Bahçeköy Kemer Mahallesi’nde faaliyete giren Efsane Lezzet Adana Börekçisi Fırından, tatlısından poğaçaya, açmadan pastaya kadar birbirinden lezzetli ürünleri ile Sarıyerlilere hizmet veriyor.

Adana’nın efsane lezzeti Adana böreği ile Sarıyerlilerin damak tadına hitap eden Fırından, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve Bahçeköylülerin yoğun katılımı ile hizmete girdi.

“SARIYERLİLERİ AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ”

‘Gülümseten lezzetler’ mottosuyla hizmet vermeye başlayan nezih işletmenin ortaklarından Hasan Orak, “İşletmemizde Adana böreğinden poğaçaya, açmadan pastaya kadar geniş ve lezzetli ürünlerimiz ile başta Bahçeköy olmaz üzere tüm Sarıyer’e hizmet veriyoruz. En büyük arzumuz konuklarımıza en iyi hizmeti verebilmek. Mekanımıza geldiklerinde hem en lezzetli ürünleri tadacaklar hem de güler yüzlü hizmetimiz ile ağırlanacaklar. Konuklarımızın konforunu hesaba katarak, en ince ayrıntıyı hesap ettik. Bunu inşaat aşamasındayken de mekanı donatırken de önceliklerimiz arasında tuttuk. Günlük, taze ve lezzetli ürünlerimizin yanında konforlu saatler geçirmelerini arzuluyoruz. Ayrıca Sarıyerlileri özel günlerinde ağırlamaktan dolayı da mutluluk duyarız” dedi.

“DAMAK TADINA HİTAP EDECEĞİZ”

Orak, “Bahçeköy’de sabah sporundan sonra oturup kahvaltı yapılabilecek, kahve içilebilecek, farklı lezzetlerin tadına bakılabileceği bir işletmenin eksik olduğunu fark ettik. Biz de bu noksanlığı gidermek amacıyla işletmemizi hizmete açtık. Tabi bölgede çok fazla börekçi var fakat biz Adana böreğimiz ile insanların damak tadına hitap edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KONUKLARIMIZA EN İYİ HİZMETİ SUNACAĞIZ”

Ortaklardan Bilal Fıçıcı ise, Bahçeköy’deki eksikliğin altını çizerken, şunları söyledi: “Sarıyerliyim ve 15 yıldır da Bahçeköy’de ikamet ediyorum. Böyle bir işletme açmamızın sebeplerinden biri yaşadığımız bölgede komşularımıza kaliteli bir hizmet sunabilmek. Diğer bir nedeni ise Bahçeköy’de akşam belli bir saatten sonra açık mekanın bulunmaması. Bu bölgenin en büyük eksikliklerinden biri bu. Çünkü insanlar aileleriyle, dostlarıyla akşam bir mekana gidip oturmak istiyor fakat açık yer bulamıyor. Biz mekanların kapatılma saatinden sonra da açık olacağız. Özel günlerini kutlamak isteyen konuklarımıza en iyi hizmeti sunacağız.”

“BİZİM FARKIMIZ, FARKLI OLMAMIZ”

Fıçıcı, “15 yıldır bölgedeki mekanlarda kahvaltı yaptık. Bu işletmelerin hepsini gezdiğimiz süre zarfı içerisinde gördüğümüz eksiklikleri tamamlayarak, bu konseptte bir mekan tasarladık. Bizim farkımız, farklı olmamız. İşletmemizin havadar olmasından oturma düzenine, koltukların konforundan ürünlerimizin lezzetine kadar tamamen farklıyız. Ayrıca konuklarımız terasımızda Tuz-Buz Cafe isimli mekanımızda da açık havada kahvelerini yudumlarken, dostlarıyla hoşça vakit geçirebilir” diye konuştu.

“SARIYERLİLERİ MEKANIMIZA BEKLİYORUZ”

Adana böreği ile ilgili konuşan Fıçıcı, şunları söyledi: “Adana böreği ülke çapında oldukça popüler bir ürün. Gerçekten tadı bambaşka. Bazı püf noktaları var. Bunlardan birincisi yapımında 3 özel karışımdan oluşan peynir kullanılıyor. Diğer bir özelliği böreği aldığınızda uzaması ve özel tereyağında pişirilmesi. Tabi peynir ve tereyağı üretim merkezinden geliyor. Tamamen katkı maddesiz ve yöresel ürünler kullanıyoruz. Ayrıca kahvaltıda verdiğimiz kahvaltılıklar da yöresinden geliyor. Zaman zaman zeytin ve peynirimizden evine paket yaptırıp götürenler oldu. Bu yüzden tüm Sarıyerlileri mekanımıza bekliyoruz.”

Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No: 12 Bahçeköy - Sarıyer

Tel: 0212 226 10 26

Instagram: Firindan-bahcekoy

Facebook: Firindan-bahcekoy

SARIYER POSTA