Yarım asrı aşan bir maziye sahip olan ve Kilyos’ta lezzet müdavimlerini ağırlayan Mehtap Balık Restaurant Cafe & Pansiyon, günü birlik tatilcilerin, hafta sonu ailesi ve dostlarıyla şehir stresinden uzaklaşmak isteyenlerin gözde mekanı olmaya devam ediyor.

Muhteşem Karadeniz manzarası ile müşteri memnuniyetini ön planda tutan ve yıllardır Kilyos’un seçkin mekanı olarak gösterilen, lezzeti konfor ile bir arada sunan Mehtap Balık Restaurant Cafe & Pansiyon, cafe, restaurant ve pansiyon bölümleriyle konuklarına tatil köyü keyfi yaşatıyor.

“Kalitemizden ödün vermiyoruz”

Gazetemize açıklamalarda bulunan Mehtap Balık Restaurant Cafe& Pansiyon’un işletmecisi Meral Töre, çocukları ile birlikte, babası Mahir Özkavasın vefatından sonra ‘Mahir Babanın’ yeri olarak bilinen mekanın manevi değerlere, emanete sahip çıkmak adına 60 yıllık geçmişi olan bu işletmenin, aile işletmesi olduğunu ve 17 yıldır çocukları ile birlikte bu değere her geçen yıl kendilerini geliştirerek sahip çıkmaya ve yaşatmaya devam ettiklerini ifade etti. Töre, “Hiçbir şekilde kalitemizden ödün vermiyoruz. Konuklarımıza lezzetli ürünlerimizi güler yüzlü hizmet anlayışımızı özümseyen, tecrübeli ve donanımlı personelimiz ile sunuyoruz,“İşletmemizde sabah kahvaltısı ustalarımızın hazırladığı birbirinden lezzetli mezelerimiz ve taze balık olmazsa olmazımızdır,  ayrıca balık sevmeyen misafirlerimiz için de köfte, bonfile, pirzola ve gibi kırmızı et ağırlıklı menümüz ile cafe bölümümüzde pizza, faasfood ve nugetdan, çocukların ve büyüklerin vazgeçilmezi dondurma ve pasta çeşitleri ile de hizmet veriyoruz” dedi.

“Yeşil ile mavinin buluştuğu yerdeyiz”

Töre, “Kilyos, İstanbul geneline baktığımızda gerçekten bu şehrin incisi konumunda yer alıyor. Bunda sahili, denizi, doğası ve şehir karmaşasından uzak olması etkili. Açıkçası Mehtap Balık Restaurant Cafe & Pansiyon’a gelen konuklarımızda tüm bu ayrıcalıklardan yararlanma şansına sahip oluyorlar. Kısacası yeşil ile mavinin buluştuğu yerdeyiz” ifadelerini kullandı.

Her şey Mehtap Balık Restaurant Cafe & Pansiyon’da

“İşletmemizin bünyesinde bulunan pansiyon toplam 10 oda kapasitesinde” bilgisini veren Töre,“ Butik otel konseptinde. Odalarımızda konaklayan misafirlerimiz muhteşem deniz manzarasının da tadını çıkarıyor. Bizim en büyük amacımız konuklarımıza en iyi hizmeti en uygun şartlarda sunabilmek. Bu anlamda da son derece kritik bir noktada yer alıyoruz. Burası 3 kat restaurant ve 2 katı pansiyon olarak hizmet veren büyük bir tesis. Burada konaklama hizmetinin yanı sıra restaurant, cafe ve nargile salonumuz bulunuyor. Ayrıca oğlum Murat Töre genç bir girişimci olarak isteyen konuklarımız için doğum günü, düğün, nişan gibi tüm özel günlerini burada kutlayabilecekleri 150 kişilik kapasiteye sahip gün doğumu ve gün batımını aynı anda görebildiğiniz restaurant bölümümüzde dönem, dönem canlı müzik organizasyonu ve kareoke geceleri düzenliyor. Misafirlerimize her zaman damak tatlarına göre lezzetli yemekler sunarak,  huzurlu, eğlenceli ve keyifli vakit geçirebilecekleri rahat bir ortam hazırlayarak buradan mekanımızın müdavimleri olarak ayrılmalarını sağlıyor, bir sonraki buluşmalarımızda da kendimizi, müşterilerimizin memnuniyeti doğrultusunda her gecen gün yenileyerek, kaliteli hizmet sunmaya keyifli vakitler geçirtmek için en iyisini yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Devletimizin ve belediyemizin işletmelere olan destekleri arttırılmalı”

