Klasik ve modern sanatın buluşma noktası olan Galeri Birimza, geleneksel Türk sanat eserlerinin hak ettikleri değeri görmelerini sağlamayı amaçlarken, sanatın sınırsızlığını İstanbul’dan Anadolu'ya, Avrupa'dan tüm dünyaya ulaştırıyor.

Skyland Home'da sanatseverleri ağırlayan Galeri Birimza'daki seçkin eserler, sertifikalı olmalarının yanı sıra kendi içinde ayrı bir hayat hikayesi bulunuyor. Her köşesi tarih ve sanat kokan galeride, her ay farklı bir sanatçının eserlerinden oluşan özel koleksiyonlar sanatseverler ile buluşuyor.

HER ESERİ TİTİZLİKLE VE HASSASİYETLE SEÇİYOR

Sanat, insanla birlikte doğan, büyüyen ve onunla yetişen bir kültürdür. Duygunun ve estetik değerin, sanatsal yücenin bir mana olarak var olup maddeyle buluşması ise sanatın özüdür. Her kültür kendi sanatını meydana getirirken, tüm sanat eserleri aynı zamanda her coğrafyanın dili, tarihi, sosyolojik yapısı ve geleneğidir. Galeri Birimza da yaşadığımız coğrafyanın sanatına saygıyla yaklaşırken, her eseri titizlikle ve hassasiyetle seçip ön plana çıkarıyor.

SANATA VE SANATÇIYA DEĞER KAZANDIRMAYI MİSYON EDİNDİ

Türk kültürü diliyle, gelenek ve görenekleriyle, kokusuyla, dokusuyla dolu doludur. Kültürlerin aktarımında en etkin araçlardan biri olan sanatın, Türk kültürüyle harmanlanmış hali de nefes keser, tarifsiz hisler oluşturur. Tarih boyunca kendi içinde birçok sanat türü doğuran Türk Sanatı hattan tezhibe, ebrudan minyatüre görsel sanatlara büyük katkı sağlamış, bu alanlarda emsalsiz çalışmalar ortaya koymuş, sanat tarihine ve dünyasına unutulmaz eserler kazandırdı. Galeri Birimza da sanat doğurganlığının böylesine fazla olduğu ülkemizde, sanata ve sanatçıya değer kazandırmayı misyon edindi.

YENİ SANATÇI ADAYLARI YETİŞTİRMEYİ İLKE EDİNDİ

Geleneksel ve modern sanata dair çeşitli organizasyonlar, seminerler ve atölyelerle değer katmak için yoğun çaba sarf eden Galeri Birimza, yeni sanatçı adayları yetiştirmeyi ve topluma vizyon kazandırmayı ilke edindi. Ayrıca alanlarında öncü sanatçılarla çalışarak yeni ve kıymetli projeler ortaya koyup, sanatçının ve sanatseverin bir arada olmasını sağlıyor.

DEĞERLİ SANAT ESERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

'Her sanat eseri bir imzadır ve her imza bir karakter taşır' mottosuyla hareket eden Galeri Birimza, kapılarını açtığı ilk günden bu yana halı dokumadan ebruya, tezhipten hat sanatına kadar birçok değerli sanat eserine ev sahipliği yapıyor. Tüm bu sertifikalı nadide eserleri koleksiyoner ve meraklılarıyla buluşturan Birimza, sanatseverleri ağırlıyor.

AŞK-I NEBİ SERGİSİ ÜLKE SINIRLARINI AŞTI

Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok başarıya imza atan Galeri Birimza, bünyesinde yer alan eserlerin büyük bir kısmı, Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen ve küratörlüğünü Murat Yiğit’in üstlenmiş olduğu Aşk-ı Nebi Sergileri’nde sergilendi. Türkiye'de Topkapı Sarayı Enderun Hazine Koğuşu, Ayasofya Müzesi gibi tarihi mekanlarda düzenlenen Aşk-ı Nebi Sergisi ülke sınırlarını aşarak Amerika, Brezilya, Küba gibi ülkelerde de sanatseverlerle buluştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