Zekeriyaköy’de bulunan Begonia Garden Boutique Restaurant, doğayla iç içe konumu, lezzetli menüsü, güler yüzlü personeli, ev konforunda huzur ve rahatlığıyla misafirlerini ağırlıyor.

Doğa ile iç içe, ruhunuzu besleyen sakinliği, lezzeti, kaliteli ve kişiye özel hizmet sunan Begonia Garden Boutique Restaurant, misafirlerini Zekeriyaköy’de, begonyaların, rengarenk çiçeklerin arasında ve kuş sesleri eşliğinde ev konforunda konuk ediyor.

Kendi minyatür sebze bahçesinden taze otlar, ev yapımı reçeller, poğaçalar, börekler, cupcakeler ve pancakeler ile lezzet şöleni sunan Begonia Garden Boutique Restaurant, gözden uzak konumu, sessiz ortamı ve eşsiz bahçesiyle konuklarının şehir karmaşasından uzaklaşmalarına olanak sağlıyor.

İtalya’daki konsepti Zekeriyaköy’e taşıdı

Begonia Garden Boutique Restaurant’ın kuruluş hikayesi hakkında bilgiler veren Didem Aydın, “Geçtiğimiz yıllarda ailem ile birlikte tatil amaçlı gittiğimiz İtalya’da bu konsepte benzer bir aile işletmesinde yemek yemiştik. Masa sayısı azdı fakat menüsü ve aile işletmesi olması beni cezbetmişti. Bu yola çıkmamın başlangıcı olarak bu olayı gösterebilirim. Fakat ben bu işi Ege’de bir taş evinde yapmak istiyordum. Ancak bu hayalim farklı sebeplerle sürekli ertelendi. Daha sonra arkadaşım bana İstanbul’da Begonia Garden konseptinde bir işletmenin olmadığını, Ege’de ise bu sayının fazla olduğunu söyledi. Bu fikirle yola çıktık. Araştırmalarımızın sonucunda bulunduğumuz villayı bulduk. Restaurant yapacağım alan, bahçesi, havuzu ve üst katları çok müsaitti. Açıkçası tam aradığım yer. Çünkü üst katta yaşayabilecek, alt katı ise işletme olarak kullanabilecektim. Bu sayede hem evime hem de iş yerime yakın oluyorum” dedi.

“İnsanlar şehirden uzaklaşmak istiyorlar”

“Begonia Garden’ın teması tamamen organik malzemelerden oluşan menüsü, doğa ile iç içe olması, huzurlu ve şehir karmaşasından uzak olmasıdır” diyen Aydın,  Begonia Garden Boutique Restaurant’ı Zekeriyaköy’de faaliyete geçirmesini, “İnsanlar artık kalabalıktan, stresten ve yoğunluktan uzaklaşmak istiyor. Ben uzun yıllar tekstil sektörünün içerisinde yer aldım. Nişantaşı’nın göbeğinde yaşadım. Çevremdeki birçok insanda bu karmaşadan şikayetçiydi. Herkesin doğaya kaçış hayali vardı. Bunun için insanların aklına genelde Ege geliyor. Fakat bu o kadar kolay değil. Çünkü İstanbul’da çevreniz ve kökleriniz var. Bir anda kesip atmak mümkün değil. Karakter olarak ben de doğayı çok seviyorum. Çocukluğumdan beri doğa ile iç içe yaşamaya aşık biriyim. Bu kapsamda Zekeriyaköy’ü gözden uzak olması, çevresinde doğal alanların bulunması ve henüz şehirleşmemiş olması sebebiyle tercih ettim” sözleriyle dile getirdi.