Son dönemlerde olumlu yönde kobilere özellikle kadın girişimcilere yapılan devlet desteklerine vurgu yapan Töre; “Yapılan desteklerin alanlarının genişletilip, tabana yayılması gerekiyor. Kadın girişimci olarak devletimizin yapmış olduğu desteklere ek olarak Mülki amirlikler ve tabii ki yerel yönetim olarak belediyelerimizden de katkı bekliyoruz. Bizim sektörümüzde yaşanan işçi sirkülasyonu nedeniyle kaliteli eleman bulmak yetiştirmek gerçekten zor. Bir sabah işe geldiğinize işçileriniz haber vermeden işi bırakıp, yasadaki boşlukları lehlerine kullanarak bizlere zorlu süreçler yaşatabiliyorlar.  Küçük ve orta ölçekli işletmeler için telafi edilemez zararlara sebep olan bu tip durumlar için işveren olarak elimiz kolumuz bağlı kalıyoruz. Tek tip olarak fordistüretim düzenine göre hazırlanmış iş kanununun bütün sektörlere uygulanması özellikle işverenlere çok büyük zorluklar yaşatmaktadır. İş Kanunu ve ilgili mevzuatlarda sektörlere göre düzenlemeler yapılmalı, yasa boşlukları hakkaniyete uygun olarak yorumlanmalıdır. İşçiyi koruma ilkesi ülkemizde gerek idari makamlar gerekse de yargı tarafından çok katı olarak uygulanmakta ve işveren aleyhine ağır yaptırımlar getirmektedir. Mevzuatın karışık ve dağınık yapısı ve bilgilendirme eksiklikleri nedeniyle işverenler tarafından yapılan basit hataların çok ağır sonuçlar doğurduğunu gözlemlemekteyiz. Yaz sezonu ağırlıklı yaptığımız çalışmanın bölgemizin yurt içi ve yurt dışı tanıtımında önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Kendi kısıtlı imkanlarımızla sosyal medya ve benzeri iletişim araçları ile bu çalışmayı yapmaya gayret ediyoruz. Ancak bu konuda Belediyemizin de ciddi potansiyeli olan köylerimizin tanıtımına katkı vermesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca köy statüsünde bulunan yerlerdeki bizim gibi işletmeler için Belediyemizin Milli Emlak Müdürlükleri, İSKİ ve BEDAŞ ile koordinasyonu sağlaması ve köyler için getirilmiş avantajlı ücretlendirmeden yararlanabilmemizin sağlanması, belediyelerce alınan cevre temizlik vergisi ve özellikle ciddi maliyet oluşturan evsel atık bedeli adı altında alınan ücretlerden bizler gibi sezonluk işletmelerin muaf tutulması esnafımızı oldukça rahatlatacaktır. Köylerde istihdama ve üretime sağladığımız katkı düşünüldüğünde bu avantajlardan bizim gibi işletmelerin yararlanabilmesi gerektiği açıktır. Belediyelerimize verilen talimatlar ile bu desteklerin dönem, dönem örneğin Emlak Vergisi muafiyetlerinin uyguladığını biliyoruz, benzer şekilde esnafların da desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. İstihdama uzun yıllardır destek veren, mevcut ağır ekonomik şartlarda bizim gibi ayakta kalmaya çalışan köylerde kurulu işletmelerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“Kaliteli hizmeti uygun fiyata sunuyoruz”

Töre, sözlerini şöyle tamamladı: “Fiyat politikamız konusunda misafirlerimize sunduğumuz bu imkanları ve muhteşem manzarayı dikkate aldığımızda İstanbul’daki diğer işletmelere göre çok daha uygun olduğumuzu söyleyebiliriz. Ayrıca müşterilerimize ikramlar konusunda da çok cömerdiz.

Ekonomik koşullar ve yaşam şartları gereği şehir dışına çıkamayan tatil imkanı bulamayan güzel İstanbulumuz da yaşayan halkımızın her anlamda memnuniyeti ve devamlılığını da göz önünde bulundurarak en ekonomik şartlarda uygun fiyata hizmetlerimizi sunmaya çalışıyoruz diyebiliriz. Açıkçası bizim için müşterilerimizde aidiyet duygusu da yaratarak mekanımız tercih edilir olması yıllardır üzerinde durduğumuz en hassas konu. Bu düşünce ile de kaliteli hizmeti uygun fiyat politikası içerisinde sunuyoruz.  Zaten bu saydığım unsurları göz önünde bulundurarak yıllar içerisinde kemikleşmiş bir müşteri kitlemiz oluştu. İşletmemiz müşterilerimizin takdir ve tercihleri ile yıllar içerisinde bu noktaya geldi bizlerde onların bu takdirlerine sahip çıkarak kendimizi geliştirmeye ve en güzel hizmeti hem ailemiz hem de çalışanlarımız olarak vermeye inşallah uzun yıllar devam edeceğiz.

Kendilerini evlerinde gibi hissetmek isteyen, uygun şartlarda ve kaliteli hizmet anlayışı, huzuru keyfi, damak tadını güler yüzü ve hoş sohbeti arayan herkesi Mehtap Restaurant ve Pansiyona keyifle ağırlamak için bekliyoruz. Ayrıca  Ailem ve tüm çalışma arkadaşlarım olarak güzel İstanbul’umuz da yaşayan bütün güzel insanların yaklaşan Kurban Bayramını en içten dileklerimizle kutluyor, nice bayramlara sağlık, mutluluk dostluk kardeşlik, huzur, bolluk ve bereket  içerisinde girmeyi temenni ediyoruz.”

Kilyos Kumköy Mah. Topuk Sok. No:5 Sarıyer

İletişim: 0212 201 10 16

GSM: (0532) 605 48 98 – (0537) 977 32 32 – (0554) 123 50 00

www.mehtaprestaurant.com

Facebook: mehtaprestaurant.com

İnstagram: mehtaprestaurant

SARIYER POSTA