Yeşilin ve mavinin muhteşem uyumu ile boğazın ilk kadın plajı olan Menekşe Kadınlar Plajı, müşterilerine deniz, kum ve güneşin tadını çıkarma fırsatı sunuyor.

Haftanın altı günü yalnızca kadınlara hizmet veren plaj, Pazar günleri çocukları ve eşleri ile gelmek isteyen hanımları ağırlıyor. Muhteşem bir koy üzerinde bulunan Menekşe Kadınlar Plajı, şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşmak isteyenlerin gözde mekanı olmaya devam ediyor.

“Kadın plajı bir öneri ile başladı”

Karma plaj olarak hizmet vermeye başlayan işletmenin, kadın plajına geçme sürecini anlatan Esin Menekşe, “1992 yılında dedemle birlikte burayı kadın-erkek karma plaj olarak işletirken, anneme arkadaşları tarafından ‘Haftaiçi 15 kişi gelelim ancak başka kimse olmasın’ diye bir teklif yapılıyor. Dedem annemi kırmayarak teklifi kabul ediyor ve kadınlar plajının temelini ilk o gün atılıyor. Haftanın belirli günleri küçük gruplar ile başlayan süreç yüzlerce kadının plajımıza gelmesi ile devam ediyor. Tabi önceleri haftanın belli günlerinde geliyorlardı, fakat ilerleyen zamanda kadınlar her gün gelmeye başladı ve günden güne gelişerek büyüdü” dedi.

“Kadınlar ihtiyaç duyduğu bir plaj”

“Bu tarz bir kadınlar plajının İstanbul için bir ihtiyaç olduğunu fark ettik” diyen Menekşe, şöyle devam etti: “Şehrin birçok semtinden buraya gelen kadınlar var. Rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda güneşlenip denize girmek isteyen İstanbullu kadınlar, plajımıza yoğun ilgi gösteriyor. Toplumun her kesiminden, kapalı veya açığı fark etmeksizin kadınlar işletmemize gelerek kumun ve denizin keyfini diledikleri gibi çıkartıyorlar. İşletmemiz içerisinde denizin ve kumun tadını çıkarmak isteyen müşterilerimiz, aynı zamanda mesire alanlarımızda piknik yapabilirler.”

“Kadınlar gönül rahatlığıyla gelebilirler”

Menekşe Kadınlar Plajı’nın müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğunu söyleyen Menekşe, “İşletme olarak hedefimiz İstanbul veya çevre illerde yaşayan kadınların huzur içerisinde keyifli bir gün geçirmelerini, denizde doyasıya faydalanmalarını sağlamak” dedi ve ekledi: “Çünkü kadınlar gerek inanç yapısı olarak, gerek çevrede art niyetli insanların olmasından dolayı gönül rahatlığıyla plajlara gidemiyor. Menekşe Kadın Plajı olarak tüm bu güzelliklerden yararlanmalarını istiyoruz.”

“Plajda çalışanlar dahil herkes kadın”

İşletmeye hiçbir erkeğin giremediğini ve çalışan personelin de sadece kadınlardan oluştuğunu belirten Menekşe, “Çalışan tüm personelimiz kadınlardan oluşuyor. Yalnızca denize girmek isteyen erkekleri değil, bunun yanında müşterilere hizmet sunacak erkek personeli de işletmemiz bünyesine almıyoruz. Sadece 10 yaş altı erkek çocuklar girebiliyor. Etrafta yerleşim yeri olmadığından içerinin görünmesi söz konusu değil. Sadece konuklarımızı getiren tekneler yanaşıyor, ama bu durumda da biz hanımları uyarmak için gerekli anonsu yapıyoruz. Ayrıca deniz trafiği yoğun olmadığından plaj önünden günde en fazla 3-5 tekne geçiyor” diye konuştu.

Deniz, kum ve güneşin yanında piknik keyfi

Dışarıdan yiyecek getirmenin serbest olduğu Menekşe Kadınlar Plajı’nda, deniz ve kumun tadını çıkartan kadınlar aynı zamanda piknik yapma olanağına da sahip. Bununla ilgili konuşan işletme sahibi Esin Menekşe, “Fiyat politikamız kadınları mağdur etmeyecek şekilde düzenledik. Gönül rahatlığıyla gününü doya doya geçirmek isteyen misafirlerimiz hem hizmetimizden, hem de fiyatlarımızdan memnun. Plajımıza giriş ücreti 20 TL. Aynı zamanda 10 yaşın altındaki çocuklardan herhangi bir ücret alınmıyor. Masa, sandalye ve şezlongu herkes kullanmadığı için, fiyatlarımıza dahil değil. Çünkü bunları tercih etmeyenlerin hakkına girmektense kullanmak isteyen kadınlar ücretlerini ödüyorlar. Banyo, lavabo ve mescit herkesin kullanımına açık ve ücretsiz. Ayrıca kafeteryamız da mevcut” ifadelerini kullandı.

Farklı konseptte organizasyonlar düzenleniyor

İsteğe göre çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yaptıklarını bildiren Menekşe, “Plajımızda deniz, kum ve güneşten faydalanmak isteyen kadınların dışında düğün, doğum günü, özel ve iş yemeklerine de ev sahipliği yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Menekşe Kadınlar Plajı’na nasıl gidilir?

Plaja gelmek isteyen kadınları tekneler ile taşıdıklarını belirten Menekşe, “Sarıyer’den 09:00-11:30 saatleri arasında teknelerimiz dolmuş görevi görerek kadınları plajımıza taşıyor. Bu saatler arasında teknelerimize yetişemeyen kadınlar, Sarıyer merkezdeki iskeleden kalkan tekneler ile ulaşımlarını sağlayabilirler” dedi.

Muhteşem boğaz turundan sonra keyifli tatil imkanı

İşletmenin bir koy üzerinde olduğunu ve yalnızca deniz yolu ile ulaşım sağlandığını ifade eden Menekşe, plaj ile ilgili şu bilgileri verdi: “Buraya karadan herhangi bir aracın gelmesi mümkün değil. Çünkü burası bir koy. Sadece deniz yoluyla ulaşım mümkün. Aslında bu bir avantaj. Çünkü dışarıdan içerinin gözlemlenmesi gibi bir şey söz konusu olmuyor. Kadınlar Üsküdar, Eminönü ve Kadıköy’den kalkan tekneler ile boğaz turu eşliğinde plajımıza gelebilirler. Aynı zamanda evlerinden servisler ile alıyor ve Sarıyer’e getirip buradan da plajımıza tekneler ile ulaşımlarını sağlıyoruz. Bu konuda bizlere ulaşmak isteyen müşterilerimiz, 0538 326 4828 telefon numarasını arayabilirler.