Bakanlığın ithal et ile piyasadaki et fiyatlarını sabitleme yönteminin işe yaramamasının nedeni ortaya çıktı. 25 yıllık kasap olan Uğur Yılmaz, “Dışarıdan gelen et damak tadımıza uymuyor. Halk beğenmiyor biz de satamıyoruz.”dedi.
Et fiyatlarının yüksek olması nedeniyle Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde sabitlenmişti. Et fiyatları sabitlenirken, et talebini karşılamak amacıyla ithal et piyasaya sürülmüştü. İşte bu ithal ette etin fiyatının düşmesine çare olmadı. Kasapta 42 TL’ye satılan kıyma Bakanlık tarafından 32 TL ile sınırlandırılırken, kasaplar et fiyatlarının ithal etle düşürülemeyeceğini savunuyor.

İTHAL ETE TALEP OLMUYOR

25 yıldır Sarıyer’de kasaplık yapan Kasap Uğur’un sahibi Uğur Yılmaz, et fiyatları ve ithal et satışlarıyla ilgili Sarıyer Posta’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. İthal ete müşterilerin talep göstermediğini bu yüzden de satmadıklarını söyleyen Kasap Uğur Yılmaz, “Dondurulmuş ithal et iç piyasada revaç görmedi. Biz onu tezgahta değerlendiremiyoruz. Fiyatların düşmesine hiçbir katkısı olmadı. Çünkü dışarıdan gelen et damak tadımıza uymuyor. Halk beğenmiyor, bizde satamıyoruz. Fiyatların düşmesi için başka çareler üretilmeli.”diye konuştu.

MESELA KDV DÜŞÜRÜLSÜN

Bakanlığın kıyma fiyatını 32, kuşbaşı fiyatını ise 34 TL olarak belirlediğini ancak şu anda piyasada et fiyatlarının kıyma 42, kuşbaşı 45 olarak seyir ettiğini dile getiren yılların kasabı Uğur Yılmaz, “İthal et piyasayı düşürmedi. Başka çareler üretilmeli. Mesela yem fiyatları, KDV düşürülmeli ya da besicimiz desteklenmeli. Ama büyük tüccarlar değil. 40-50 hayvanı olan besiciler desteklenmeli. Bu şekilde et fiyatlarının düşürülmesi sağlanabilir. Çünkü şu anda yerli etin kemikli halde kilosu 27 TL. Maliyeti 36-37 TL’yi buluyor. Piyasada kıyma 42, kuşbaşı 45 TL’ye satılıyor. Bakanlığın fiyatları ise kıyma 32, kuşbaşı 34 TL. İthal et revaç görmüş olsa belki bu fiyatları tutturmanız mümkün. Ama bizim müşterimiz ithal et almıyor.”açıklamalarında bulundu.

KASAPLIKTA 38 YILLIK TECRÜBE

Yeni Mahalle Caddesi’nde bu ay hizmete giren Kasap Uğur ile Sarıyer halkına kaliteli ve sağlıklı et yedirmeyi hedeflediklerini belirten Uğur Yılmaz, “38 yıldır kasaplık yapıyorum. 25 yıldan beri Sarıyer’de kasabım. Farklı bir kasap açalım istedik. Hem ürünlerimiz kaliteli hem de dükkanın konseptini değiştirdik, normal kasap konseptinden farklı oldu.”dedi. Et çeşitlerini imalathanede işledikten sonra reyona ambalajlayarak koyduklarını belirten Yılmaz, “Hijyen bizim için çok önemli. Çünkü gıda üzerine çalışıyoruz. İmalattan satışa kadar gerek Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın gerekse bizim kendi hassasiyetimiz sonucu oluşan hijyen ve temizlik kurallarını uygulamaya büyük bir titizlik gösteriyoruz. Etlerimiz ambalajlı bir şekilde reyondadır müşteri ister biz gözünün önünde makineden geçirir tekrar ambalajlar müşteriye sunarız. Açıkta hiçbir ürünümüz yok.”dedi.

STEAK HOUSE KONSEPTİ

Steak house konseptine sahip Kasap Uğur’da sakatat çeşitleri de bulunuyor. Dana ve kuzu sakatatının yanı sıra tavuk eti de bulundurduklarını belirten Yılmaz, “İşletmemizde dana, kuzu, tavuk, sakatat, köfte ve sucuk ürünleri, hem klasik hem de steak olmak üzere satışa sunulmaktadır. Bu çeşitlilik bizim 'kasap' olgusunu ileriye taşımamızı hedefliyor. Müşterilerimiz alışveriş esnasında teşhirdeki etlerimizi istedikleri bölgeden alabilmekte ve yine istedikleri gibi hazırlanırken satış personeli ile aralarında hiçbir dolap vs bulunmamaktadır. Müşterinin gözü önünde eti hazırlanmakta. Açılışta yanımızda olan arkadaşlarımıza, dostlarımıza ve müşterilerimize teşekkür ediyorum.”diye sözlerini tamamladı.

İletişim:

Yenimahalle Cad. No:22 / Sarıyer

Tlf: 0212 218  64 84- 0 553 718 64 84

www.kasapugur.com

Haber/Abdulhamit ALBEZ

http://www.sariyerposta.com