GSM: 0507 873 52 82

'Hayallerinizin yanına bizi not edin' mottosuyla hizmet veren Re/Max Ahenk Garimenkul Danışmanı Ali Ercümend Onur, gayrimenkul satışı ve kiralanması ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi'ne önemli açıklamalarda bulundu. Onur, "Mülk yetkilendirilmiş bir gayrimenkul danışmanına emanet edilmeli" ifadelerini kullandı.

Re/Max Ahenk Garimenkul Avrupa Yakası ciro 1'incisi olan Garimenkul Danışmanı Ali Ercümend Onur, gazetemize konuştu. Sarıyerlileri yetkisiz gayrimenkul danışmanlarına karşı uyaran Onur, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

"MÜLKÜNÜZÜ DAHA DİKKAT ÇEKİCİ HALE GETİRİR"

Gayrimenkullerin tanıtım faaliyetlerinde izlenecek yol haritası ile ilgili bilgiler veren Re/Max Ahenk Garimenkul Danışmanı Ali Ercümend Onur, "Gayrimenkulünüzü pazara çıkarıyorsanız, hazırlayacağınız reklam ve tanıtım faaliyetleri son derece önemli. Lütfen gayrimenkul pazarlama sitelerinde yayınlanan ilanları daha dikkatli inceleyin. Birçok fotoğrafın karanlık, flu ve yetersiz olduğunu fark edeceksiniz. Profesyonel ellerde geniş açılı bir kamera ile fotoğraflama hatta 3 boyutlu sanal tur ile mülkün içini gezebilecek çekim teknikleri uygulamak mülkünüzü daha dikkat çekici hale getirir" diye konuştu.

"POTANSİYEL MÜŞTERİ ADAYLARINA NASIL ULAŞACAKSINIZ?"

Mülklerin pazarlanması gereken platformlar ile ilgili konuşan Onur, "İlan ve branda gibi geleneksel enstrümanlar artık günümüzde yeterli olmuyor. Bir çığ gibi büyüyen ve gelişen sosyal ve dijital medyaya ne kadar hakimsiniz? Vatandaşlık alabiliyor olması yabancı uyruklu alıcıların ve yabancılara satışın günden güne arttığı günümüz pazarında potansiyel müşteri adaylarına nasıl ulaşacaksınız?" dedi.

"YETKİ VERİLMEYEN HER İŞ SONUÇSUZ KALIR"

"Sonuca giden yolu motivasyon belirler" diyen Onur, "Hukuki vekaletinizi uzmanlık alanında dünyanın en iyi avukatına da verseniz motive ve işin ehli değilse sonuç hüsrandır. Peki neden avukat? Çünkü vekalet ile yetkilendirdiğiniz avukatınız bu zorlu süreci yönetebildiği ve davasını kazandığı takdirde ücretini hak eder. Bir dava dosyasını 3 ayrı avukata verip hanginiz kazanırsa 'hizmet bedelini öderim' diyebilirsiniz? Yetki ve sorumluluk verilmeyen her iş sonuçsuz kalır. Gayrimenkul danışmanının motivasyonu yetkilendirildiği portföyüdür. Yetkilendirilen gayrimenkule emek, iş gücü harcar, pazarlama, reklam masrafı yapar. Aksi takdirde ortaya bırakılan ve 'iyi olan kazansın' mantığı ile pazarlanacak mülk işin ehli olmayan birinin eline düşerse sizi de mülkünüzü de yıpratır" şeklinde konuştu.

"SOMUT ADIMLARIN ATILMASINI UMUT EDİYORUM"

Onur, sözlerini şöyle tamamladı: "Ülkemizde mevcut gayrimenkul mevzuatı bu yıl yeniden güncellendi ve Ağustos 2020 itibariyle yeni mevzuat yürürlüğe girdi. Bu meydanda mesleki yetki belgesi almamış ofis ve gayrimenkul danışmanı mesleğini yapamayacak. Aksi durumda cezai müeyyide işe karşılaşacak. Günümüz global dünyasında satış ve kiralama işlemleri nasıl tek yetkili ofis ve tarafları bağlayıcı sözleşme ile gerçekleştiriyorsa, Türkiye'de de bu yolda somut adımların atılmasını umut ediyorum."

Zekeriyaköy Mah. Alaserçe Sok. No: 2/2 Sarıyer

İletişim: 0212 342 43 42

SARIYER POSTA GAZETESİ