Zekeriyaköy’de başarılı projeleriyle dikkat çeken Sede Gayrimenkul İnşaat’ın sahibi Mimar Ali Horasan, bölgedeki çarpık yapılaşma sorununun çözümüne ilişkin öneriler sundu. Bölgenin siluetini bozacak yeni projelere izin verilmemesi gerektiğini belirten Horasan, “Bizler Zekeriyaköy’de inşaat değil, yuva yapıyoruz” dedi.

Zekeriyaköy’de başarılı projeleriyle adından söz ettiren Sede Gayrimenkul İnşaat’ın sahibi Mimar Ali Horasan, Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na önemli açıklamalarda bulundu. Sarıyer’de 5 yıldır ikamet ettiğini belirten Mimar Ali Horasan, “Bir mimar olarak, kendi inşaatlarını yapan bir firmanın sahibiyim. Sede Gayrimenkul İnşaat olarak Levent’ten Sarıyer’e taşındık ve özellikle Zekeriyaköy bölgesinde bir buçuk yıldır faaliyet gösteriyoruz” dedi.
“ZEKERİYAKÖY’E YAKIŞMIYOR”

Zekeriyaköy’deki çarpık yapılaşmanın, bölge için ciddi bir sorun olduğuna işaret eden Mimar Horasan, “Etrafa bakarsanız burada her yerde çarpık yapılaşmanın olduğunu görürsünüz. Şu durum Zekeriyaköy’e yakışmıyor. Şehir içinde herhangi bir vatandaşa, ‘Zekeriyaköy nasıl bir bölge?’ diye sorsanız; elitlerin oturduğu güzel bir bölge olduğunu söyler. Ama buraya gelseler, her yerin perişan durumda olduğunu görecekler. Zekeriyaköy’de çok proje var ama birçoğu amatörce. Herkes kafasına göre proje üretiyor. Bunların belli bir konsepte dayanması lazım. Tabiri caizse her telden çalan bir görüntü var. Siluette ve görsellikte bir bütünlük yok. Hiçbir bina birbirine benzemiyor. 2-3-4 katlı binalar yan yana, binanın birisi uzun diğeri kare formunda, birinin çatısı kırmalı diğeri düz. Yani tamamen görsel bir bozukluk söz konusu. Arada tek tük iyi projeler var. Onlar da bu bozukluğun arasında kayboluyor” diye konuştu.
“SİLUETİ BOZACAK PROJELERE İZİN VERİLMEMELİ”

Bölgedeki durumu, “Zekeriyaköy, şu an kanser olmuş durumda” diye tanımlayan Mimar Ali Horasan şöyle devam etti: “Burada bir kanser hastasına yapıldığı gibi yoğun bir tedavi uygulanmak zorunda. Belediye imar müdürlüğü projeleri tamamen incelemeden, gerekli tespitleri yapmadan onay vermemeli. Bölgenin siluetini bozacak yeni projelere izin vermemeli. Belediye imar personeli gelip o yeri incelemeli. Yeni yapılacak binalar görselliği bozuyor mu, güzellik katıyor mu bunlara dikkat etmeli. Önceki dönemlerde yapılmış binalar var. Bunlara da cephesinde veya çatısında bir tadilat zorunluluğu getirilip, Zekeriyaköy’e özgü bir konsept oluşturulmalı.”
“YOL ÇALIŞMALARI ÇOK OLUMLU”

Yol ve çevre düzenlemelerinin, yapılaşmaya oranla çok daha iyi durumda olduğunu dile getiren Horasan, “Sarıyer Belediyesi’nin çalışmaları çok olumlu. Yol ve çevre düzeniyle ilgili gerekli işlemler yapılıyor. Ancak İSKİ’den kaynaklı, alt yapı ve yağmur suyu hatlarıyla ilgili sorunlar var” dedi.
“ÖNCELİĞİMİZ HİZMET VE KİŞİNİN BEĞENİSİ”

Sede Gayrimenkul’ün projeleriyle bölgede fark yarattığını kaydeden Mimar Ali Horasan, “Zekeriyaköy’de birçok müteahhit firma inşaat yapıyor. Ama biz yuva yapıyoruz. Kişiye tamamen hizmet eden, kişinin her türlü beğenisine hazır binalar, konutlar, akıllı sistemler inşa ediyoruz. Bizim binalarımız farklı. Bizde ticaret ön planda değil. İlk önceliğimiz, hizmet ve kişinin beğenisi” diyerek sözlerini tamamladı.
Zekeriyaköy Mah. Fırat Cad. No:60 Sarıyer
www.sedekonaklari.com[email protected]
0532 334 35 25