Geçtiğimiz haftalarda gazetemizde yayınlanan ‘Maslak Oto Sanayi’de güvenlik zafiyeti’ konulu haberimiz ile ilgili Mustafa Keskin’den iddia sahiplerine sert cevap geldi.

“İnsanlardan köstek değil; destek olmalarını bekliyoruz. Hepimiz esnafız. Buradan birlikte ekmek yiyeceğiz” diyen Keskin, iddialara belgeler ile cevap verdi.

“Yetkililere başvurduk diyenler yalan söylüyor”

Emniyete ve kooperatif yönetimine gelen sözlü veya yazılı şikayetin bulunmadığını açıklayan Keskin, “Geçtiğimiz haftalarda gazetenizde yapılan bir haberde, bazı sanayi esnaflar mesnetsiz iddialarda bulundu. Bu bilgileri verenler doğruları söylemiyorlar. İlgili mercilere şikayetimizi ilettik diyorlar. Araştırmalar sonucu ne bizlerde ne de emniyette böyle bir dilekçenin olmadığı ortaya çıktı” dedi.”

‘’32 adet aracıyla yolu işgal ediyor”

Maslak Atatürk Sanayi Sitesi’nde hırsızlık iddiaları sonrası geniş çaplı araştırma yaptıklarını belirten Keskin, şöyle devam etti: “Gazetenizde yer alan haber doğrultusunda biz olayı araştırdık ve çok enteresan sonuçlara ulaştık. Aynı sokakta 32 adet araç yolu işgal ediyor. O arabaların orada ne işi var? Gece, senin hakkın olmayan yerlere niye araçlarını park ediyorsun? Ben 43 yıllık esnafım, tek bir adet vidam bile çalınmadı. Emniyetin kayıtlarına bakabilirler. Orada diyor ki bu alanın en güvenli bölgesi sanayi kısmıdır.”

 “Sürücüler Yandex tarafından sanayiye yönlendiriliyor”

Ünlü arama motoru Yandex’in akşam 17:00’dan itibaren araç sürücülerini Maslak sanayi sitesine yönlendirdiğini söyleyen Keskin, “Sanayi içerisinde bu denli trafiğin olmasının en büyük sebeplerinden biri de Yandex’in sürücüleri buraya yönlendirmesi. Bu konu hakkında kaymakama, emniyet müdürlüğüne ve gerekli mercilere dilekçeler verdik. Valimizle konuştuk. Fakat bir sonuç alamıyoruz.”

“Esnaf için bu makamdayım”

Kooperatif başkanlığı makamında sanayi esnafının haklarını korumak için bulunduğunu belirten Keskin, “Bürokrat veya yukarıdan gelen bir adam değilim. Ben de bu işten, çıraklıktan gelen bir insanım. Her gün esnafımızla iç içeyim. Sokağın nabzını çok iyi bilirim. Günde en az 2-3 esnafı ziyaret eder, derdini, sıkıntısını sorarım. Sanayi esnafının haklarını savunmak için bu makamda oturuyorum. Benim de dükkanım var ve 30 personel çalıştırıyorum. Kendi ekmek teknemi zarara uğratacak bir şey neden yapayım? İnsan önce bunu düşünür. Hırsızlık varsa eğer sanayinin her yerinde vardır’’ şeklinde konuştu.

“Sanayiye gün içerisinde 20 bin araç giriş yapıyor”

Maslak Oto Sanayi’ye günlük giriş ve çıkış yapan araç sayısı hakkında çarpıcı veriler sunan Keskin, şu bilgileri paylaştı: “Gün içerisinde Maslak Oto Sanayisi’ne giriş yapan araç adedi 20 bini buluyor. Bunların içerisinde dükkan sahiplerinin, çalışanların arabaları ve tamire gelen, park edilip bırakılan ve sanayi içerisinden geçiş yapan arabalar var. Sanayi sitesinin yolları belediyeye ait, belediye isterse nizamiyeleri dahi kaldırır. Biz de diyoruz ki bu kadar nizamiye girişi olduğu halde eğer girişler kontrolden çıkarsa yarın bir gün bunun sonucu ne olur. Münferit olayların ardı arkası kesilmez. Bunun altından kimse kalkamaz.”