Türk mutfağının en eski lezzetlerinden mantı ve çiböreği, güler yüzlü hizmeti, tecrübeli kadrosu, katkısız ve kaliteli hammaddeyi hijyenik ortamda bir araya getiren, Makule Mantı ve Çibörek Restaurant, doyumsuz tatları 42 Maslak Lezzet Müzesi’nde misafirlerinin beğenisine sunuyor.

Mantı ve çiböreğin orijinal lezzetinden taviz vermeden gelişen teknolojilere ve değişen üretim şartlarına uyum sağlayıp kendisini yenileyen Makule, Türk mutfağının geleneksel lezzetleriyle Sarıyerlilerin damak tadına hitap ediyor.

İstanbul’un en gözde mekanları arasında yer alan Makule, Türk mutfağının eskimeyen tatlarını konuklarıyla buluşturuyor. Farklı ülkelerde değişik isimler ve şekiller alan mantı, Makule’de iç malzeme ve soslar ile misafirlere servis ediliyor.

7 çeşit mantı ile doyumsuz tatlar

İşletme ortaklarından Taner Berber, “Ortağım Nilay Balkan ile birlikte işlettiğimiz Makule, Osmanlıca da çeşit ve birbirini tamamlayan çeşitlerin tümü anlamına geliyor. Farsça kökenli bir kelimedir. Güzel olan yemeğe de makule deniyordu. Bizde bu lezzet ikilisini “Makule” çatısı altında birbirine tamamladık ve 42 Maslak Lezzet Müzesi’nde konuklarımızın beğenisine sunuyoruz. İşletmemizde Kayseri mutfağının olmazsa olmazı olan mantıyı Özbek mantısı (haşlama, çıtır), saray mantısı, ıspanaklı mantı ve klasik mantı gibi çeşitlendirdik. Toplamda 7 çeşit mantımız var” dedi.

 “Öz kültürümüzü gelecek nesillere aktarıyoruz”

Makule’yi açmalarındaki misyonu anlatan işletme ortaklarından Nilay Balkan, “Hem sevdiğimiz bir işi yapmak hem de kendi öz kültürümüzden bir ürünü modernize ederek, yeni nesle sunmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Fabrikasyon değil, el yapımı lezzetler

“Bütün ürünleri kendimiz üretiyoruz” Balkan, “Hamurları kendimiz açıyoruz., kıymasını ve soğanını kendimiz hazırlıyoruz.İşlemlerde makine kullanmıyoruz. Hazır alına hiçbir ürün yok. Bu anlamda da işletmemizin potansiyeline cevap verebiliyoruz. Bu yüzden paket servisimiz yok. Bunun dışında özel günlerde verilen siparişleri özel sunumlarla hazırlayıp gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

“Makule ilgiyle takip ediliyor”

Makule’nin konseptine çok ciddi ilgilinin olduğunu vurgulayan Berber şunları söyledi: “İşletmemizi açtığımızda Nişantaşı’ndan çok ciddi teklifler geldi. Bir firma mahalle konseptleri içerisinde yer almamızı istediler. Bunun için bir dükkanda ayarladılar. Fakat buranın yoğunluğundan dolayı o teklifi askıya aldık. Başka bir AVM’den daha teklif geldi. Onlarda konseptimizi çok beğendiler. Şuanda lezzet müzesi yakından takip ediliyor. Burada asırlık firmaların olmasına rağmen bizi tercih etmeleri mutluluk verici.”

Sarıyerlileri Makule’ye davet eden iki işletmeci, “İki Sarıyerli işletmeci olarak tüm Sarıyer halkını Makule’ye bekliyoruz. Orijinal ve eşsiz lezzetlerimizden tatmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Maslak Mah. Ahi Evran Cad. No:42

İletişim: 0212 803 41 91

GSM: 0555 103 41 91

İnstagram: makulemanti

www.makulemanti.com