“Belirlediğim hedefin üzerine çıktık”

Hedeflerinin üzerine çıktığını belirten Didem Aydın, “Backgroundu restorancılık olan bir aile değiliz. Fakat ben mutfakta olmayı seven biriyim. Önceki mesleğim dolayısıyla Dünyanın birçok yerini gezme fırsatım da olmuştu. Bu da işletmecilik hakkında bilgi sahibi olmamızı sağladı. 1 yıl gibi bir sürede bu kadar ilgi görmemizin nedenleri doğal ve lezzetli menümüz, gözden uzak olmamız ve konseptimiz. Çünkü İstanbul genelinde Begonia Garden’ın konseptine benzer herhangi bir işletme bulunmuyor. Başarı hedefiyle çıktığım bu yolda beklentilerimin çok üzerine çıktığını söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

“En büyük kazancımız ‘İyi ki geldik’ demeleri”

Begonia Garden’ın misyonunu ve hedefini anlatan Aydın, “İşletme olarak hedefimiz yoldan geçen insanların gelmesi değil. Ben marka kimliğini oluşturduktan sonra çeşitli mecralarda tanıtmayı hedefliyordum. Bunu merak eden insanlar da Begonia Garden’ı bulacak diye yola çıktım. Amacıma ulaştığımı da ifade edeyim. Çünkü İstanbul’un en uzak ilçesinden, il dışından ve yurtdışında gelen çok sayıda konuğumuz oluyor. Zekeriyaköy ve Sarıyer geneli bizim müşteri profilimizin yüzde 30’unu oluşturuyor. Sadece bu bölge değil, birçok yerden ilgi görüyoruz. Bunun nedeni Zekeriyaköy ve Sarıyer’de yaşayanlar denize, ormana, doğaya doygunlar. Fakat bu bölgelerin özlemini çeken insanlar doğaya kaçmanın peşindeler. Bizi arayıp bulduktan sonra saatlerce yoldan gelip iyi ki gelmişiz demeleri bizim en büyük kazancımız” diye konuştu.

“Daha fazla kazanç uğruna kaliteli hizmetten ödün vermiyoruz”

Kendine has konsepti ile dikkat çeken Begonia Garden’ın fabrikasyon çıkışlı hizmet vermeyeceğini vurgulayan Didem Aydın, “Biz butik bir işletmeyiz. Bu yüzden masa sayımız sınırlı. Bu yüzden sadece rezervasyon sistemi ile çalışmak durumunda kalıyoruz. Ayrıca buraya uzak yerlerden gelen misafirlerimiz burada keyif yaparak uzun saatler geçirmek istiyorlar. Dolayısıyla saatiniz doldu kalkmanız gerekiyor diye bir şey söylememiz mümkün değil. Bahçedeki masa sayısını arttırıp hem müşteri adedini hem de kazancımızı yükseltebilirdik. Fakat bunu tercih etmiyoruz. Çünkü kaliteli hizmet, herkesle bire bir ilgilenme ve eksiksiz bir sunum için müşteri kapasitemiz neyse onunla sınırlı tutuyoruz. Bunun yanı sıra asla fabrikasyon olmayacağız. Hep özel işler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Görsellikten sunumuna, kullandığımız malzemeden yiyeceklere kadar hepsinde geçerli olacak. Ev konforunda konuk ağırlama konseptini bozmayacağız. Her ne kadar frenchasing teklifleri gelse de fabrikasyon üretim yapmayacağız, hep bu dokuda kalacağız” ifadelerini kullandı.

Hem lezzetli hem organik hem de ev yapımı

Yalnızca konsepti ile değil, doğal, el yapımı ve lezzetli yemekleri ile de ön plana çıkan Begonia Garden’ın menüsü hakkında bilgiler veren Aydın şunları söyledi: “İşletmemizin ana kalemi kahvaltıdan oluşuyor. Begonia Garden’ın temeli kahvaltıya dayalı hizmetti. Fakat gelen konuklarımızın yoğun talepleri doğrultusunda akşam yemeği menümüzü de oluşturduk. 9 çeşit baharat ve cevizin karışımı ile burada ürettiğimiz çeşnili tereyağımız oldukça ilgi görüyor. Köy sütü ve köy yumurtasından yaptığımız pankekimiz çok seviliyor. Onun dışında Özbek yardımcılarımın yaptığı el açması böreğimiz var. Kahvaltı mekanlarının çoğunda kolaya kaçılır. Menülerinde hazır yufkalardan yapılan börek çeşitleri olur. Zeytinyağı, reçel, zeytin ve peynirlerimiz hep doğal ve yöresel.”

