Cumhuriyet Mahallesi’nde faaliyet gösteren mobilya ile ferforje imalatının yanı sıra ev tadilatında kullanılan birçok aksesuarların yer aldığı Akay Aksesuar, 3 şubesiyle müşterilerine hizmet veriyor.

Adeta küçük bir yapı marketi andıran Akay Aksesuar’da, el aletlerinden, takım çantasına, kaşıklıktan, tutkalına ve çekmece raylarına kadar binlerce ürün çeşidi bulunuyor.

1990’lı yıllardan bu yana sektörün içerisinde yer alan ve işin mutfağından yetiştiğini belirten firma sahibi Hüseyin Ayebe, evini tadilat yaptırmak isteyenlere ve yeni ev donatacaklara şu çağrıda bulunuyor: “Evinize ve işyerlerinize gereken malzemeler için artık uzağa gitmeyin. Karaköy Hırdavatçılar Çarşısı Sarıyer’e taşındı.”

“Çözüm ortağı oluyoruz”

Yaklaşık 29 yıllık bir tecrübeli ile hizmet verdiklerini anlatan Ayebe, “Bu sektörün mutfağından yetişen biri olarak tecrübelerimiz ile müşterilere her konuda hizmeti sunuyoruz. Aslında hangi ürünü alması gerektiğinden hangi malzemenin yakışıp yakışmayacağına kadar, her konuda çözüm ortağı oluyoruz. Yılların tecrübesi ile müşterilerimizi aydınlatacak bilgi donanımına sahibiz” diye konuştu.

Demir sanat ile buluşuyor

Ayebe, “Ferforje terimi, binlerce yıldır kullanılan lifli, elle rafine edilmiş bir malzemeye özgüdür. En basit tanımında, ‘ferforje’ belirli bir demir ürünü ve demirci maddesinin geleneksel malzemesini ‘işlenmiş’ fiilinin Ortaçağ geçmişi olan ‘dövme’ kelimesinden türemektedir. Ferforje, kelimenin anlamıyla bir çekiç altında tekrar tekrar çalışılarak metal imalatını ifade eden ‘işlenmiş demir’ anlamına gelir. Akay Aksesuar olarak ferforje ağırlıklı olarak ürünlerinin estetiğine önem vererek, diğer alanlarda olduğu gibi kendisini bu yönde de geliştirmiştir. Kullanılan sağlam metal ile benzersiz motifler ve hatta hassas figürler dahi ortaya çıkarabilen yapıların estetik olarak gelişmesini sağlamayı birincil önceliği olarak görür. Hizmetlerimizde birinci sınıf kaliteyi, üretimden montaj aşamasına kadar koruyarak uygun fiyatlar ile sunuyoruz” dedi.

A’dan Z’ye anahtar teslim iş

Anahtar teslim garantili iş yaptıklarını belirten Ayebe, “En iddialı olduğumuz alan öncelikle aksesuar ve mobilyacılık. Ayrıca mutfakta ki kaşıktan yatak odasında ki yorganına kadar tedarik ederek birçok alanda çözüm ortağı ve tedarikçisi olabiliyoruz. Evlenen çiftlere ve yeni taşınanlara sadece özel eşyalarını alıp yerleşmek kalıyor. Bu hizmetlerimizin yanı sıra inşaatı bitmiş bir binayı tüm iç dekorasyonunu yaparak A’dan Z’ye anahtar teslimi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bir çivi olsa bile olsa iş ayırt etmeyiz”

İş ayırt etmediklerini vurgulayan Ayebe, “Biz işin küçük veya büyük olduğuna asla bakmayız. Bizim için müşteri memnuniyeti ön plandadır. Bu yüzden sıkılacak bir vida dahi olsa yer fark etmeksizin gidiyoruz. Çünkü bugün bir vida işi yarın çok daha büyük işi getirebilir. Bunu yaparken de işin süresi bizim için önemlidir. Müşterinin işini veya problemini en kısa sürede çözmeyi hedefliyoruz. Ayrıca müşteri bir ürünü tamamen değiştirmek yerine hasarlı olan yerini değiştirmek isteyen müşterilerimize de yardımcı oluyoruz. Örnek vermek gerekirse mutfak dolabının alt tarafı çürüdü. Sadece modülü değiştirmek istiyorsa o konuda da hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

“Karaköy hırdavatçılar çarşısı Sarıyer’e taşındı”

“Bizim en büyük amacımız, ev ve işyerlerine lazım olan her malzemeyi Sarıyerlilere tedarik etmek” diye konuşan Ayebe şunları söyledi: “Yani bir vida için veya hırdavat ürünü için Karaköy’e gitmelerine gerek yok. Kısacası Karaköy Hırdavatçılar Çarşısı Sarıyer’e taşındı diyebiliriz.”

 “Fiyatlar değişir ama ürün kalitesi değişmez”

Fiyat politikaları hakkında bilgiler veren Ayebe şöyle konuştu: “Fiyatlarımız her bütçeye uygundur. Kaliteden ödün vermeden hangi maddi güce sahip olursa olsun en kaliteli ürünlerimizi müşterilerimize sunuyoruz. Kapı kollarında ve kulplarda 20 yıla kadar paslanmaz garantisi verebileceğimiz ürünlerimiz mevcut.”

Cumhuriyet Mah. Arabayolu Cad. Özçayır Sk. No: 37/A

(Ağız ve Diş Sağlığı yanı)

İletişim: 0212 223 98 79

GSM: 0532 608 37 18