Apple'ın 12 Eylül günü tanıttığı 10’uncu yıla özel modeli iPhone X, yepyeni çerçevesiz tasarımıyla beğeni kazandı. Ürünün Türkiye’ye geliş tarihi teknoloji tutkunları tarafından merakla bekleniyor.

Apple’ın 12 Eylül günü Steve Jobs Teather’da gerçekleştirilen etkinlikte resmi tanıtımını gerçekleştirdiği 10’uncu yıla özel modeli iPhone X, çerçevesiz tasarımıyla büyük beğeni topladı. Modelde kullanılan duvar kağıdı ise telefonun ayrı bir şıklık kazanmasına neden olurken, teknoloji tutkunları yeni telefonu merakla bekliyor.
 ÇERÇEVESİZ EKRAN TASARIMI

Uzun bir süredir benzer tasarım çizgileriyle karşımıza çıkan Apple, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinde yine farklılaşmayı seçmedi. Ancak Apple’ın yeni üst seviye akıllı telefonu, son dönemlerin popüler trendi çerçevesiz tasarıma geçiş yaptı. 1125x2436 piksel çözünürlüğünde ve 5.8 inç büyüklüğünde çerçevesiz OLED ekranla gelen iPhone X, sunduğu ekran gövde oranıyla beğeni topladı. Super Retina HD adı verilen ekranla karşımıza çıkan iPhone X, inç başına 458 piksele sahip.
 3 KASIM’DA ABD’DE SATIŞA ÇIKACAK

Bugüne kadar oldukça şık duvar kağıtları seçen Apple, yeni telefonda da şık ve özgün tasarımını ortaya çıkarttı. İki farklı renk ve iki farklı depolama seçeneğiyle 27 Ekim tarihinde ön siparişe açılacak olan iPhone X, 64 GB için 999 dolar ve 256 GB için 1149 dolar fiyat etiketiyle 3 Kasım tarihinde satışa sunulacak. Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağı veya fiyatının ne olacağıysa henüz bilinmiyor.