Emirgan’da lezzet müdavimlerini ağırlayan Marrakech, muhteşem Boğaz manzarası, birbirinden lezzetli kahvaltıları, zengin menüsü ve güler yüzlü personeli ile İstanbullulara hitap ediyor.

Benzersiz tatları, her damakta iz bırakacak farklı ve zengin ürünleriyle 28 çeşit kahvaltı sunan Marrakech, birbirinden lezzetli öğle ve akşam yemeği menüleriyle günün her saatinde misafirlerine hizmet veriyor. Marrakech, Emirgan’ın kendine hayran bırakan manzarası eşliğinde; doğal, katkısız ve üretim merkezinden temin edilen ürünlerle doyumsuz lezzetler sunuyor.

“Daha fazla kazanmak için hizmet kalitesini düşürmeyiz”

Marrakech’in başarılı işletme sahibi Ender Tan, restoranıyla ile ilgili bilgiler verirken, “Marrakech, Fas’ın en ünlü şehridir. İnsanların eğlenmek için gittiği Ortadoğu’nun en gözde bölgesi. İşletmemize bu ismi vermemizin tek nedeni kulağa hoş gelmesi. Yani buranın Ortadoğu, Avrupa veya başka bir bölgeyle hiçbir alakası yok. Bin 800 kişiye kadar mevcudumuz var. İşletmemizde açık ve kapalı alanlar bulunuyor. Bunlardan açık olan bölümde 800, kapalı olan bölümde ise bin kişiye yakın mevcudumuz var. Toplamda bin 800 civarı kapasiteye sahip olduğumuz için şu anda paket servisimiz bulunmuyor. Ancak ilerleyen süreçte olabilir. Çünkü bizi tercih eden misafirlerimizi ön planda tutuyoruz. İstesek o hizmeti de faaliyete geçiririz. Fakat bu kez işletmemize gelen konuklarımıza yapacağımız hizmette aksamalar olur. Daha fazla kazanacağız diye misafirlerimizin memnuniyetini göz ardı edemeyiz” ifadelerini kullandı.

“Marrakech’e gelenlere misafir gözüyle bakıyoruz”

İşletmemize gelen insanlara müşteri gözüyle değil, misafir olarak bakıyoruz” diyen Tan, şöyle devam etti; “Marrakech olarak misyonumuz; konuklarımızın yediği üründen herhangi bir rahatsızlık duymadan, işletmemizden gönül rahatlığıyla ayrılmalarıdır. En büyük isteğimiz bu. Buraya geldikleri zaman garsonundan işletme sahibine kadar hal ve davranışlarımızla onları evlerindeymiş gibi hissetmelerini arzuluyoruz. Maddiyat bizim için ikinci planda. Önceliğimiz konuklarımızın memnuniyeti.”

“Ürünlerimiz, üretilen merkezlerden temin ediliyor”

Konuklara sunulan yemeklerin üretim aşamasında kullanılan malzemelerin doğal, katkısız ve merkezinden temin edildiğini dile getiren Tan, “İnsanların bizi tercih etmelerinin en büyük nedeni kahvaltıda, öğlen ve akşam yemeğinde müşterilerimize sunduğumuz lezzetlerin hepsini üretmemizdir. Örnek vermek gerekirse patatesi biz hazır kullanmıyoruz. Ham olarak alıyoruz, işliyoruz, sosluyoruz, dinlendiriyoruz ondan sonra müşteriye sunuyoruz. Yiyeceklerin hiçbiri soğuk ortama dahi girmedi. Kahvaltı menümüzün içerisinde 28 çeşit ürünümüz mevcut. Ayrıca peynirinden zeytinine ve bala kadar hepsi tamamen doğaldır. Bal Artvin’den, peynir Kilis’ten, zeytin-zeytinyağı Gaziantep’ten, kaymak Çerkezköy’de bir mandıradan geliyor. Yani her şey doğal ve kendi yöresinden geliyor. Arada herhangi bir aracı veya komisyoncu yok. Bu da maliyetimizi aşağıya çekiyor. Bu avantajı da menü fiyatlarına yansıtıyoruz. Hatta Boğaz’daki birçok işletmeye göre fiyat politikamız son derece uygun. Ayrıca kahvaltı sonrasına eklenen ürünlerden ücret almıyoruz” diye konuştu.

