Zekeriyaköy’ün tek sanat atölyesi Artgale’nin en yaşlı öğrencisi 86 yaşındaki Ümit Önder… 4 yıldır resim atölyesinde öğrencilik yaptığını belirten Önder, “86 yaşının getirdiği renklerin solduğu anda hayatıma renk verdi resim.” dedi.

Eğer yolunuz Zekeriyaköy’e düşerse Artgale Sanat Atölyesi’nde 86 yaşında dünya tatlısı, yüreği güzel bir teyzemizle karşılaşmanız mümkün. O tatlı dilli ve o naif sesiyle yüreğinizi okşayan 86 yaşındaki Ümit Önder, sanatın ruhumuza katkısını anlatırken bizi kendisine adeta hayran bırakıyor.
ARKADAŞIM TAVSİYE ETTİ

Bir arkadaşının tavsiyesiyle resim atölyesine başlayan 86 yaşındaki Ümit Önder, “Resim atölyesine başlamadan önce spora gidiyordum. Spordaki bir arkadaşım vasıtasıyla resim atölyesine geldim. İlkin yapamayacağımı zannettim. Fakat müstesna bir öğretmene denk geldim ve bana renklerin armonisini çok güzel harmanladığımı söyledi. Ve atölyeye devam etmem gerektiğini belirtti. Ondan sonra resmin o güzel renginin içerisine girdim. O renkli dünyaya girdiğiniz anda çıkmanız pek mümkün olmuyor.” dedi.
RESİM YAPMAYA 82 YAŞINDA BAŞLADIM

82 yaşında resme başladığını belirten Önder şunları söyledi: “ 4 yıldır resim atölyesine gidiyorum. Çok sağlıklı bir çalışmam olmadı. Zaman zaman sektelere uğradı.  Bir de yaşımı düşünürseniz şuan 86 yaşındayım 82 yaşında başlamıştım. Ama renk müstesna bir olay. İyiki başlamışım iyiki girmişim bu renklerin içine…”
BOYAMA YAPIYORUM

Önder, “Resim yapıyor olarak kabul etmiyorum kendimi. Çünkü hakikaten daha resim yapamıyorum ama boyamaya gayret ediyorum. Çok güzel bir duygu.” diyerek de mütevaziliğini elden bırakmamaya gayret ediyor.
İÇİMDEKİ SEVGİ HİÇ BİTMEDİ

64 yıllık bir evlilik sonrası geçtiğimiz yıl eşini kaybeden Ümit Önder, “Tam 64 yıllık bir evliliğim var. İyi bir iş kadını olamayınca iyi bir ev kadını, iyi bir eş, iyi bir anne olmayı tercih ettim. Eşimin sadece varlığını kaybettim. İçimdeki sevgisini hiç kaybetmedim.” dedi.
RENKLERİN SOLDUĞU ANDA RENK OLDU

Resim hayatıma renk kattı diyen Önder, “Resim ruhumu dinlendirdiği gibi göz zevkimi tatmin ediyor. Bakış açımı genişletiyor. Resme başladıktan sonra eşyalara, cisimlere ve tabiata bakışım çok farklı oldu. Daha derin, daha renkli ve her şeyin içini görmeye başladım. İç tonlarını görebildim. Zaten yaşamayı seven bir insanım. Karamsar değilim. Resimde buna katkı sağlıyor. 86 yaşının getirdiği renklerin solduğu anda hayatıma renk verdi resim.” diye konuştu.