İnsanların sağlıklı ve konforlu zaman geçirmesi için yaşam alanlarının temiz olması oldukça önemli. İş performansının düşmemesi ve çalışma ortamının temiz olması için işverenler, yardımcı personellere ihtiyaç duyuyor. Temizlik iş ilanları da farklı pozisyonlarda çalışma fırsatları sunuyor.

Ofis, mutfak ve diğer ortak alanlardan sorumlu olan temizlik personelleri tam ve yarı zamanlı olarak çalışır. Temizlik personeli açık pozisyonlarında farklı firmaların açtığı iş fırsatlarını listeleniyor. Türkiye’nin her yerinde bulunan büyük ve küçük ölçekli işletmelerde temizlik görevlisi olarak çalışabilirsiniz.

Şirket politikalarına göre değişiklik gösterir

Resmi bir eğitim gerektirmeyen bu meslek için adaylardan esnek çalışma saatlerine uyum sağlamaları ve yoğun tempoya ayak uydurabilmeleri beklenir. İşletmelerin temizliği ve düzenli görünümlerinden sorumlu olan kişiler haftanı her günü veya belirli günlerinde çalışabilir. Çalışılan ortamın büyüklüğüne göre temizlik personellerin sayısı belirlenir. Takım halinde veya tek olarak hastane, okul, ofis ve fabrika gibi farklı yerlerde görev alabilirsiniz. Temizlik personellerine tanınan yan haklar şirket politikalarına göre değişiklik gösterir.

Temizlik görevlisinin sorumlulukları neler?

Her zaman ihtiyaç duyulan temizlik personelleri, haftanın her günü veya belirli günlerinde çalışabilir. İşletmenin büyüklüğüne göre kadroda yer alan temizlik elemanlarını sayısı farklılık gösterir. Büyük işletmelerde temizlik personellerinin sayısı oldukça fazladır. Her personel belirli bir alanın temizliğinden sorumludur. Temizlik görevlisi iş ilanları, adayların sorumluluklarını ve çalışma şartlarını içeren bilgilerden oluşur. Ülkenin farklı her şehrinde benzer ilanları bulabilirsiniz. Yayınlanan iş ilanları arasından ikamet ettiğiniz şehirdeki işletmelere başvuru yapabilirsiniz. Temizlik personellerinin görevleri arasında sorumlu olunan ortamın temizliği ve düzenin devamlılığını sağlamak yer alır. Sarf tüketim malzemelerini kontrol etmek ve eksik olanları tamamlama ve ortam temizliğini uygun ekipmanlarla yapmak, temizlik görevlisinin sorumlulukları arasında yer alır. Bazı küçük firmalarda temizlik görevlisi mutfak sorumluluğunu alabilir. İlanlarda adayların sorumlulukları ve sahip olması gereken nitelikler açık bir şekilde belirtilir.

Temizlik görevlisi nerede çalışır?

Temizlik personelleri için açılan iş ilanları, farklı ortamlarda çalışma fırsatları sunar. Otel, restoran, kafe, büro ve mağaza gibi çeşitli alanlarda temizlik personeli olarak çalışabilirsiniz. Bu alanda çalışanlar kendi sorumluluğundaki ortamların temizliğini sağlar. Ayrıca, temizlik için verilen makine ve eşyaların sorumluluğu personellere aittir. Alışveriş merkezinde belirli bir kat, belirli bir mağaza veya bölümün düzenli olarak temiz kalmasını sağlamak, personellerin görevlerindendir. Resmi bir eğitim gerektirmeyen bu meslek için çeşitli hijyen eğitimlerine katılarak CV’nizi güçlendirebilirsiniz. Ayrıca, temizlik sırasında kullanılan ekipmanları tanımak ve bilmek adaylarda aranan nitelikler arasında yer alır.

SARIYER POSTA GAZETESİ