Invest İnşaat, son yıllarda Ayazağa’da hayata geçen Vadi İstanbul projesiyle adından söz ettirdi. Şirket, 2021’de 2,5 milyar TL’lik yatırım yapmayı planlıyor...

Bahattin Uçar, inşaat ve tekstil sektörünün yakından tanıdığı bir isim olmasına rağmen bugüne kadar çok fazla ön plana çıkmayan başarılı bir iş insanı. Capital'de ter alan habere göre 1972 doğumlu Uçar, 1992 yılından itibaren inşaat sektöründe birçok projeye imza attı. 2005 yılında da Düzce’de kurduğu İstanbul İplik ile pamuk ipliği ihracatında Türkiye’nin en büyük ihracatçılarından biri haline geldi.

Bugün Invest İnşaat ve İstanbul İplik, 1,3 milyar TL ciro yaratan bir grup.

Invest İnşaat, son yıllarda Ayazağa’da hayata geçen Vadi İstanbul projesiyle adından söz ettirdi. İki ortaklı olarak tamamlanan konut, rezidans, ofis ve AVM’yi içeren projeyle bir şehir oluşturduklarını belirten Bahattin Uçar, projenin yatırım bedelinin 2,8 milyar dolar olduğunu açıklıyor. Vadi İstanbul’un ardından aynı bölgede Vadi Koru projesini geliştiren Invest İnşaat, burada da 338 bağımsız birimden oluşan, bunun 242’si konut geri kalanı ofis ve ticari alan olan projeyi tamamladı. Böylelikle 2012-2019 yılları arasında ortak girişimlerle birlikte 2 milyon metrekare inşaat bitirdiklerini dile getiren Bahattin Uçar, “Bugünkü kurlarla baktığımızda bu projelerin satış değerleri 24 milyar TL’yi buldu” diyor.

"Markalı bir rezidans olacak"

Şimdi Uçar, bölgede iki büyük proje için düğmeye bastı. Yine Ayazağa bölgesinde yer alacak projenin ilki Invest Vadi adını taşıyor. 2021 Mart ayında lansmanı yapılacak proje, 480 bağımsız birimden oluşacak. Uçar, projenin detaylarıyla ilgili şöyle konuşuyor: “230 dairelik bir rezidans oluşturuyoruz. Rezidans için dünyada iyi bilinen iki markayla şu anda franchise görüşmesi yapıyoruz. Markalı bir rezidans olacak. 250 de konut yapacağız. Konutlarda en küçük balkon 11 metrekare olacak. İki tarafında orman bir tarafında da deniz suyu olan dere yer alacak. Peyzaj alanı bir futbol sahasından daha büyük olacak bu projenin inşaat maliyeti 750 milyon TL. 18 ayda teslim planımız var. Satış hasılatı beklentimiz de 1,8 milyar TL.”

Şirket, 2021 son çeyreğinde yeni bir proje daha devreye alacak. Burada da yine rezidans, 20 bin metrekare ticari alan ve 1.150 konut olacağını belirten Uçar, “Bu projede bir teknopark da yapacağız. Toplam projeyi 280 bin metrekareye inşa edeceğiz. 1,6 milyar TL’lik yatırım bedeli olan projenin ciro hedefi 3,5 milyar TL” diye konuşuyor.

"TEKSTİLDE DE BÜYÜYORUZ"

Bahattin Uçar, sadece inşaatta değil aynı zamanda tekstil alanında da büyüme planları yapıyor. 2005 yılında Düzce’de kurulan İstanbul İplik, Türkiye’nin en büyük iplik ihracatçıları arasında yer alıyor. Şirket, ürettiği pamuk ipliğini ağırlıklı ispanya, Portekiz ve İtalya’ya ihraç ediyor. Bu yılı 210 milyon TL’lik bir ciroyla kapattıklarını açıklayan Uçar, “2021 'de 150 milyon TL’lik bir yatırımla kapasite artırımına gideceğiz. Kapasitemiz yüzde 65 oranında artacak. 200 kişi olan çalışan sayımız 350’ye çıkacak” diyor.