“Kebapta devrim niteliğinde lezzet” mottosuyla Maslak Mashattan’da hizmet veren Har Kebap, Antakya yöresinin eşsiz lezzetlerini konuklarının beğenisine sunuyor.

Binlerce yıllık birikim ve sayısız medeniyetin eşsiz senteziyle ortaya çıkan Antakya mutfağı 600 civarında lezzete ev sahipliği yapıyor. Maslak Mashattan’da faaliyet gösteren Har Kebap, bu lezzetleri İstanbulluların sofrasına getiriyor.

“Har Kebap için mini butik işletme diyebiliriz”

Har Kebap hakkında bilgiler veren işletme sahibi Sami Brim, “Antakya’da Harbiye adında bir bölge var. Genelde Harbiye usulü tavuk ızgaranın, Antakya kebabının en çok yenildiği yerlerden bir tanesidir. Oradan esinlendik. Yaklaşık 2 yıldır bu bölgede hizmet veriyoruz. Lezzetli ürünlerimiz, farklı yörelere ait tatlarımız, deneyimli ve güler yüzlü personelimiz ile tüm Sarıyerlileri ve İstanbulluları Har Kebap’a bekliyoruz. Ayrıca farklı yerlerde şube açmayı planlıyoruz. Açık ve kapalı alanımız mevcut. Mini bir butik işletmeyiz diyebilirim. Öğlen ve akşam servisi, geniş bir ağı kapsayan saat 12.00 ile 22.30 arası paket servisi hizmetimiz var. Kapıda kredi kartı ile ödeme kolaylığı sağlıyoruz” dedi.

“Bu lezzetleri aramak için uzağa gitmeye gerek yok”

Antakya mutfağının lezzetlerini işletmelerinde sunduklarını belirten Brim, “Anadolu insanı yerel mutfak ürünlerinin ancak kendi yöresinde yetişen ya da oluşan malzemelerle hakiki tatlarına ulaştığını bilir. Oysa özgün Anadolu lezzetlerini sağlayan yöresel malzemelerin çoğu normal dağıtım yollarından büyük şehirlere kadar ulaşamaz. Har Kebap olarak bu lezzetleri tatmak için uzaklara gitmelerine gerek yok diyoruz. Aynı tat ve kalitedeki lezzetleri konuklarımıza sunuyoruz” diye konuştu.

“Antakya gastronomi kentidir”

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin öncüsü olan Antakya mutfağının parmak ısırtan nefis tatlarını misafirlerinin beğenisine sunduklarını belirten Brim, “Antakya’yı gastronomi kenti olarak da tarif edebiliriz. Antakya, tarihi dokusu, zengin kültürü ve doğal güzellikleri ile olduğu kadar mutfak kültürü ve çeşidi ile de Unesco Yaratıcı Şehirler unvanı alarak dünyaya mal olmuş, 23 medeniyetin 13’ü burada yaşamış olması ve zenginliklerini günümüze kadar yansıtmasıyla önemli bir gastronomi şehri haline gelmiştir. Kendine has birçok yemek kültürü ve özelliği ile hiçbir mutfakta bulunmayan birçok lezzeti üretmiş olan Hatay Mutfağı yaklaşık 600 çeşit yemek,1000 çeşit meze,40 çeşit tatlısıyla ön plana çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.

İşte Har Kebap’ın spesiyalleri

“En revaçta olan lezzetlerimiz Antakya ve tepsi kebabıdır” diyen Brim, “Har Kebap’a gelen misafirlerimize bu spesiyallerimizi öneriyoruz. Antakya kebabının özelliği Adana’ya benzer bir ürün olmasıdır. Ayrıca zırh kıyması ile yapılıyor. İçerisindeki yağ oranı Adana kebabına göre çok daha az. Çok hafif bir baharat kullanıyoruz. Bunların dışında kağıt kebabını, Harbiye usulü tavuk ızgara dediğimiz but kısmından yapılan özel soslu ürünümüzü, meze çeşitlerimizi, muhammara dediğimiz cevizli biberi, humusu, kekik salatasını önerebilirim” şeklinde konuştu.

Lezzetler Antakyalı ustanın elinden

 Kullanılan malzemelerin doğal ve kendi yöresinden özel olarak getirtildiğini belirten Brim şunları söyledi: “Ustalarımız yılların deneyimiyle ürünlerimizi burada yapıyorlar. Ayrıca bir ustamız Antakyalıdır. Çünkü o yörenin lezzetini bilen el becerisi olan birini bünyemize kattık. Kullandığımız ürünler tamamen doğal ve katkısızdır. Bunun yanı sıra ham madde olan ürünleri Antakya’dan özel olarak getirtiyoruz. Kullandığımız etler Antakya’daki çiftliğimizden geliyor. Baharat, yağ, nar ekşisi gibi malzemelerin de tamamını oradan temin ediyoruz. Mezelerimizi ve turşularımızı kendimiz üretiyoruz. Ayrıca bizlere özel olan kireçte bekletilen kabak tatlısı Antakya’dan geliyor. Bu tatlıyı birçok yerde bulamazsınız.”

Mashattan Sitesi T 121 Maslak

İletişim: 0212 330 35 45

İnstagram: harkebap

Facebook: harkebap