QR Menü Nedir?

QR menü, karekodlar aracılığıyla erişilebilen bir dijital menüdür. Restoran, cafe gibi yeme içme sektöründeki işletmeler tarafından tercih edilmektedir. Sipariş ve ödeme çözümlerine alternatif olarak çıkan QR Menü ile işlemler pratik ve temassız olarak gerçekleşmektedir. İnternete bağlanabilen tüm cihazlarla uyumlu bir biçimde çalışmaktadır. Masalarda yer alan karekodları mobil cihazlarındaki kamera yardımıyla okutan müşteriler ekranda yer alan link aracılığıyla dijital menüye kolaylıkla erişilebilmektedir. Yaygın olarak tercih edilen QR menüler işletmelere birçok avantaj sağlamaktadır.

QR Menü Kullanmanın 4 Faydası

  1. Hijyenik Sipariş ve Ödemeler:

Covid-19 pandemisi ile daha da fazla önem kazanan hijyen ve mesafe kuralları QR menülerin doğuşunu hazırlamıştır. Elden ele gezen geleneksel menüler Hijyen Konseyi tarafından insan sağlığını tehdit eden eşyalar arasında yer almaktadır. Müşteriler karekod ile hızlıca menüye erişim sağlayarak güvenli bir sipariş deneyimi yaşayabilirler.

  1. Daha Düşük Maliyet:

Geleneksel menüler, kullanıldıkça yıpranmaya ve eskimeye meyillidir. Menüye yeni eklenecek ürünlerin, fiyat değişikliklerinin anlık olarak yapılması mümkün değildir. Restoranlarda menü değişimlerinin sistematik olarak değiştirildiği düşünüldüğünde maliyet azaltabilmek adına QR menüler tercih edilmektedir.

  1. POS Sistemleri ile Entegrasyon:

POS Sistemlerinin en büyük avantajlarından biri başka programlarla entegre olabilmeleridir. QR menü ile entegre olarak çalışan POS sistemlerinde, yapılan fiyat değişikliklerinin anlık olarak menüde güncellenmesi, sipariş ve ödemelerin otomatik olarak POS sistemine düşmesi, stok takibinin yapılması, yeni ürünlerin anlık olarak sisteme tanımlanması gibi işlemler sağlanabilmektedir. Satış raporlarına ulaşan işletmeler için daha detaylı analizler yapılmasına olanak sunar.

  1. Etkileyici Menü Tasarımı:

Ürünlerin daha etkileyici ve anlaşılır bir biçimde sunulması sağlanır. Popüler ürünler ön plana çıkarılabilmektedir. Ürünlerin altında detaylı açıklamalara yer verilebilir. Müşterilerin sipariş anında ürünleri fotoğraf ve bilgi detaylarıyla görebilmesi karar vermelerini kolaylaştırmaktadır.