Son aylarda sürekli yükselen altın fiyatları daha uygun fiyatlı bijuteri ürünlerine olan talebin artmasına neden oldu. Sektörün öncü markalarından The Shirret Accessories'in Genel Müdürü Esma Güney, "Her zaman savunduğumuz şey, kaliteli bir ürünün daha uygun fiyata alınabilmesidir" ifadelerini kullandı.

Peki, bijuteri de ürün seçerken nelere dikkat edilmeli? Hangi kriterler göz önünde bulundurulmalı? Sarıyer Posta Gazetesi olarak tüm merak edilenleri sektörün öncü markalarından olan The Shirret Accessories'in Genel Müdürü Esma Güney ve The Shirret Accessories'in Genel Müdür Yardımcısı Gözde Büyükkara ile konuştuk.

"ÜRÜNLERİN KAPLANMASI BİRİNCİ SINIF OLMALI"

The Shirret Accessories'in Genel Müdürü Esma Güney, "İnsan sağlığına en zararlı element nikeldir. Bijuteri alırken ürün etiketinde 'nike free' ibaresinin olmasına dikkat edilmeli. Ürünlerin kaplanmasının da birinci sınıf olması gerekiyor. Çünkü çok erken rengi olmasın ve uzun süre kullanılabilsin. Cerrahi çelik ürünler de var ve 2 yıl kararmama garantisi veriyoruz. 20 TL'ye alınan çelik bir kolye, denize ve parfüme aldırış etmeden uzun yıllar kullanılabiliyor" diye konuştu.

PANDEMİDE ONLİNE SATIŞ ARTTI

Pandemi nedeniyle online satışın arttığına dikkat çeken Güney, "Salgın sürecinde kapılarını kapatan ilk mağazalar arasında yer alıyoruz. Bunun nedeni çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığını düşünmemiz. Birçok sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de mağazaların kapanması ekonomik bir süreç başlattı. Ancak online alışveriş kanalımız tam da bu dönemde açığı kapattı. Ürettiğimiz nano maskelerimize ilgi büyük oldu" ifadelerini kullandı.

TAKI SEÇERKEN DİKKAT!

Alışveriş yapacaklara tavsiyelerde bulunan Güney, şunları söyledi: "'Nike free' ibareli ve sağlık koşullarına uygun bijuteri ürünleri satın alınmalı. Bilindik, tanıdık markalar veya mağazalar seçilmeli. Bazı firmalar, ürünlerine deniz suyu ya da parfüme karşı garanti veriyor. Buralardan alışveriş yapılabilir. İnternette ise güvenli alışveriş imkanı sunan ve ürünün görseliyle aynısını müşteriye ulaştıran yerler tercih edilmeli."

"BİRÇOK ÜLKEYE TOPTAN SATIŞIMIZ VAR"

The Shirret Accessories'in Genel Müdür Yardımcısı Gözde Büyükkara ise şunları söyledi: "Kuruluşumuzdan itibaren yalnızca kendi açtığımız mağazalarda hizmet verdik. Perakendenin yanı sıra Türkiye Kıbrıs, Azerbaycan ve Arabistan başta olmak üzere birçok ülkeye toptan satışımız var. Yakın zamanda franchise görüşmelerine başladık. Pandemi dolayısıyla 10 franchise adayımızdan isim bedel hakkı almayacağız. Bayi adaylarımız bizlere ön taleplerini; bayilik@ theshirret.com veya 0530 885 86 44 iletişim adreslerimiz üzerinden iletebilir."

SARIYER POSTA GAZETESİ