”

Arslan,“Herkesin içinde at sevgisi var. Ama samimi, sıcak bir aile ortamıyla, ata dokundurabilecek ilk eldir Atlı tur. Keşke diğer işletmeler de Atlıtur gibi çoğalsa da tüm toplumuzda bulunan at sevgisi bütün katmanlara yayılabilse. Bizim en önemli özelliğimiz, atla hayatında hiç tanışmamış birinin sahil boyunda, ormanda, uygun fiyata at binmesine imkan tanımamızdır” dedi.

“Atların olmadığı dünyada yaşama şansım yok”

Otuz beş senelik hobisi olan biniciliği 10 yıldır meslek haline getiren Arslan, “Biz çiftlik sahibi değiliz, doğayla denizin birleştiği yerde insanlara at binmenin keyfini yaşatıyoruz. Gümüşdere ve Kapadokya’da olmak üzere iki tesisimizle at severlere hizmeti misyon edindik. Bununla birlikte, yurt dışından getirttiğimiz, Türkiye’de bir ilk olan Falabelle, (minyatür ) atlarla çocukların, at binme keyfini doruklara çıkarıyoruz. Atların olmadığı dünyada yaşama şansım yok. Bu duyguyu, bütün at severlere hitap ederek, herkesi atlarla tanışmaya davet ediyorum” dedi.

“Ata binmeyen çocuk kalmasın”

Şehit, gazi çocuklarına ve engelli çocuklara ücretsiz hizmet verdiklerini dile getiren işletme sahibi Arslan, sözlerine şöyle devam etti: ”Ata binmeyen çocuk kalmasın projemizle, üç yaş ve üstü çocuklara at sevgisini aşılıyoruz. Psikolojik, fizyolojik, sosyolojik ve zihinsel gelişimindeki olumlu etkileri ile iyi bir terapi olduğu bilinen at ile iletişim sayesinde engelleri aşıyoruz. Çocukların atla tanışmasını sağlamak için alışveriş merkezleri, belediye parkları, anaokulları ve okullarda kurduğumuz özel menajerler ile çocukların pony ve midilli atlarına binmesine imkan tanıyoruz. Siz de çocuklarınızın özgür dünyasının kapılarını açın, onlara hem at sevgisini aşılayın hem de gelişimlerine katkıda bulunun.”

Bilgi Tel: 0212 203 87 97

www.atlitur.com