Yaklaşık 4 ay süren tadilatın ardından şık konsepti, ferah mekanı, güler yüzlü hizmet anlayışı ve birbirinden kaliteli ürünleri ile faaliyete geçen Külçe Altın&Pırlanta, mağaza sahibi Alaattin Güneş'in kuyumculuk sektöründeki 31 yıllık tecrübesiyle Sarıyerlilere hizmet veriyor.

Pırlantadan bileziğe, alyanstan mücevherata kadar geniş ürün yelpazesine sahip olan Külçe Altın&Pırlanta, kendi atölyelerinde ürettiği ve dünyaca ünlü markaların ürünlerini Sarıyerlilerin beğenisine sunuyor. Kişiye özel tasarımlar da yapan Külçe, müşteri memnuniyetini ön planda tutuyor.

ÖZEL AKSESUARLAR DA SATIŞA SUNULACAK

Külçe, kuyumculuğun yanı sıra özel ürünlerin satışını yapacak olan Külçe Home Exclusive isimli mağazayı da bünyesinde barındırıyor. Şık ve göz kamaştırıcı mücevherat ürünlerinin yanında mağazanın 3. katında özel takı, aksesuar ve antika ürünlerinin satışı da yapılacak. Evlerine şık aksesuarlar almak isteyenler, önceden randevu alarak alışverişlerini yapabilecek.

"ZİNCİR HALİNE GELMEYİ VE BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ"

"1989 yılında kuyumculuk sektörüne giriş yaptığımdan bu yana 31 senedir hizmet veriyorum" diyen firma sahibi Alaattin Güneş, "İlk şubemi Kağıthane'de açmıştım. Şuan da İstanbul'un çeşitli yerlerinde mağazalarımız mevcut. 3 yıldır Sarıyer'de ikamet ediyorum. Artık kendimi bir Sarıyerli olarak görüyorum. İlçe merkezinde 9 kuyumcunun olması beni olumsuz etkilemedi. Aksine buralı olduğumu hissettiğim için mağazamızı açtık. İl genelindeki mağazalara giderken özellikle trafik yoğunluğu bizi çok yoruyordu. Bu nezih ilçemizde de bir mağaza açalım, iş ve evimiz yakın olsun istedik. Daha önceden Sarıyer'in bu kadar güzel bir ilçe olduğunu bilseydim 23 yıl önce buraya taşınırdım. Sahili, havası ve halkı ile çok güzel bir yer. Diğer mağazalarımızı açarken soy ismimizden esinlenerek adını koymuştuk. Külçe ise çok sevdiğim bir arkadaşımın sahibi olduğu markanın adı. Biz de kendisinin bir bayisi olarak mağazamızı açtık. Mağazamız Külçe'nin ilk bayisi olma özelliğini de taşıyor. Fakat bu süreçten sonra İstanbul'un çeşitli ilçelerinde de mağazalar açarak bir zincir haline gelmek ve büyümeyi hedefliyoruz. Mağazamız 3 katlı ve yaklaşık 4 aydır tadilat halindeydi" diye konuştu.

"ÜRÜN PORTFÖYÜMÜZ ÇOK GENİŞ"

Külçe Altın&Pırlanta'nın ayrıcalığını anlatan Güneş, "Sarıyer Merkez'de Külçe'nin dışında 9 kuyumcu daha var. Tüm kuyumcuları tek tek analiz ettim. Öncelikle ürün portföyümüzün çok geniş olduğunu belirtmeliyim. Diğer mağazalarda bulunmayan farklı ve çok önemli markalar tarafından üretilen ürünlerimiz var. Biz pırlanta ve elmas ağırlıklı bir mağazayız. Diğer kuyumcuların vitrinlerinde bu eksikliği  de gözlemledim" ifadelerini kullandı.

"ÜRÜNLERİN İMALATINI KENDİMİZ YAPIYORUZ"

Kendi imalatlarını yaptıklarını belirten Güneş, "Pırlantayı, alyansları ve bilezikleri atölyemizde kendimiz üretiyoruz. Bunun yanı sıra pırlanta üzerine eğitimler aldım ve bu konuda uzmanım. Ayrıca elmasları bir arkadaşımız ile işbirliği içerisinde atölyede üretiyoruz. Diğer ürünlerimiz de dünya çapında tanınan markalar tarafından üretildi. Üstün kaliteli ürünlerimiz ile Sarıyerlilerin hizmetindeyiz" şekilde konuştu.

"DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Rekabetin dostça olması gerektiğini vurgulayan Güneş, "Bir yere yeni bir işyeri açıldığında aynı sektörde faaliyet gösteren kişiler rakip olarak görebiliyor. Fakat biz hiç bir ilçede onları kendimize rakip olarak görmedik. Bunun nedeni 'biz büyük markayız' düşüncesi değil. Biz o işletmeleri dost olarak gördüğümüz için kimsenin hakkında gözümüz olamaz. Bu yüzden herkes çalışıp kazanacak. Mağazamıza gelip hayırlı olsun temennilerinde bulunan arkadaşlarımız da oldu. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Diğer kuyumcu arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde olacağımızı düşünüyorum" dedi.

"BİZ KALİTELİ HİZMET İÇİN BURADAYIZ"

Fiyat politikaları ile ilgili bilgiler veren Güneş, "Atölyemizde üretim yaptığımız için cüzi bir kar ile ürünlerimizin satışını yapıyoruz. Sarıyer'e çok yüksek fiyatlara ürün satmak için gelmedik. Mağazamızın iç ve dış konsepti dikkat çekici olduğu için 'acaba pahalı mıdır?' sorusu akıllara gelebilir. Bu tür konuşmalara da şahit oldum. Fakat fiyatlarımız düşünüldüğü gibi çok uç noktada değil. Gayet makul bir fiyat politikası izliyoruz. Biz sadece en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Gelsinler, kontrol etsinler. Güven kontrole mani değildir. Sarıyerliler güven içerisinde gelip bizden alışveriş yapabilir. Biz kaliteli hizmet için buradayız" ifadelerini kullandı.

KÜLÇE HOME EXCLUSİVE AÇILIYOR

Güneş sözlerini şöyle tamamladı: "31 yıllık mesleki hayatımda kuyumculuk da çeşitli işler yaptım. Birinci katı kuyumcu, ikinci katı ise yönetim ofisi yaptık. Eşim Zeynep Şule Güneş, özel yakı, aksesuar ve antika ürünler ile yakından ilgileniyor. Eşim kendisine de bir mağaza açmamı istediğinde 3. kat da boş olunca oraya Külçe Home Exclusive isimli bir mağaza açacağız. Haftaya açılışımız olacak ve gerekli dizaynı yaptıktan sonra satışlar başlayacak."

Adres: Merkez Mah. Şehit Mithat Yılmaz Cad. No: 49 Sarıyer

Tel: (0212)  271 52

GSM: 0537 506 11 07

Ins: kulcejewelry

www.kulcesariyer.com

SARIYER POSTA GAZETESİ