Yeni hizmete giren Oxtail Gurme, organik ürünleriyle hemen dikkat çekmeye başlayan bir şarküteri olma özelliğini taşıyor. Oxtail Gurme’de peynirden kurutulmuş ete, zeytinyağılılardan daha birçok şarküteri ürününe kadar daha neler var neler, hepsi de organik!
Sarıyer’de yeni hizmete giren işletmenin sahibi Ufuk Evrim Karadağ, Oxtail Gurme’nin organik pazarını anlatırken, adındaki sırrı da açıkladı.

OXTAİL GURME TAM ORGANİK!

Oxtail Gurme’nin sırrını anlatan Ufuk Evrim Karadağ, “Oxtail Gurme; Oxtail Restaurant İstanbul’un ikinci aşaması olan bir projedir. Oxtail Restaurant İstanbul 1 yıl önce kurulan, kapılarını Levent Loft’da misafirlerine açan ve keşfetmek mottosu ile yola çıkan bir markadır. Adından da anlaşılacağı gibi Oxtail; sığır kuyruğundan lezzetli spesiyalleri menüsünde bulunan, Anadolu ve Avrupa mutfağındaki tatları harmanlayıp misafirlerinin beğenisine sunan bir restorandır.” dedi.

MADEN PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ

Karadağ, Oxtail Gurmenin kurulma sebebini ise şöyle anlattı:”Şarküteri ve meze anlayışına farklı bir yorum ya da Oxtail Restaurant İstanbul dokunuşu getirmek için yaratıldı, pilot bölge olarak Sarıyer'in Maden mahallesi seçildi. Yaptığımız araştırmada Sarıyer Maden ya da Zekeriyaköy ve ona yakın bölgeler de farklı meze, peynir, et çeşitlerinin yetersiz olduğunu gördük. Ürünlerimizi çeşitlendirmek için de ek olarak organik bölümümüzü ekledik.”

13 ÇEŞİT MEZE VE ZEYTİNYAĞLI BULABİLİRSİNİZ

Tüm meze ve zeytinyağlıların Oxtail Restaurant İstanbul’un mutfağında hazırlandığını vurgulayan Karadağ, şöyle devam etti: “Geldiğinizde 13 çeşit meze ve zeytinyağlı bulabilirsiniz çeşitler devamlı değişmektedir. Peynir ile şarküteri ürünlerimiz için ise, yurtiçi ve yurtdışında bulunan en iyi markalar ile çalışıyoruz.”

İTALYA VE KOSOVA’DAN KURUTULMUŞ ET  

Organik ürünleri ile dikkat çeken Oxtail Gurme’de kurutulmuş et satışı da yapılıyor. Yabancı peynirler ve kurutulmuş etlerle ilgili bilgi veren Karadağ, “Örnek vermek gerekirse menümüzde bulunan Parmesan peynirimiz ve kurutulmuş dana etimiz (Bresaola) İtalya’dan geliyor. Yine menümüzde bulunan başka bir kurutulmuş etimiz ise Kosova’dan geliyor.“ dedi.

ANADOLU VE TRAKYA’DAN ÜRÜNLER…

Oxtail Gurme'nin işletmecisi Ufuk Evrim Karadağ, “Yerel üreticilerden aldığımız tüm ürünler Türk damak tadına uygun lezzetlerdir.” diye hatırlatma yaparken ürünlerle ilgili sözlerini şöyle tamamladı: “Organik bölümümüzde de Trakya ve Anadolu’dan gelen ürünleri sunuyoruz. Örnek vermek gerekirse Tekirdağ’da bulunan çiftliğimizden köylü kadınlar tarafından üretilen bal, ceviz, tarhana, erişte, kuskus,  Ayvalık’tan özel üretilen zeytinyağı, sabun, gül suyu, Hatay’dan ise zeytin geliyor. Çeşitlerimiz artmaya devam edecek, ürün yelpazemiz gün geçtikçe artıyor”

 

Sipariş Hattı: 0212 342 00 44

www.oxtailgurme.com

Maden Mah. Kilyos Cad. No:169/1 B  Sarıyer

http://www.sariyerposta.com/