Tecrübeli şefleri, benzersiz lezzetleri ve doğayla iç içe konumu ile Sarıyer’in parlayan yıldızı olan Pesto Italiano, müşterilerine eşsiz tatlar sunuyor.

Özel pişirme teknikleriyle üç farklı odun kullanılarak pişirilen pizzalar, zarif ve kendine has sunumu ile adından sıkça söz ettiriyor.

Akdeniz mutfağının kraliçesi Buffalo Mozzarella’nın yoğun olarak kullanıldığı, her zevke göre farklı ve özgün çeşitlerin bulunduğu Pesto’nun pizza menüsü, sunduğu seçeneklerle damaklarda ve gönüllerde taht kuruyor.

Pesto İtaliano’da lezzet şöleni

Köfteli Pizza’dan Carpoccio di Manzo’ya, Sağlıklı Fit Pizza’dan Nutella Pesto Pizza’ya kadar pek çok özgün seçeneğin yanı sıra, ev ve el yapımı malzemeler ile lezzete lezzet katılan Pesto Italiano’da ‘her seferinde bir pizza bundan daha lezzetli nasıl olabilir’ sorusunun yanıtı, sunulan her bir farklı seçenekle lezzet şölenine dönüşüyor.

İtalyan lezzet tutkunlarının uğrak mekanı

Doğaya en yakın kaçış noktası, huzurlu ve keyifli bir yerleşim yeri olan Ormanada'nın girişinde bulunan Pesto Italiano, Sarıyer’de şehir içinde doğayla baş başa enfes İtalyan lezzetlerini tatmak isteyenlerin vazgeçilmez adresi oldu.

Menü oldukça zengin

Müşterilere kahvaltı hizmeti de sunan işletmenin menüsü oldukça zengin. Etkileyici ortamı ve konforu kadar iddialı menüsüyle de beğeni toplayan Pesto Italiano, birbirinden lezzetli yemekleri, tatlıları, pizza, burger ve makarna çeşitleri ile misafirlerine lezzetli anlar yaşatıyor.

 “Pesto italiano benim ilk göz ağrım”

“Pesto'yu yaratırken alışılagelmişin dışında bir konsept olsun istedim” diyen işletme sahibi Serkan Torun, şöyle konuştu: “Mutfağından salonuna, duvarlarından masa sandalyesine kadar kısacası a'dan z'ye her şeyiyle bizzat kendim ilgilendim. Altı yıl boyunca süpermarket işletmeciliği yaptığım için mal tedariği nerelerden yapılır iyi bilirim. Pesto'yu açarken benim için en önemli şeylerden biri de iyi bir ekip kurmaktı. Belli bir zaman içinde çok iyi bir ekip kurmayı başardım.”

“Pizza konusunda iddialıyız”

Pesto İtaliano’da öne çıkan lezzetler arasında pizza çeşitlerinin yer aldığını belirten Torun, “Bunlardan breasola, burgerli pizza en çok tercih edilenlerden. Risottolar ve makarnalar da misafirlerimizin sıklıkla tercihleri arasında geliyor. Bu arada makarnalarımız tamamı ile kendi yapımımız. Izgaralardan kuzu sırtı deniz ürünlerinden ise portakal soslu ızgara levrek ve somon ızgara da Pestonun en çok tercih edilen spesyelleri arasında yer alıyor. E tabi bize özel Pizza Nutella'yı da yemeden misafirlerimizi göndermiyoruz” diye konuştu.

“Mekanın konumu konusunda doğru kararı verdim”

Pesto İtaliano’yu açmaya karar verdiğinde olumsuz tepkiler aldığını ifade eden Torun, “İlk açmaya karar verdiğimde dostlarımdan mekanın konumuyla ilgili olumsuz tepkiler almadım değil. Ancak ben Zekeriyaköy'ün gelişmekte olan bir yer olduğunu çoktan kafama koymuştum ve hiçbir zaman olumsuzluğa kapılmadım. 5 Haziran 2015 günü ise Pesto'nun kapılarını misafirlerimize açtık. Elbette heyecanlıydık, yeni bir iş, yeni bir lokasyon, yeni insanlar. Ancak her şey yolunda gitti ve konum olarak iyi bir karar verdiğimi bir kez daha görmüş oldum” şeklinde konuştu.

Diyette olanlara özel pizza

Diyette olan ancak pizza yemek isteyen müşterilere spesiyal menüler oluşturduklarını belirten Torun, şu müjdeyi verdi: “Pizza kilo yapar diyen misafirlerimize sebzeli pesto pizzamızı öneriyoruz. Bu lezzet için ayrıca teşekkür edenler var. Ek olarak tercih edenler aynı zamanda kendi pizzasını kepek hamuru ve istenilen sebze birleşimi ve özel peyniri ile bir araya getirebilir. Böylelikle kalori hesaplarını da kendileri yapmış olacaklar.”

Zekeriyaköy Mah. Kilyos Cad. Pera Sunset Park Sitesi No:248/A-5 - 6 ( Ormanada girişi ) Sarıyer

Tel: 0212 201 60 61

GSM: 0532 779 37 55

[email protected]

www.pestoitaliano.com