‘Sağlıklı et kasaptan alınır’ sloganı ile 3,5 yıldır Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kasap Hüseyin, hijyenik ortamda satışa sunduğu kaliteli etleri ile ‘mahallenin kasabı’ olmaya devam ediyor.

11 ayın sultanı Ramazan’ın gelmesiyle birlikte Kasap Hüseyin etleriyle sofraları şenlendirmeye devam ediyor.

Ciğerden el yapımı köfteye, tavuktan kırmızı ete kadar geniş ürün portföyüne sahip olan Kasap Hüseyin, doğal ve yöresinden et kullanmayı tercih ediyor. Bu kapsamda kırmızı etler Bitlis’ten, tavuklar Bolu’dan ve kuzu eti Balıkesir’den özel olarak geliyor.

“Kırmızı et daha çok tercih ediliyor”

26 yıldır kasaplık sektörün içerisinde bulunan işletme sahibi Gürol Sağırkaya, “Ramazan ayında en çok kırmızı et tüketiliyor. Bunun yanında diğer günlerde beyaz et oldukça ilgi görüyor. Bunun nedenlerinden biri insanların alım gücünün zayıflaması. Ancak akşamdan akşama yemek yedikleri için bu günlerde kırmızı et daha çok tercih ediliyor” dedi.

“İthal et damak tadımıza hitap etmiyor”

Son yıllarda en çok tartışılan konuların başında ithal et geliyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sağırkaya, “İthal et Türk Milleti’nin damak tadına hitap etmiyor. Zaten bizim kültürümüze aykırı bir şey. Kasap Hüseyin olarak ithal et satışımız yok. Yerli et pişirdikten sonra çok fazla köpük salmaz. Fakat ithal ette durum tam tersi. Bolca köpük meydana gelir. Vatandaşlar bunları göz önünde bulundurarak aradaki farkı anlayabilirler” ifadelerini kullandı.

FSM Mah. Evren Paşa Cad. 60/A Sarıyer

Sipariş Tel: 0544 792 22 42

Facebook: Kasaphüseyin

İnstagram: gürol sağırkaya