Kocaeli, bir yanıyla büyük bir şehir, bir yanı ile Karadeniz’in eşsiz güzelliklerini sunan özel bir coğrafya. Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde yer alan Maşukiye, doğasını korumayı başarmış harika bir ortama sahip. Maşukiye, yeşilin her tonuna tanık olmanın mümkün olduğu bir yer. Bu anlamda birçok kişinin ilgisini çeken Maşukiye, Sakarya ve Adapazarı’na yakın konumda olmasının da avantajına sahip. Manzarasıyla büyüleyen ve Sapanca’ya da çok kısa bir mesafede olan Maşukiye’de yapılacak şeyler içinde, iyi bir kahvaltı ilk sırada yer alıyor.

Şelale Restaurant

Maşukiye kahvaltı mekanları içinde akla ilk gelen yerlerin başında Şelale Restaurant yer alıyor. Manzaraya sahip ve doğal, organik ürünler sunan kahvaltı yerleri arayanlara hitap eden mekan, adından da anlaşılacağı üzere şelale sesi eşliğinde güzel bir kahvaltı sunuyor. Serpme köy kahvaltısı konusunda Maşukiye’nin en iyi mekanlarından biri olan Şelale Restaurant’ta, geniş seçenekler hem göz hem de karın doyuruyor. Peynir, zeytin ve sebze çeşitlerinin lezzetine doyum olmayan mekanda, aynı zamanda kızartma türünde de harika seçenekler var. Simit ve patates kızartmasına ek olarak Şelale Restaurant, Karadeniz’in özel lezzetlerinden mıhlamayı sunuyor. Taze çayın sınırsız olduğunu da belirtmek gerekiyor. Su sesleri eşliğinde köy evi kahvaltısı sunan mekan, en iyi kahvaltı yerleri içinde.

Saklı Vadi Restaurant

Maşukiye’de en güzel köy kahvaltısı için tercih edilebilecek mekanlardan bir diğeri de Saklı Vadi Restaurant. Kahvaltı fiyatları 2022 yılında genel olarak yükselmiş olmasına rağmen vadi restaurant birçok kişinin fiyat ve kalite bakımından tavsiye ettiği yerlerden. Maşukiye’de kahvaltı nerede yapılır sorusunun yanıtlarından olan Saklı Vadi, zaman zaman kahvaltı fırsatlarının da sunulduğu bir yer. Kahvaltı evinin menüsünün çok zengin olduğunu belirtmek gerekiyor. Yalnızca kahvaltı için değil, balık restaurantları içinde de tercih edilen mekanda yemek seçimleri çok geniş. Kahvaltı yerleri içinde tavsiye edilen Saklı Vadi Restaurant, ara sıcakların geniş yer tuttuğu bir serpme kahvaltı sunuyor. Dere kenarı restaurant konseptine sahip kahvaltıcı, Kocaeli’de fiyatları bakımından en makul, kaliteli adreslerden biri. Saklı Vadi’de kahvaltı seçenekleri içinde sigara böreği ve patates kızartmasının yanı sıra sucuklu yumurta ve mantar sote en çok ilgi gören alternatiflerden. Vadi restaurant fiyatlarının makul olması da, işletmeyi ön plana çıkaran detaylardan.

Pınar Alabalık Tesisleri

Maşukiye’de her tarza hitap eden kahvaltı mekanları yer alıyor. Bu adreslerden biri de Pınar Alabalık Tesisleri. Hem kahvaltı hem de akşam yemeği konsepti sunan restoranlar içinde yer alan mekan, alabalık tesisleri fiyatlarının da uygun olduğu bir yer. Maşukiye’de ne yenir sorusunun yanıtı olan her şeyi sunan kaliteli kahvaltı mekanı, geniş bir menüye sahip. Kahvaltı mekanları içinde, doğa manzaralı adreslerden olan Pınar Alabalık Tesisleri’nin konumu Aygır Deresi’ne komşu. Şelale kahvaltı konsepti sunan mekan, alabalık vadisi dendiğinde de akla gelen adreslerden. Serpme kahvaltısının çeşitleri göz alıcı olan mekanda köy tereyağı ve peyniri, zeytin çeşitleri, kızartmalar ve mıhlama gibi yöresel lezzetler yer alıyor.

Yazıcı Köyevi

Yöresel köy kahvaltısını her anlamda sunan, hem doğallığı hem de lezzeti ile öne çıkan kahvaltılar sunan Yazıcı Köyevi, Maşukiye’nin en güzel mekanları içinde yer alıyor. Yazıcılar Köy Evi, açık büfe kahvaltı arayanlara hitap eden tatlar sunuyor. Mekan, hem tasarımı hem de verdiği hizmetle bir köy evi konseptine sahip. Bu da gelenlerin memnun olmasını sağlıyor. Kahvaltıda peynir, zeytin ve söğüş sebze çeşitleri oldukça geniş. Sıcaklarda ise börek, köy ekmeği en lezzetli seçeneklerden. Semaverde çay içilebilen bir kahvaltı sunan Yazıcı Köyevi, Kartepe Maşukiye’de mutlaka gidilmesi gereken yerler içinde bulunuyor. En iyi kahvaltı sunan adreslerden Yazıcı Köyevi, fiyatıyla da memnun ediyor.

İstanbuldere

Maşukiye’ye çok yakın bir konumda Sapanca’da bulunan kaliteli bir kahvaltı mekanı olan İstanbuldere, serpme köy kahvaltısında iddialı bir konsepte sahip. Peynir çeşitlerinin geniş olduğu kahvaltıcıda, özel lezzetler içinde yer alan tepsi böreği de çok ilgi görüyor. Kızarmış ekmeğin yanı sıra kiremitte sucuk gibi alternatifleri de olan mekanda mevsime göre sebze ve meyveler ikram ediliyor. Zeytinlerin çeşit çeşit olduğu serpme kahvaltıda reçel ve tereyağı da güne neşe katıyor. İstanbuldere’de çay ve kahve kahvaltıda sunulurken, dileyenler lezzetli bir sıkma meyve suyunu da tercih edebilir. Naturköy gibi, Sapanca’nın en iyi kahvaltı mekanlarından biri olan İstanbuldere, doğal köy kahvaltısını eşsiz bir manzaraya karşı deneyimleme fırsatı veriyor.

Kaynak: https://www.hellovillam.com/blog/masukiye-kahvalti-mekanlari