Hacıosman’da kendine has lezzetiyle Sarıyerlilere hizmet veren Uzbal Pasta ve Cafe’nin işletmecisi Naci Balta; İzmir’den İstanbul’a uzanan başarı öyküsünü, ürünlerinde müşterilerine sundukları ayrıcalıkları, sektörde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini gazetemize anlattı.

Hacıosman’da 7 yıldır faaliyet gösteren Uzbal Pasta ve Cafe, lezzetli kahvaltı çeşitleri ve birbirinden güzel pastalarıyla Sarıyerlilere hizmet veriyor. Sektördeki 30 yıllık tecrübesiyle farklı damak tatlarına hitap ettiklerini dile getiren Uzbal Pasta ve Cafe işletmecisi Naci Balta, “Ben sadece pastacılık işini biliyorum. Gözümü bu meslekte açtım ve 30 senedir bu iş dışında hiçbir iş yapmadım. İnsanlar hangi işi biliyorlarsa o işi yapsınlar. İstedikleri maddi kazanç da başarı da gelecektir” dedi.
BİR YANGINLA İZMİR’DEN İSTANBUL’A…

Mesleğine İzmir’de akrabalarının yanında başladığını dile getiren Naci Balta, İstanbul’a uzanan hikayesini şu sözlerle anlattı: “Ben Rize, Hemşinliyim. Köyümüzde ekip biçtiğimiz çay var, ancak geçinmek öyle kolay değil. Ekmek davasına 13-14 yaşlarında ailemden ayrılarak gurbete çıktım. İzmir’de akrabalarımın yanında pastacılık işini öğrendim. Yaklaşık 3 yıl kadar İzmir’de yaşadım. Orada 3 arkadaş birlikte bir bekar evimiz vardı. Bir arkadaşımız sigara içerken uyuyakalmış, küçük bir ateş koca evi yaktı. Canımızı zor kurtardık. Evimiz yanınca kalacak yerim olmadı. İstanbul’da teyzelerim vardı. Onlar çağırdı, 1987 yılında İstanbul’a geldim. Çeşitli yerlerde çalıştım, ustalık yaptım. Toptan börekçilik yaptım. 7 yıldır da Hacıosman’da kendi işletmemde müşterilerimize hizmet veriyorum.”
“ZEVKİNİZE GÖRE PASTA HAZIRLIYORUZ”

Müşterilerin ilgisinden memnun olduğunu dile getiren Balta, “Uzun yıllardır bizlerden alışveriş yapan müdavimlerimiz var. Onlara teşekkür ediyorum. Doğum günü, nişan ve düğün gibi özel günlerinde de bizleri tercih ediyorlar. Onların zevkine, özel tercihlerine, hobilerine göre pastalar hazırlıyoruz. Günlük olarak sattığımız pastalarımız da lezzetiyle çok talep ediliyor. Pastalarımızın, böreklerimizin, simitlerimizin, çikolatalarımızın lezzetinin takdir edilmesi bizleri ayrıca mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
“BİLDİĞİNİZ İŞİ YAPIN”

Sektörle ilgili yaşanan birtakım sıkıntılara dikkat çeken Naci Balta, “Benim pasta-börekçilikten başka yaptığım bir iş yok. Bu işte para var deyip pastaneciliğe atılıp da hüsran yaşayan pek çok kişi var. Benim insanlara önerim herkesin bildiği işi yapması. Kazanç da başarı da bildiğiniz işte” diye konuştu.
“EŞİT REKABET ŞANSI TANINMIYOR”

Fırıncılarla aralarında eşit rekabet şansı tanınmadığını dile getiren Naci Balta, “Sektörde benim en kızdığım şey şu; bir fırıncı ekmeğin yanında pasta yapıp satıyor. Buna izin var ama pastanelerin ekmek yapıp satmasına müsaade yok. Özellikle de Sarıyer’de yasak. Ya bize de kendi ekmeğimizi yapıp satmak serbest bırakılsın ya da fırıncıların pasta yapması engellensin. Bu durum rekabete ve fırsat eşitliğine aykırı; fırıncı ekmeğini yapsın, pastacı pastasını yapsın” diyerek sözlerini tamamladı.

Cumhuriyet Mah. Arabayolu Cd. No:7/B Tarabyaüstü - Sarıyer

Telefon: 0212 299 29 09