Başarılı girişimci Anıl Tekin tarafından kurulan Yeniköy VIP Gayrimenkul, 2 yıldır Sarıyer’de hizmet veriyor. Daha çok üst segment portföy grubuna hitap eden firma; ağırlıklı olarak lüks konut, villa, A sınıfı yapılar ve daireler alanında çalışıyor. Gayrimenkul Danışmanı Anıl Tekin tarafından işletilen Yeniköy VIP Gayrimenkul, özellikle Tarabya, İstinye, Yeniköy ve Bebek’e kadar uzanan bölgelerde faaliyet gösteriyor.

Tekin: Doğru yaşam alanları yaratmanın bir parçasıyız 

Sarıyer’in boğaz bölgesinde uzmanlaştıklarını belirten Gayrimenkul Danışmanı Anıl Tekin, “Biz sıradan bir bölge emlakçısı değiliz. Satışa sunmak istediğiniz daireyi iyi bir şekilde pazarlayabilecek miyiz, bununla ilgileniyoruz” dedi. İnsanlar için doğru yaşam alanları yaratmanın bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Tekin, “Biz insanlara güvenilir ve kaliteli hizmet veriyoruz. Profesyonel çekimler yapıyoruz. Bu çekimlerde ihtiyaca göre dron da kullanıyoruz” diye konuştu.

“İstanbulluların önceliği huzur”

İstanbul’da yaşayan insanların gayrimenkul tercihlerindeki önceliğinin doğa ve huzur olduğunu kaydeden Tekin, “Günlük yaşamın stresinden bunalan İstanbullular yaşam alanlarında sükunet istiyor. Şehrin içinde olup, uzaktaymış havasında yaşamak istiyor. Bu taleplerini Tarabya, Emirgan, İstinye, Yeniköy semtlerinde yakalayabiliyorlar. Dolayısıyla bu bölgelerden talep alıyoruz. Aynı zamanda iş yerlerine yakınlık ya da ailelerin çocuklarının okullarına yakınlık önemli kriterler. Tabii ki güvenlik olmazsa olmazlardan…

Ortalama 2 milyon lira

Gayrimenkul Danışmanı Anıl Tekin, Yeniköy ve çevresindeki emlak fiyatlarıyla ilgili bilgiler vererek, şöyle devam etti: “Tarabya ve Yeniköy’de 240 metrekarelik 4+1 dairelerin kira ücreti 7 bin ila 14 bin TL arası değişiyor. Satılık olarak da 1,5 milyon dolardan başlayıp 10 milyon dolara kadar artıyor. Rakam, villanın veya dairenin konumu ve büyüklüğüne göre değişiyor. Ancak şu an satılabilir rakamlar bu düzeye ulaşmıyor, ortalama 2 milyon TL civarında kalıyor.”

“Son yıllarda sektörde gerileme var”

Emlak sektöründe bir düşüş yaşandığına dikkat çeken Tekin, “Bu sektördeki ilk zamanlarımda yılda 10-12 satış yaparken şimdi bu rakam yarıya indi. Sektörde en fazla zorluk çektiğimiz noktalardan biri dairelerin metrekareleri. İstanbul genelinde yapılaşma artmış olsa da kullanıcının taleplerini karşılayan yaşam alanlarını bulmak oldukça titiz bir araştırma gerektiriyor. Yeni yapılan bloklarda daireler küçük olduğu için müşterilerimizin beklentilerini karşılamakta zaman zaman güçlük çekiyoruz. Her sektör gibi bu alanda da çalışmanın zor yanları ile karşılaştığımız muhakkak. Ancak yolunuza yılmadan devam ettikçe bu zorlukların başarıya giden yolda önünüzdeki bir basamak olduğunu görüyorsunuz” diye konuştu.

“ABD’de 4 yıl eğitim aldım”

Bütün emlak firmalarıyla işbirliği içinde çalıştıklarını belirten Anıl Tekin, işin profesyonel eğitimini almış bir gayrimenkul danışmanı olduğunu aktardı. Ailesinin teşvikiyle gayrimenkul sektörüne giriş yaptığını anlatan Tekin; “İşimin mali, hukuki ve teknik konularına ilişkin eğitimini dört yıl boyunca ABD’de aldım. Bu bağlamda yabancı müşterilerimizle de doğrudan ilgileniyoruz. Kendime çalışma saati hiçbir zaman koyamadım. Kendi işimin patronu olarak hem ticari kazancımı elde ediyorum hem de manevi doyum yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Ferahevler Mah. Adnan Kahveci Cad. No:37/C Tarabya/Sarıyer 
0212 223 33 53 - 0532 473 88 56