Maden Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kuzey Antik, tarihçesi asırları bulan ve birbirinden nadide antika ürünleri ile Sarıyerlileri adeta tarihsel bir yolculuğa çıkarıyor.

Ortalama 150-200 yıl öncesine dayanan antikaları sadece Sarıyerlilerin değil, mezat aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanındaki antika meraklılarının beğenisine sunan Kuzey Antik, konuklarını eski zamanlara götürüyor.

“İNSANLARI ANTİKAYLA İLGİLİ BİLİNÇLENDİRİYORUZ”

Kuzey Antik’in Sahibi Baki Yeşilyurt, “Yaklaşık 48 yıldır antika üzerine çalışıyoruz. Yani neredeyse yarım asırdır bu sektörün içerisindeyiz. Bu işe başlamamızın sebebi insanlara antika kültürünü sevdirmekti. Antika, her zaman değerini koruyan ve yıllar geçse de prim yapacak bir yatırımdır. Alınan herhangi bir ürün gelecek nesillere bırakılabilir. Hem kullanırken haz alacaksınız hem de adeta tarihine yolculuk edeceksiniz. Oğlum da benimle işe gelerek, bu sektörün içerisinde kendisine yer buldu. Yıllar içerisinde edindiğimiz tecrübe ile antikanın ne olduğu, kaç yıllık olduğu ile ilgili ekspertizlik yapıyoruz. Zaten antika kültürünü bilen biri bu detaylara da hakim olur. Biz ürünlere bir değer biçiyoruz. Eğer isteyen olursa kendi adlarına ürünü satarız veya acil ise biz parçayı da kendimiz için satın alabiliyoruz. Yıllardır bu işin içerisindeyim hayatımda görmediğim antika ürünler ile karşılaşabiliyorum. Bu yüzden insanları antikayla ilgili bilinçlendiriyoruz” dedi.

“BİZE GÜVENİYORLAR”

Yeşilyurt, “Antika ürünleri genelde Fransa’daki fuardan alıyorum. Bunun yanı sıra İngiltere’den de ürün alıyoruz. Ayrıca 25 senedir Sarıyer’de ikamet ettiğimiz için bize güvenerek antikalarını teslim ediyorlar” diye konuştu.

“ÖZEL MÜZAYEDELER YAPILACAK”

“Kuzey Antik’in Sarıyer için büyük bir yatırımı var” diyen Yeşilyurt, “İlçemize çok güzel 300 metrekarelik müzayede salonu hazırlıyoruz. Bu mekan Sarıyer için bir ilk olacak. Hazırlıklar son aşamaya geldi. Burada özel müzayedeler yapılacak. İnsanlar evindeki antikaları getirecek. Biz o eşyaların ücretsiz bir şekilde ekspertizini yapacağız. Eğer satmak isterlerse orada canlı mezatta satışını yapabilecekler. Bunların yanı sıra vatandaşlara antika ile ilgili bilgiler vereceğiz. Müzayede salonunda antika kültürü üzerine seminerler vereceğiz. Ticaretin yanı sıra aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerine de yer vereceğiz. Bu yüzden oldukça özel bir yer olacak. Yıllardır evlerde kullanılan antikaların bazen bakıma ihtiyacı olabiliyor. Biz bu hizmeti de veriyoruz. Açacağımız mekanda bu bakımın nasıl yapılacağına ilişkin kurslar da vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“İLK KOŞULU ANTİKAYI SEVMEK”

Yeşilyurt sözlerini şöyle sonlandırdı: “Antika ürünlerinin yurtdışına çıkması bizi çok üzüyor. Bunun nedeni özellikle gençlerimizin antika kültürü ile ilgili yeteri kadar bilgisi olmaması. Peki nasıl bilgi edinecekler? Bunun ilk koşulu antikayı sevmekten geçiyor. Gelecekler, görecekler, tanıyacaklar. Zaten bunu yapınca kültürümüze de sahip çıkmak isteyeceklerdir.”

“SOSYAL YARDIM VAKIFLARI ADINA MÜZAYEDE YAPACAĞIZ”

Kuzey Antik’in Sahibi Baki Yeşilyurt’un oğlu Alişan Yeşilyurt şunları söyledi: “Çocukluğumuzda ne gördüysem babamdan onu yapıyorum. Antika ürünleri satmanın keyfini yaşıyorum. İnsanlar evinde oturup televizyon izlemekten sıkıldı. Buraya gelip aile sıcaklığında, saygı ve sevgi çerçevesinde ürün müzayedeler yapılıyor. Ürünleri kesinlikle pahalı satma amacımız yok. Değerine yaklaştığı an kesip satışı yapıyoruz. Açıkçası ben dükkanımızın antikacılığın yanı sıra mezat bölümündeyim.  Yaklaşık 3 yıl önce Facebook’ta Kuzey Antik Mezat Sayfası üzerinden gerçekleştiriyoruz. Cuma ve Cumartesi günleri yapmıyoruz. Onun dışındaki günlerde akşam saat 21.30’da başlayıp gece 02.00’a kadar uzatabiliyoruz. Reşitpaşa’da açacağımız mekanı büyük bir müzayede salonuna çevirmek istiyoruz. Facebook üzerindeki canlı mezatlarımıza devam edeceğiz ancak o salonda 15 günde bir büyük müzayedeler düzenleyeceğiz. Bunların dışında farklı projelerimiz de var. Sosyal yardım vakıfları adına da müzayedeler yaparak, katkıda bulunacağız.”

Maden Mah. Yunus Emre Cad. No: 59/A Sarıyer

GSM: 0532 205 05 16

www.facebook.com/kuzey.antik

SARIYER POSTA