Kontrplak genel anlamda hafif bir yapıya sahiptir. Bununla birlikte aşınma direncine ve suya dayanıklıdır. Farklı malzemelerin basit kombinasyonudur. Bu özelliklerin yanı sıra, temizlenmesi ve kesilmesi çok kolay olduğu bilinmektedir. Dayanıklı ve kolay işlenebilir yüzeyi sayesinde çok çeşitli uygulamalarda kullanılabilmektedir.

Yapı ve inşaat sektöründe, depolarda, yük vagonlarında, kamyon ve diğer araçlarda, zeminleri ve yan duvarları açık mekanlarda, sandalye, masa, kanepe, yatak gibi mobilya yapımında kullanılmaktadır.

Filmli plywood' un yüksek kaliteli folyo ile kaplanma işlemi olması, güçlü bir sertlik ve hasara karşı direnç kazandırmaktadır. Folyo plywood' un yüzeyi çok hijyeniktir. Bu nedenle tarımsal yapılarda, gıda depolamada kullanılabilmektedir. Kullanımı itibariyle gayet kolay olduğu söylenmektedir. Ayrıca temizlik için önemli olan agresif deterjanlara karşı dayanıklıdır. Düşük sıcaklık, düşük nem ve deterjanlı temizlik koşullarında kullanılabilir. Termit kınamalarına karşı koruma sağlamaktadır. Kalıp malzemesi olarak gün geçtikçe daha fazla kullanılmaktadır.

Filmli Plywood İle Filmsiz Plywood Özellikleri

Kontrplak veya plywood, brüt beton oluşturmak için geleneksel ahşap kalıpların yerini almıştır. Bildiğiniz gibi kontrplak iki kısma ayrılabilir. Bunlardan bir tanesi filmli plywooddur. Diğeri ise filmsiz plywooddur.

Bilinenlerin aksine farklılıklar dayanıklılık ile ilgili değil, sadece betonun yüzeyi ile ilgilidir. Folyo kontrplak, sıvasız yüzeyler için idealdir ve parlak renkli açık yüzlü betona izin verir. Sıvama işlemi için tercih edilecek yüzey, filmsiz kontrplaktır. Film olmayan kontrplakların beton yüzeyi hala pürüzlüdür. Ancak bahsedilen bu yüzey, parlak değildir. Bu özellik sayesinde sıvama çalışmaları mümkün hale gelmektedir. Ayrıca filmsiz kontrplak tercihen mobilya, ambalaj, kamyon römorkları ve dekorasyon gibi alanlarda kullanılmaktadır. Bu nedenle inşaat sektörü, sıvasız bir yüzey ve parlak bir yüzey oluşturmak için filmli kontrplak kullanmaktadır. Sıva işlemi uygulanmamış bir yüzey için daha uygun haldedir.

Filmli Plywood'un Filmsiz Plywood'a Göre Avantajları

Hafif ama güçlüdür.

Kullanımı kolaydır.

Montajı kolaydır.

Ekonomiktir.

Temizlendikten sonra tekrar kullanılabilir.

Çevre dostudur.

Geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Katman düzgün ve sıkı bir şekilde bağlanır.

Neme ve kimyasallara karşı mükemmel dirence sahiptir.

Yüzeyi pürüzsüzdür.

İstenilen şekil ve ölçülerde kullanılabilir.

Yüksek hızlı testere ile kesilebilir.

Matkap, gerektiğinde delme işleri için kullanılabilir.

Plywood hakkında daha detaylı bilgiye https://babayapi.com/ sitesinden ulaşabilirsiniz.