“Mado’dan 4 kat fazla kahvaltı talebi alıyoruz”

Marrakech olarak kahvaltı öncelikli hizmet verdiklerini söyleyen Tan, “İstanbul’da 10 binin üzerinde kahvaltı mekanı var. İnsanların bizleri tercih etmelerinin nedeni yalnızca mekanımızın muhteşem Boğaz manzarası değil. Müşterilerimiz, Marrakech’i başka bir şehirde duyduklarında yine gelecekler. Neden? Çünkü bizi lezzetli tatlarımız için tercih ediyorlar. İşletmemizin açılalı kısa bir süre olmasına rağmen Mado’dan 4 kat fazla kahvaltı talebi alıyoruz. Marrakech özellikle kahvaltısıyla kendinden söz ettiren, ön plana çıkan bir işletmedir.

Bunun yanı sıra yörelere özgü lezzetlerimiz de mevcut. Adana’dan, Hatay’dan, Gaziantep’ten, Kilis’ten, Erzurum’dan, Ağrı’dan ve İzmir’den birçok bölgeye ait yemekler yapıyoruz. Kaburga dolması, kuzu incik, patlıcan kebabı gibi lezzetlerde o yörelerdeki tadı yakalıyoruz. Bir Adanalı buraya geldiğinde sanki kendi memleketinde yemek yiyormuş gibi hissedecek. Birlikte çalıştığımız bir kasaptan en iyi etleri alıyoruz. Aldığımız o etleri soslarımızla harmanlıyoruz. İstanbul’un her yerini gezin bu tadı başka bir yerde bulamazsınız” diye konuştu.

“Marrakech’te pastane bölümü açılacak”

İlerleyen süre içinde pastane bölümünün açılacağını belirten İşletmeci Ender Tan şunları söyledi: “Marrakech’te çok yakında pastane bölümü de hizmete açılacak. Nisan ayında 1. katta faaliyete geçecek. Orada da yapmayı hedeflediğimiz şey açık mutfağın olması. Bu sayede konuklarımız yedikleri tatların nerede ve nasıl üretildiğini görecek. Misafirlerimiz açık mutfağımız ile üretim esnasında işin birebir içinde olabilecekler. Çünkü biz kendimize güveniyoruz. Tecrübeli personelimiz, kaliteli lezzetlerimiz ve hijyenik ortamımızla her şey şeffaf olmasını arzu ediyoruz.  İnsan sağlığını olumsuz etkileyebilecek hiçbir maddeyi kesinlikle kullanmıyoruz. Çünkü insan sağlığı her şeyden önce gelir. Tanınmış birçok firma bunu yapmıyor. Bunun en büyük sebebi gıda maliyetindeki artış. Fiyatlar ne kadar yükselirse işletmeler maliyeti düşürmek için farklı yollara başvuruyor. Fakat biz bunu asla tasvip etmiyoruz.”

“Nargile içilen ayrı bir bölümümüz mevcut”

İşletmelerinde nargile içilecek bölümünün olduğunu vurgulayan Tan, “Sabah kahvaltısı veya akşam yemeğini yedikten sonra Boğaz manzarasıyla nargile keyfi yapmak isteyen konuklarımıza da hizmet veriyoruz. Ayrıca yemek yiyen ile nargile içen müşterilerimizin alanları farklı. Yani dumandan dolayı rahatsız olma durumu kesinlikle söz konusu değil” dedi.

“Marrakech’e bekliyoruz”

“İstanbullular gittikleri mekanda lezzetiyle, kalitesiyle, lokasyonuyla, çalışanlarıyla, hizmetiyle verdikleri paranın karşılığını alabiliyor mu?” diyerek Sarıyerlileri ve İstanbulluları Marrakech’e davet eden Tan, “Öncelikle buna dikkat etmeleri gerekiyor. En önemli husus bu. Biz bunun garantisini veriyoruz. Tüm vatandaşlarımızı farkımızı yerinde görmeleri için Marrakech’e ayrıcalığını yerinde görmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Emirgan Mah. Sakıp Sabancı Cad. No:88

İletişim: (0212) 229 23 30

Facebook: mrrkchbosphorus

İnstagram: marrakechbosphorus