Pandemi hayatımızı pek çok noktada değiştirdi ve dönüştürdü. Bu değişim ve dönüşüm kendini çalışma alanlarında ve çalışma şekillerinde yenilikler olarak gösterdi. Bu yeniliklerden bazıları uzaktan çalışma ve hibrit çalışma modelleri idi. Bu modeller de sanal ofis, hazır ofis ve paylaşımlı ofis çözümlerine olan ilgiyi arttırdı.

 

Pandemi ile şirketler uzaktan çalışmanın nasıl bir şey olduğunu görme şansı yakaladılar. Bu deneyimin çalışanlar için verimli olduğunu gören şirketler hibrit çalışma sistemine kalıcı olarak geçmeyi değerlendirmeye başladılar. Bu değerlendirmeler sonucunda şirketler ilgilerini sanal ofislere, hazır ofislere ve ortak alanlara yönlendirdiler. Coworking imkanı sunan ofis çözümlerinin çalışanların verimliliğini arttırmasının yanında şirketler bu yeni çözümleri geleneksel ofislere göre daha uygun fiyatlara kiralama fırsatı sundukları için tercih ediyorlar. Ortak çalışma alanlarına artan ilginin kendi işlerini de olumlu etkilediğini belirten CoBAC Workspace Yönetici Ortağı Yıldız Doğan Gürcüoğlu coworking ve hibrit çalışma trendlerini bizim için değerlendirdi.

 

CoBAC Workspace’in başarısı pandemide arttı!

Biz CoBAC’in ilk adımlarını attığımızda pandemiden kimsenin haberi yoktu. Ortak çalışma alanları pandemi öncesinde de insanlar tarafından tercih edilse de şirketler çalışma ofisi olarak pek tercih etmiyordu. Pandemi ile birlikte hem paylaşımlı ofislere hem de hazır ofislere ilgi oldukça arttı diyebiliriz. Uzaktan çalışma modelini deneyimleyen şirketlerin çoğu bu modelden aldığı verim karşısında plaza tarzı ofisler yerine açık ofislere yöneldi ve coworking alanlarında yer almaya başladılar. Elbette sadece şirketler bazında düşünmek yanlış olur. Kendi işini yapan ya da yapmaya karar veren kişiler de tercihini ortak ofislerden yana kullandı. Örneğin yaratıcı profesyonel olarak adlandırdığımız meslek gruplarından freelancer olarak çalışanlar evde çalışmaktan sıkılıp yeni mekanlar aramaya başladı. Bu noktada ortak ofis mantığı onlar için de bir çıkar yol oldu. Yeni iş kuran kişiler de hem maliyet açısından hem de kullanış açısından coworking alanlarının sunduğu sanal ofis hizmetine ilgi duymaya başladı. Ülkemizde büyümeye devam eden girişim ekosisteminin en büyük zorluklarından biri olan ofis masrafları sanal ofislerin sağladığı yasal adres imkanı sayesinde daha düşük fiyata yapılan kiralamalarla aşılmış oldu.

Toplantı odalarına olan ihtiyaç sürüyor, online toplantılar yüzyüzenin yerini tutmadı.

Pandemi hayatımızda pek çok şeyi değiştirip dönüştürse de online toplantılar fiziksel toplantıların birebir alternatifi olamadı. Bunun sebeplerinden biri birlikte çalışmanın yolu verimli toplantılardan geçiyor olması. İnsanlar birlikte çalıştığı iş arkadaşları, proje ortakları ya da paydaşları ile fiziki temasa ihtiyaç duyuyorlar. Çoğu iş internet ortamında daha hızlı çözülüyor olsa da bu fiziki iletişim için toplantı odaları şart gibi görünüyor. Bizim bünyemizde farklı ihtiyaçlar gözetilerek tasarlanmış 6 farklı toplantı odası bulunuyor. Katılımcı sayısına göre kolayca ayarlanabilen toplantı odalarımız gün içerisinde pek çok ekibe ev sahipliği yapıyor. Toplantı sırasında ihtiyaç duyabilecekleri tüm ekipmanların toplantı odalarının içerisinde bulunması da yine misafirlerimizin tercih sebepleri arasında. Ayrıca CoBAC üyelikleri içerisinde toplantı odası kullanım hakkını da üyelerimize hediye ediyoruz. Sanal ofis üyeliğinden paylaşımlı alan üyeliğine pek çok paketin içerisinde toplantı odası kullanım hakkı sunuyoruz.

CoBAC Workspace, hazır ofisler, ortak alanlar, toplantı alanları ve çok daha fazlasını size Eminönü’nün merkezinde sunuyor. Vapur iskelesine ve Haliç Metro İstasyonuna yürüme mesafesindeki lokasyonu ve harika tarihi İstanbul manzarası ile çalışma deneyimini geliştirmek
isteyen herkesi cobac.work’e bekliyor.