Kmch – Krav Maga Combat House, alanında uzman ve profesyonel ekibiyle dünyanın en elit özel güvenlik birimlerinin kullandığı savunma sanatı olan krav maga ile kendinizi güvende hissetmenizi sağlıyor.

Sivillere yönelik versiyonu ile sokak kullanımında dünyanın en etkili ve yaygın savunma sistemi olan krav maga, boks, kickboks, juijutsu, aikido gibi branşlardan alınan en etkili olan hareketlerin karışımı ile bireysel savunmayı öğretiyor.

“Hayatta kalmaya yönelik bir savunma sanatıdır”

20 yıldır dövüş sporları ile ilgilendiğini söyleyen işletme ortaklarından Can Höcük, “İstanbul’un çeşitli bölgelerinde krav maga ile ilgili eğitimler veriyorum. Kmch – Krav Maga Combat House olarak Maslak’ta yaklaşık 5 aydır faaliyet gösteriyoruz. İstanbul’un bazı ilçelerinde de bu eğitimleri veriyoruz. Krav maga daha çok uluslar arası gizli servislerin kullandığı bir sistemdir. Daha çok sokağa ve hayatta kalmaya yönelik bir savunma sanatıdır. Saldırıları bertaraf etmek için zaman zaman sertleşmek gerekiyor. Aksi halde savunma zayıflar. Ayrıca yerine göre sertliğin dozu daha da düşürülebilir” dedi.

“Sivillere yönelik eğitimler veriyoruz”

Herkesin bu savunma sanatını yapabileceğini söyleyen Höcük, “Krav maganın hem sivil hem de askeri versiyonu bulunuyor. Kmch – Krav Maga Combat House olarak daha çok sivillere yönelik eğitimler veriyoruz. Bunun yanı sıra özel güvenlik şirketleriyle de çalışmalarımız oluyor. Bunu herkes yapabilir. Kadınlar, çocuklar, erkekler... İbranicede temas ve dövüş anlamına geliyor. Özellikle Türkiye’de Amerika’da, Almanya’da ve İngiltere’de çok yaygın bir savunma sanatıdır. Krav maganın içerisinde 6 adet dövüş sistemi var. Sokağa en uygun olanlar seçildi ve bir araya getirildi. Bunların içerisinde aikido, Juijutsu, boks, muay thai, kick boks bulunuyor. Bunları harmanlayıp sopa gibi benzeri aletler ile bir koreografi oluşturuluyor. Buradan da krav maga çıkıyor. Çok basit ancak prensipleri olan bir savunma sanatıdır. Karşıdan gelen saldırıdan vücuttaki hassas bölgelere çalışarak kurtulmak mümkün. Burada da 3 saniyeniz oluyor. Eğer bu 3 saniye içerisinde tepki vermezseniz saldırıdan kurtulmanız çok zor. Güç, boy, vücut pek önemli değil” diye konuştu.

Krav maganın püf noktaları

“Krav maga sadece bir dövüş sanatı değil” diyen Höcük, “Haytaın birçok alanında karşımıza çıkan zorluklardan mantıklı ve doğru bir şekilde sıyrılmamıza da katkı sağlıyor. Biz sinir sitemini harekete geçiriyoruz. Vücudu bir silah olarak düşünün, beyin ise bir asker. İşte biz o beyni eğitiyoruz. Açıkçası biz daha önce hiç dövüş sporu ile ilgilenmemiş kişilerin gelmesini tercih ediyoruz. Tamamen sıfır bilgi ile gelen misafirlerimizi eğitmek daha kolay oluyor. Ayrıca daha önce bu tarz sporları yapanlarda da sıkıntı olmuyor. Bu işi tam anlamıyla kavramanın minimum süresi 1 sene civarındadır. Yani ‘ben 10 ders alayım yeter bana’ düşüncesi yanlış. Beyinde amigdala diye bir bölüm var. Herhangi bir tehlike anında kaç kurtul ya da kal savaş diyor. Eğer yanımızdaki sevdiklerimiz varsa ve kalıp savaşacaksanız bilinçli olmanız gerekiyor. İşte biz bunu sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Fiyat politikaları ile ilgili konuşan Höcük, şunları söyledi: “Burada bire bir veya 4’er, 5’er kişilik gruplara eğitim veriyoruz. Bunun da fiyatı biraz farklı oluyor. Eğer sadece spor yapıp kendini fit tutmak isteyen olursa da ona göre makul düzeyde bir fiyat çıkarıyoruz. Ayrıca bayan hocamız öncülüğünde kadınlara yönelik çeşitli spor ve aktivitelerimiz de bulunuyor.”