Yaptığı özel tasarımlar ile dikkatleri üzerine çeken ve Ayazağa’da faaliyetlerini sürdüren Ertama Demir Doğrama Dekorasyon, çatıdan ferforjeye, sinema sektöründen fuarlarda kullanılan metal ürünlere kadar çeşitli alanlarda hizmet veriyor.

Uzun ömürlü ve kaliteli olması nedeniyle en çok tercih edilen malzemelerin başında gelen metal, Ertama Demir Doğrama Dekorasyon ile birlikte sanatsal ve modern bir görünüme kavuşurken, yılbaşına özel tasarımlarıyla büyük beğeni topluyor. Yurtiçi ve yurtdışı sipariş aldıklarını belirten firma sahibi Zafer Tanga, gündemi takip ettiklerini vurgulayarak tüm mekanlara ayrı ayrı konseptler uyguladıklarını söyledi.

“MİSYONUMUZ DÜNYAYA AÇILMAK”

Firma olarak 2020 hedeflerini anlatan Tanga, “Öncelikle herkesin yeni yılını kutluyorum. 2020'nin tüm dünyaya mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum. 22 yıldır bu sektörün içerisindeyim. Bu yola çıktığımız andaki hedeflerimiz ne ise şuanda da aynı yerdeyiz. Ancak gün geçtikçe büyüyen ve kendini geliştiren bir firma olduğumuzu da belirteyim. Ertama Demir Doğrama Dekorasyon olarak misyonumuz dünyaya açılmak. Bu konuda oldukça iddialıyız. Biz metal üzerine akla gelebilecek her türlü işi yapıyoruz. Bunların içerisinde ferforje, çatı, kapı, reklam, fuar ve sinema sektöründe kullanılan ürünler bulunuyor. Firma olarak dekorasyonu sinema, reklam ve fuar sektörleri için yapıyoruz. Ayrıca mağaza konseptleri ile alakalı da ürünlerimiz bulunuyor” ifadelerini kullandı.

“İNSANLARIN VAZGEÇİLMEZİ OLDU”

Tanga, “Paris’te bulunan Eyfel Kulesi, yıllardır ayakta ve çok sayıda turist çekiyor. Metalden yapılan bu yapı sadece iki yılda bir boyanıyor. Ülkemizde yapılan binalar ise 50 yıl sonra yıkılıyor. Çok daha güvenli olan metalin hammaddesi toprak. Tüm bu etkenleri bir araya getirdiğimiz zaman metal ile ahşabın uyumu her dönem en üst seviyede olurken, insanların vazgeçilmezi oldu” diye konuştu.

“DÜNYA METAL SİSTEMİ KULLANIYOR”

Metal ile ilgili bilgiler veren Tanga, şunları söyledi: “Japonya’da yapılan binaların temelinde raylı sistemler bulunuyor. Özel bir çelikten yapılıyor. O ülkede depremler insanların yaşantısı haline geldi. Bakıldığı zaman bu depremlerde can kaybı da yaşanmıyor. Çünkü orada sistem beton değil, çelik üzerine kurulu. Çelikte esneme payı var ancak betonda yok. Hem üzün ömürlü hem de esneme payı olduğu için daha güvenli. Dünyanın birçok ülkesinde bu sistem uygulanıyor. Türkiye ise bunda çok geç kaldı. Yavaş yavaş bazı şeylerin farkına vardık ve bu konuda girişimlerimiz oluyor.”

Ayazağa Mah. Dereboyu Cad. No:36/A Sarıyer

GSM: 0543 246 87 71

SARIYER POSTA