Begonia Garden, tatile gitmeden tatil yapma fırsatı sunuyor

Yaz ile kış aylarında küçük konsept değişikliklerine gittiklerini ve konuklarına isteğe bağlı farklı konseptler ile hizmet sunduklarını belirten Aydın şöyle konuştu: “Begonia Garden’ın çiçekler, akşamları yanan mum ışıkları ve havuzdan kaynaklı romantik bir konsepti var. Bu doğrultuda işletmemizde evlilik teklifi furyası oluştu. O yüzden evlilik teklifi paketi düzenliyoruz. Bu paketin içeriğini de isteğe bağlı olarak dolduruyoruz. Süslemeyi nasıl istiyorlar, yaratmak istedikleri tema nasıl, sürprizin nasıl olacağı ile ilgili konuları görüşüp belirliyoruz. Bunun yanında akşam yemeği için aldığımız misafirlerin dışında başka konuk almıyoruz. Dolayısıyla burası mekan kapatılmış havasına bürünüyor. Ve insanlar da özel günlerini burada kutluyorlar. Ayrıca baby shower, iş toplantılarına, nişan, söz ve kutlama gecelerine de ev sahipliği yapıyoruz. Yaz ayında havuz paketimiz mevcut. Hafta içi aynı aile grubu veya arkadaş grubunun yer aldığı ortalama 10 kişilik grup Begonia Garden’a geldiğinde o gün başka konuk almıyoruz. Güne sabah saat 10:00’da kahvaltıyla başlıyorlar. Akşam 18:00’a kadar çeşitli ara öğünlerle sunduğumuz hizmetten yararlanıyorlar. Bu süre zarfı içerisinde havuz sadece o gruba ait oluyor. Bu sayede Alaçatı’ya gitmeden tatil yapma fırsatı yakalıyorlar. Bunun dışında markamız da tescillendi. Bu tarz işletmeler için bu durum son derece önemli. Çünkü kaliteli bir iş yaptığınızın kanıtı. Bu tescil butik oteli de kapsıyor. İnanılmaz derecede konaklamayla ilgili talep geliyor. Bu kapsamda 1 veya 2 odayla bu hizmeti de sunma planımız var. Sosyal medya aç bir sektör. Sürekli aynı fotoğraflarla insanların dikkatini çekemiyorsunuz. Dolayısıyla yenilikler yapmak zorundasınız. Bu kapsamda yaz sezonu için daha renkli ve canlı bir konsept oluşturuyoruz. Kış ayında da şömine, bahçede ateş ve sonbahar renklerini tercih ediyoruz. Lezzetin yanı sıra göze hitap eden işler de yapıyoruz. Ayrıca temaya göre de masa hazırlıyoruz. Çiftlere veya evlilik teklifinin olacağı masada çeşitli aksesuarlar kullanıyoruz.”

“Buraya gelen insanlar beyin ve ruh olarak dinleniyorlar”

“Buraya gelen insanlar beyin ve ruh olarak dinleniyorlar” diyen Didem Aydın, “Konuklarımız özel hizmet alıyorlar. Yedikleri ve içtikleriyle alakalı akıllarında bir soru işareti kalmıyor. İşin ürün kalitesi çok önem arz ediyor. Çünkü buraya bebekli aileler ve hamile kadınlar da geliyor. Burada olayın özü samimiyet. İşletme sahibi olarak ailemle birlikte karşılamadan sunuma kadar işin her kademesinde varız. Misafirlerimizi eve konuk geliyor ehemmiyetinde ağırlıyoruz. Doğayla iç içe olmalıyız, ondan kopmamalıyız. Bizde verdiğimiz bu hizmet ile insanların şehir stresinden arınmalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

Tarakçı Cad. No:15 Zekeriyaköy/Sarıyer

GSM: (0539) 222 22 95

www.begoniagarden.net

İnstagram: begoniagardenofficial